جمهوری آذربایجان

مسجد سینیق قالا در آذربایجان

مسجد سینیق قالا در آذربایجان

مسجد سینیق قالا در آذربایجان نماد مقاومت و پایداری این کشور محسوب شده و علاوه بر داشتن جاذبه معماری همچنین دارای یک تاریخچه شنیدنی نیز می باشد. این مسجد در شهر باکو و بر کران سواحل دریای خزر ساخته شده است. تاریخ دقیق احداث این مسجد به سال 1078-1079 برمی گردد زمانی که استاد رئیس فرزند ابوبکر ساخت این مسجد بزرگ را با سبک معماری اسلامی شروع کرد.

این مسجد در طی هجوم ناوگان دریایی روسیه در جریان جنگ روسیه- ایران دچار آسیب شد. در این بین نیز مناره مسجد دچار آسیب شده که تا اواسط قرن 19 نیز بازسازی نشد. چراکه مردم محلی معتقد بودند که این مسجد سمبولی از ایستادگی ملی بوده و در آن زمان نیز الهام بخش جنگجویان و مدافعان ایرانی و آذری بوده است. بنابراین این مسجد علاوه بر اینکه مسجد محمد نامیده می شود همچنین مسجد سینیق قالا هم نامیده می شود. تیم کارشناسان مجموعه سفیران سفر آمادگی دارد تا شما عزیزان را در جریان روشها، قوانین و مقررات مهاجرتی به جمهوری آذربایجان قرار دهد.

درباره تاریخچه مسجد سینیق قالا در آذربایجان

مسجد محمد یا مسجد سینیق قالا در آذربایجان Singgala Mosque یکی از بناهای تاریخی و مذهبی این کشور است که در قرن 11 و در شهر قدیمی باکو ساخته شده است. اما دلیل نامگذاری این مسجد با عنوان سینیق قالا به سبب آسیب وارده به مناره این مسجد در جریان حمله ناوگان دریایی روسیه به شهر باکو می باشد. به همین دلیل نیز این مسجد برای شهروندان آذری اهمیت زیادی دارد و همه ساله نیز گردشگرانی از خود آذربایجان و نیز خارج از این کشور برای بازدید از آن روانه شهر باکو می شوند.

برای بازدید از این مسجد باید سری به شهر باکو (شهر قدیم باکو یا همان ایچری شهر) بزنید. مسجدی که اکنون سمبول استقامت ملی بوده و با سبک معماری اسلامی ساخته شده است. اما علاوه بر بازدید از این مسجد تاریخی، گردشگران همچنین می توانند از سایر جاذبه های دیدنی باکو مثل برج های شعله، کاخ شروانشاهان، برج میدان، مرکز فرهنگی حیدر علی اف، میدان فوراه ها و غیره اشاره نمود.

مسجد سینیق قالا در آذربایجان سمبول مقاومت ملی

همان طوری که در مطالب بالا هم بیان شد، مسجد سینیق قالا در ابتداء با عنوان مسجد محمد یا Muhammad Mosque شناخته می شد و نام سینیک قالا را به عنوان نام دوم به دست آورد. فلسفه این نامگذاری نیز به یک حادثه تاریخی برمی گردد. در حقیقت این مسجد در سال 1723 توسط اسکادران نظامی ارتش روسیه مشتمل بر 15 کشتی جنگی مورد حمله قرار گرفته و دچار خسارت شد. دستور حمله نیز در جریان جنگ روسیه- ایران (1722-1723) توسط فرماندهی اسکادران یعنی درباسالار ماتوشکین صادر شد.

در این حمله یکی از کشتی ها به مناره مسجد محمد شلیکی کرده و به آن آسیب زد. پس از آن حادثه غمبار بود که طوفان شدیدی به وزیدن شروع کرده و باعث عقب راندن ناوگان روسیه از سواحل آذربایجان گردید. مردم شهر این طوفان را به عنوان کمک مقدس برای عقب راندن متجاوزان می پنداشتند. از آن زمان تا اواسط قرن 19، مناره مسجد بازسازی نشد و به عنوان سمبولی از مقاومت و انگیزه مدافعان شهر باقی ماند.

مسجد سینیق قالا در آذربایجان سمبول مقاومت ملی

معماری مسجد سینیق قالا در آذربایجان

مسجد سینیق قالا در آذربایجان اولین بنا در این کشور است که به اسلام مربوط بوده و قدمت آن به بند بند معماری اش می رسد. مطابق کتیبه عربی کشف شده در جلوی راهرو دیوار شمالی مسجد، این بنا توسط استاد رئیس محمد فرزند ابوبکر در سال 471 هجری ساخته شده است. این بدان معناست که معمار این بنا نه تنها استاد بنایی بلکه همچنین رئیس شرکت هنرمندان زمان خود است. مناره که به مسجد جدید متصل است بر پایه پلان مسجد قدیمی ساخته شده است. این مناره از تخته سنگ های قرار گرفته روی هم و به صورت استالکتیتی احداث شده است. تصاویری زیبا از نمای مسجد سینیق قالا را در زیر مشاهده می کنید:

نمای مسجد سینیق قالا

امکانات مجاور مسجد سینیق قالا در آذربایجان

همان طوری که در مطالب قبلی هم گفته شد، مسجد سینیق قالا در آذربایجان در شهر باکو قرار داشته و شهر باکو نیز یک شهر گردشگری بین المللی محسوب می شود. بنابراین تقریبا همه نوع امکانات رفاهی و اقامتی را می توان در این شهر یافت. مثلا تعداد رستوران های شیک و مجلل در این شهر کم نیستند، رستوران هایی که انواع غذاهای محلی (آذری)، گرجستانی یا بین المللی را به مشتریان خود عرضه می کنند. در منوی این رستوران ها می توان غذاهایی مثل کباب گوساله، استیک های خوشمزه، غذاهای گیاهی، سالادها، غذاهای دریایی و غیره را مشاهده کرد. از جمله این رستوران ها نیز می توان به رستوران های زیر اشاره نمود:

  • رستوران ساحل
  • رستوران پیوانیا آپتکا
  • دولما رستوران
  • کافه سیتی گنجلیک
  • کافه چای باغی
  • رستوران قالا دیواری

هتل های این کشور نیز با تبه ها و درجات کیفی مختلف از مهمانان خارجی خود استقبال می کنند. هتل هایی که روز به روز بر تعداد و کیفیت آنها در شهر توریستی باکو افزوده می شود. هتل سلطنتی حایات، هتل اوینیو، هتل هیلتون باکو، هتل ساحلی بیلگاه، هتل روسل و غیره اشاره نمود.

امکانات مجاور مسجد سینیق قالا در آذربایجان

قوانین اخذ ویزای توریستی آذربایجان

هموطنان ایرانی برای سفر به قصد گردش یا دیدن اعضای خانواده خود در کشور آذربایجان نیازمند دریافت ویزای مسافرتی از این کشور هستند. در طی چند سال اخیر نیز دولت آذربایجان برای تسهیل شرایط سفر اتباع خارجی سامانه ای به نام آسان ویزا ASAN-VISA را جهت دریافت ویزای الکترونیک (E-visa) این کشور راه اندازی کرده است. هموطنان ایرانی با این ویزا برای ماکسیمم 30 روز حق اقامت آذربایجان را با شرایط زیر دارند:

  • درخواست ویزای توریستی آذربایجان جداقل 3 روز کاری قبل از سفر
  • ارائه پاسپورت با اعتبار حداقل 3 ماه بعد از اتمام اعتبار ویزای آذربایجان
  • پرداخت هزینه ویزای الکترونیک به مبلغی در حدود 24$ (دلار)

از نظر کارشناسان خبره مجموعه سفیران سفر شرایط سفر به آذربایجان به سبب هزینه پایین زندگی در باکو و ارزش پولی بالای جمهوری آذربایجان فعلا برای متقاضیان محترم فراهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *