تهران

معرفی کاخ سعدآباد

معرفی کاخ سعدآباد

در این مقاله قصد داریم تا با معرفی کاخ سعدآباد شما را با جاذبه های توریستی این مجموعه تاریخی- هنری که در تهران واقع شده آشنا کنیم. بنای این مجموعه که زمانی اقامتگاه شاهان قاجار و پهلوی بوده است در زمان آخرین شاه قاجار کلید خورده و توسط رضاشاه پهلوی توسعه و تکمیل شده است. کاربری این مجموعه در دوره پهلوی صرفا جهت اقامت ییلاقی خانواده پهلوی بوده ولی پس از انقلاب اسلامی کاربری این کاخ ها به موزه تبدیل شد. هم اکنون مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد متشکل از حدود 18 کاخ موزه و چندین عمارت بوده که در منطقه دربند از شهرستان شمیرانات به روی گردشگران و علاقه مندان تاریخ و فرهنگ ایران باز است. مجموعه سفیران سفر آماده ارائه خدمات تخصصی به هموطنان گرامی در زمینه اخذ ویزای توریستی می باشد.

پیشینه تاریخی کاخ سعدآباد

کاخ سعد آباد که زمانی اقامتگاه شاهان قاجار و پهلوی بوده است هم اکنون جزء موزه های ایران محسوب می شود و همه ساله هزاران توریست داخلی و خارجی برای مشاهده آثار موجود به این کاخ موزه رهسپار می شوند. به استناد منابع و مراجعه تاریخی می توان فهمید که شاهان قاجار از پایه گذاران بنای این کاخ باشکوه در تهران بوده اند اما به دنبال به قدرت رسیدن رضاشاه در سال 1299 وی دست به توسعه همه جانبه این مجموعه زده و قریب به 18 کاخ بزرگ و کوچک در این مجموعه ساخت. هدف اصلی از ساخت این کاخ ها در دربند تهران نیز اقامت تابستانی خانواده شاه بوده است. گویا هر کاخ نیز متعلق به یکی از اعضای خانواده شاه پهلوی بوده است که اکنون به موزه های مختلفی به صورت زیر تبدیل شده است:

کاخ های دوره پهلوی موزه های عصر معاصر
کاخ بهمن (پسر غلامرضا پهلوی) ساختمان بهمن
کاخ ملکه مادر ساختمان جمهور فعلی
کاخ رضا شاه کاخ سبز
کاخ شاه پهلوی کاخ موزه سفید
کاخ ولیعهدی موزه استاد بهزاد
کاخ همسر رضا شاه موزه چهره های ماندگار
کاخ فرحناز و علیرضا موزه خط و کتابت میرعماد
کاخ اشرف پهلوی موزه ظروف سلطنتی
کاخ شمس پهلوی موزه مردم شناسی
کاخ لیلا پهلوی موزه مینیاتور استاد آبکار
کاخ همسر رضا شاه موزه فرشچیان
کاخ فرح پهلوی موزه نگارستان
کاخ احمدرضا پهلوی کتابخانه

معرفی کامل کاخ سعدآباد

معرفی کامل کاخ سعدآباد

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد متعلق به 2 دوره تاریخی (قاجار و پهلوی) در منطقه دربند و در ارتفاعی حول و حوش 1650 الی 1800 متری از سطح پست زمین ساخته شده است. مساحت زیربنای این کاخ های باشکوه حدود 110 هکتار و نیز مساحت باغ ها، فضاهای سبز، رودها و گذرگاه های این مجموعه حدودا 180 هکتار می باشد. پس شما با ورود به این مجموعه در واقع ترکیبی از جاذبه های توریستی و فرهنگی را مشاهده می کنید که به شکل زیبایی در کنار هم طراحی شده است. کاخ های این مجموعه که غالب آنها به جز کاخ ملکه مادر به موزه اشیا و اسناد تاریخی تبدیل شده اند از این قرار است:

  • کاخ بهمن که اکنون به دفتر مدیریت موزه سعد آباد تغییر کاربری داده است.
  • کاخ احمد شاه که ساخت آن به دستور احمد شاه قاجار آغاز شده و توسط رضاخان تکمیل شد و به قدیمی ترین کاخ این مجموعه معروف است.
  • کاخ ملکه مادر یا ساختمان جمهور که اکنون در اختیار نهاد ریاست جمهوری است.
  • کاخ سبز یا کاخ شهوند که جزء زیباترین کاخهای مجموعه است.
  • کاخ سفید یا کاخ ملت که در زمان پهلوی به امور اداری و تشریفاتی اختصاص داشت و میتوان آنرا بزرگترین کاخ مجموعه دانست.
  • کاخ ولیعهد یا موزه استاد بهزاد که اکنون موزه مینیاتور استاد میباشد.
  • موزه خط میرعماد که محل نمایش آثار خطاطی هنرمندان بنام کشور است.
  • کاخ اشرف با مساحت 2600 مترمربعی که متعلق به موزه ظروف سلطنتی است.
  • کاخ شمس پهلوی که به موزه مردم شناسی شهرت دارد.
  • موزه مینیاتورهای استاد آبکار که در کاخ لیلا پهلوی است.
  • موزه آثار استاد فرشچیان که در گذشته کاخ همسر رضاشاه بوده است.

معرفی معماری کاخ سعدآباد

در طراحی این مجموعه علاوه بر خود ابنیه ها از المان های مختلفی مثل گلخانه ها، خیابان ها، باغات، چشمه ها و قنات ها استفاده شده است. معماری این مجموعه تاریخی یک نوع معماری ترکیبی است که از هر دو سبک ایرانی و اروپایی بهره می گیرد. معماران مختلفی از ایران و حتی روسیه در طراحی و ساخت این مجموعه دخالت داشته اند و در این مجموعه از انواع المان های معماری شامل گچ کاری ها، سیمان کاری ها، کاشی کاری ها، مرمر کاری ها، آئینه کاری ها و تزئینات داخلی شامل مجسمه ها و تندیس های گواگون و نماکاری خارجی به صورت فراوانی استفاده شده است. هنرمندان معروفی که در طراحی و معماری این مجموعه دخیل بوده اند عبارتند از:

  • مهندس فرمانفرماییان
  • مهندس خرسندی
  • حسین کاشی
  • میرزا جعفر کاشی
  • عبدالکریم شیخان
  • غلامرضا پهلوان

معرفی معماری کاخ سعدآباد

آدرس کاخ سعد آباد

کاخ سعدآباد مجموعه ایی از کاخ ها و عمارت هایی است که در منطقه دربند از شهرستان شمیرانات تهران واقع است. این مجموعه که به کاخ موزه سعد آباد نیز شهرت دارد از جمله موزه های معاصر چند منظوره و نفیس ایران محسوب می شود. درباره معرفی کاخ سعدآباد باید گفت که این کاخ در یکی از خوش آب و هواترین مناطق تهران واقع است و موقعیت جغرافیایی آن به گونه ای است که از غرب با ولنجک، از شرق با مناطق شمالی نیاوران و از جنوب بل تجریش مجاور است. با در نظر گرفتن این مسئله که مجموعه کاخ سعدآباد دو درب به نام های درب دربند و درب زعفرانیه دارد، پس گردشگران برای دسترسی به این مجموعه و مشاهده کاخ موزه ها و آثار هنری و تاریخی موجود در آن 2 راه پیش رو دارند:

  • مسیر اول (از ورودی دربند): گردشگرانی که برای رسیدن به کاخ سعدآباد خواستار ورود از درب دربند هستند می توانند سوار مترو خط شماره 1 شده و در ایستگاه آخر یعنی میدان تجریش پیاده شده و از اول خیابان جعفری به میدان دربند تاکسی گرفته و به کاخ سعدآباد بیایند.
  • مسیر دوم (از ورودی زعفرانیه): گردشگرانی که مایل به استفاده از این مسیر هستند نیز ابتدا باید خود را با مترو یا اتوبوس و یا وسیله نقلیه شخصی به میدان تجریش رسانده و درست از ضلع غربی میدان تجریش یعنی خیابان شهید ملکی سوار تاکسی های آصف شده و درست سر خیابان شهید طاهری پیاده شوند. تفاوت این مسیر با مسیر اول در این است که در این مسیر هنگام پیاده شدن سر خیابان شهید طاهری، پیاده روی حدود 10 دقیقه ای تا خود مجموعه لازم است.

هزینه ورودی کاخ سعدآباد

دسترسی همگانی به کاخ سعدآباد همه روزه بجز روزهای تعطیل اعلامی مجاز است. اما همان طوری که در مطالب فوق نیز بیان شد، مجموعه فرهنگی و هنری کاخ سعد آباد از کاخ موزه ها و عمارت های مختلفی تشکیل یافته که توریستهای داخل و خارجی برای بازدید از این موزه ها بایستی هزینه ورودی آن را پرداخت کنند که امسال لیست این هزینه ها از این قرار است:

نام موزه هزینه ورودی توریست داخلی هزینه ورودی توریست خارجی
هزینه بلیط ورودی مجموعه به ازای هر گردشگر 50000 ریال 500000 ریال
کاخ موزه ملت یا کاخ سفید 50000 ریال 500000 ریال
موزه هنر ملل 40000 ریال 300000 ریال
کاخ موزه سبز 50000 ریال 500000 ریال
موزه ظروف سلطنتی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه استاد فرشچیان 40000 ریال 3000000 ریال
موزه پوشاک سلطنتی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه هنرهای زیبا 40000 ریال 3000000 ریال
موزه نظامی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه آشپزخانه سلطنتی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه اتومبیل‌های سلطنتی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه سلاح‌ های درباری 40000 ریال 3000000 ریال
موزه خط و کتابت میرداماد 40000 ریال 3000000 ریال
موزه برادران امیدوار 40000 ریال 3000000 ریال
موزه استاد بهزاد: هر نفر گردشگر داخلی 40000 ریال 3000000 ریال
موزه آب 40000 ریال 3000000 ریال
موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد تاریخی دیگر سعد آباد 40000 ریال 3000000 ریال

هموطنان بسیاری هستند که تمایل به گردشگری در داخل ایران یا خارج از ایران را دارند که در این خصوص مجموعه سفیران سفر آماده ارائه راهنمایی و خدمات به شما عزیزان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *