سیستان و بلوچستان

جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

آیا نام کوه های مریخی در ایران به گوشتان خورده و یا درباره دریاچه صورتی چیزی شنیده اید، اینها همگی جز جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان است که مطمئنا کمتر بدان پرداخته شده است. سیستان و بلوچستان به لحاظ وسعت دومین استان بزرگ کشورمان ایران است و طبیعی است که استانی به این وسعت دارای جاذبه های توریستی زیادی نیز باشد. ما در این مقاله می خواهیم شما را با شگفتی های گردشگری سیستان و بلوچستان آشنا کنیم، شگفتی هایی که تقریبا بدیلی در هیچ جای ایران و یا حتی جهان ندارد. تمام تلاش پرسنل مجموعه سفیران سفر ارائه مشاوره ها و راهنمائی های تخصصی در کلیه مسائل و موضوعات حقوقی و گردشگری به هموطنان گرامی است.

کوه های مریخی از جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

این کوهها با عنوان کوه های مریخی یا کوه های مینیاتوری هم معروف است و از مناظر دیدنی در استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود. کوه های مریخی در طول مسیر شهر چابهار به گواتر و دقیقا در فاصله 50 کیلومتری از این شهر قرار دارد. این کوه ها به دلیل وضعیت فرسایشی خاص خود و نیز وجود رسوبات آهکی حاصل از بقایای آبزیان دریایی یک چشم انداز خاصی داشته که بی شباهت به سطح ناهمواری کره مریخ نیست. به همین دلیل به این کوه ها، کوه های مریخی چابهار گفته می شود. هموطنان عزیز در مسیر رفت و برگشت زمینی از چابهار می توانند به تماشای این منظره زیبا از کوه های مریخی بپردازند.

کوه های مریخی از جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

تالاب صورتی از جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان

این تالاب که با تالاب لیپار نیز معروف است به دلیل رنگ خاص خود از دیگر دریاچه های ایران و حتی جهان متمایز است. رنگ آب های این دریاچه مخصوصا در دره لیپار صورتی است. بنا به مطالعات علمی انجام شده، دلیل این رنگ خاص دریاچه بخاطر وجود فعالیت های پلانکتونی است. اما جدا از چشم انداز کلی دریاچه همچنین دریاچه صورتی از تنوع زیستی خوبی نیز برخوردار است که از مهمترین آنها می توان به وجود پرندگان مهاجری اشاره کرد که برای تهیه غذای خود به این دریاچه کوچ می کنند. این تالاب زیبا نیز از جمله جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان است که در شهرستان چابهار قرار دارد.

تالاب هامون بهترین جاذبه گردشگری سیستان و بلوچستان

دریاچه و تالاب بین المللی هامون یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان که مساحت آن حدود 5660 کیلومتر مربع بوده که از این مقدار حدود 3820 کیلومتر مربع تالاب متعلق به ایران و مابقی آن متعلق به کشور افغانستان می باشد. این سهم بندی در مساحت تالاب را می توان در نمودار زیر نیز مشاهده کرد:

مساحت دریاچه هامون

سرچشمه این تالاب وسیع و زیبا از ارتفاعات هندوکش جاری شده و تامین کننده اصلی آب آن نیز رودخانه هیرمند می باشد. وجود تنوع حیات جانوری و گیاهی و نیز آب و هوای مناسب خود دریاچه جز عواملی است که باعث جذب بیشتر گردشگران برای سیر و سیاحت در هامون می شود. از تفریحات مورد اشاره در این دریاچه زیبا می توان به قایق سواری و ماهیگیری اشاره کرد.

بوستان ساحلی جزء جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

این بوستان که با نام بوستان ساحلی دریا بزرگ نیز معروف است در چابهار قرار داشته و همه ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. بوستان مذکور در امتداد مسیر چابهار به رمین واقع است و گردشگران در این بوستان می توانند از امکانات تفریحی و رفاهی مختلفی مثل چشم انداز سواحل صخره ای، موج فشان های عظیم و خروشان، فروشگاه ها و بوفه ها، رستوران و آلاچیق ها جهت اتراق و استراحت بهره گیرند. مسلما توقف در این بوستان ساحلی می تواند برای ساحل دوستان خاطره بسیار خوشی را به همراه داشته باشد.

گل فشان چابهار جزء جاذبه های گردشگری سیستان و بلوچستان

این گل فشان ها با عاملیت فعالیت های زمین شناسی در جنوب استان سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار قرار دارد. این پدیده طبیعی جزء پدیده های زمین شناختی است که به سبب خواص درمانی آن از طرف گردشگران بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. گل فشان های چابهار در دشتهایی بنام کهیر وجود دارد که گازهای متصاعد شده زیر زمینی عامل اصلی پرتاب گل ها به سطح زمین می باشد. این گل فشان ها در چابهار تقریبا معرف حضور توریست های مختلف از جمله علاقه مندان توریست درمانی می باشد. برای دیدن این منظره طبیعی و استفاده از خواص درمانی آن حتما باید سری به چابهار بزنید.

بندر گواتر از جاذبه های دیدنی سیستان و بلوچستان

این بندر در امتداد سواحل مکران از دریای عمان یکی از مکان های دیدنی شهرستان چابهار است. این منطقه در بخش جنوب شرقی ایران و هم مرز با کشور پاکستان است. یکی از امتیازات مهم این بندر داشتن آب و هوای معتدل آن است. جاذبه گردشگری مهم این بندر وجود مردمانی پر احساس و خونگرم است. از دیگر جذابیت های گردشگری بندر گواتر سیستان وجود تنوع زیست گیاهی و جانوری آن است که گاها از موجودات بسیار کمیاب و نادر هم هستند. از مهمترین این موجودات که می توان در بندر گواتر مشاهده کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جنگل های حرا
  • پرندگان مهاجر
  • دلفین ها
  • لاک پشت ها
  • خرچنگ ها

بندر گواتر از جاذبه های دیدنی سیستان و بلوچستان

شهر سوخته از جاذبه های تاریخی سیستان و بلوچستان

این شهر با قدمت 5000 ساله از قدیمی ترین آثار سکونتی یافت شده در دشت های ایران محسوب می شود که به فاصله 45 کیلومتری از جنوب شهر زابل قرار دارد. شهر سوخته جزء آثار ملی ایران و نیز جز فهرست میراث جهانی یونسکو می باشد. بنا به گزارشات موثق تاریخی این شهر در دوره برنز و همزمان با تمدن جیرفت در گستره سیستان و بلوچستان بنا شده است. این شهر دارای زیرساخت های لازم برای ادامه حیات شهروندان بوده است. تماشای مناظری چند از شهر سوخته می تواند کمی از عطش تاریخ دوستان برای مشاهده یک جاذبه تاریخی در این استان را بکاهد.

چاه نیمه از جاذبه های توریستی سیستان و بلوچستان

این چاه ها در واقع چاه ها و گودال های طبیعی می باشند که به فاصله 5 کیلومتری از شهرستان زهک سیستان و بلوچستان قرار دارد. این چاه ها که در این منطقه 4 نمونه از آن وجود دارد معمولا با اهداف تامین آب شرب اهالی و آب مورد نیاز کشاورزان احداث شده و منبع تامین آب آنها نیز از مازاد رودخانه هیرمند تامین می شود. این چاه ها در مواقع کم آبی به شدت به کمک اهالی می آید. جالب است بدانید که منظره و چشم انداز چاه نیمه ها به همینجا ختم نشده و گردشگران می توانند از پارک جنگلی پیرامون این چاه ها و باغ وحش موجود نیز دیدن کنند. گردشگری در ترکیه و کشورهای اروپایی نیز در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد و به همین دلیل هموطنان می توانند برای اخذ ویزای توریستی کشور مورد نظر خود با مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *