جمهوری آذربایجان

پارک ملی هیرکان در آذربایجان

پارک ملی هیرکان در آذربایجان

در این مقاله ما با معرفی پارک ملی هیرکان در آذربایجان در خدمت شما عزیزان هستیم تا با یکی از جاذبه های طبیعی این کشور آشنا شوید. این پارک ملی در بخش لنکران و بخش آستارا جمهوری آذربایجان قرار دارد. این جنگل در واقع بخش پیوسته و پیشنهادی جنگل های هیرکانی ایران می باشد که از سال 2019 در لیست آزمایشی میراث جهانی یونسکو (UNESCO) ثبت شده است. این جنگل ها از نوع جنگل های برگ ریز پهن برگ می باشد که بین سواحل دریای خزر و اراضی خشک و لم یزرع رشد می کند. این ناحیه یک ناحیه با تنوع زیست محیطی مهم بوده و محل زندگی پلنگ ایرانی است. برای اطلاع از انواع ویزای آذربایجان نیز می توانید با ما در مجموعه سفیران سفر درارتباط باشید.

معرفی پارک ملی هیرکان در آذربایجان

پارک ملی هیرکان Hirkan National Park از جاذبه های طبیعی و یکی از پارک های ملی جمهوری آذربایجان می باشد. این پارک در ناحیه ای در رایون لنکران و رایون آستارت قرار داشته و دقیقا هم از 9 فوریه سال 2004 توسط دولت جمهوری اسلامی به عنوان یک پارک ملی اعلام شد. این پارک جنگلی دارای مساحتی حدود 29760 هکتار می باشد. لازم است بدانید که این پارک به دستور رئیس جمهور آذربایجان در 23 آوریل سال 2008 از 29760 هکتار به 40358 هکتار افزایش یافت. در واقع مساحت این پارک 99% از جنگل های کوهستانی را پوشش داده و یکی از بزرگترین جنگل های پیوسته در آذربایجان را تشکیل می دهد.

این پارک تاثیرات زیست محیطی بسیار تعیین کننده ای داشته و از جنگل های زیرگرمسیرب مرطوب و جنگل های مرطوب محافظت می کند. اکوسیستم پارک ملی هیرکان، متعلق به اکو منطقه جنگل های مخلوطی هیرکانی خزر می باشد، ناحیه ای از جنگل های مونتان و اراضی پست پهن برگ برگ خیز بوته ای (جنگل های بارانی زیرگرمسیری و گرمایی) که کوه های تالش را کاملا پوشش داده و اراضی لنکران را هم تا حدودی تحت پوشش قرار می دهد. تصاویر زیر نشانگر نماهایی از پارک ملی هیرکانی در آذربایجان می باشد:

نماهایی از پارک ملی هیرکانی در آذربایجان

جاذبه های پارک ملی هیرکان در آذربایجان

یکی از مهمترین جذابیت ها در معرفی پارک ملی هیرکان در آذربایجان وجود گونه های طبیعی مختلف شامل انواع جانوران و گیاهان در آن می باشد. این ناحیه از آذربایجان دربرگیرنده گونه های گیاهی بومی و بقایای دوره ترتیاری می باشد. گردشگران عزیز باید بدانند که جنگل هیرکان در آذربایجان در حدود 150 گونه بومی از درختان و بوته های بومی و حدود 435 گونه گیاهی و جانوری غیربومی را تشکیل می دهد. از برخی گونه های بومی می توان به باکس تری هیرکانی، نخود قفقازی، آکاسیای لنکوران، بلوط برگ پنجه ای، بلوط قفقازی، زبان گنجشک قفقازی و غیره اشاره نمود.

اما همه جاذبه های پارک ملی هیرکان در آذربایجان، پوشش گیاهی خاص این منطقه نمی باشد. بلکه درکنار انواع گیاهان بومی و غیربومی این منطقه دارای تنوع خوبی از حیات جانوری نیز می باشد. از گونه های جانوری بومی این پارک می توان به کبوتر و اردک خزر، گونه های گنجشگ خزری و قرقاول خزری اشاره نمود. اما از مهمترین گونه های حیوانی در این منطقه سرسبز و جنگای نیز می توان به ببر خزر، خرس قهوه ای، بز وحشی، پلنگ ایرانی، گوزن، روباه قرمز، شغال طلایی و غیره اشاره کرد.

جاذبه های پارک ملی هیرکان در آذربایجان

آب و هوای پارک ملی هیرکان در آذربایجان

همان گونه که در بخش های قبلی نیز گفته شد پارک مذکور در بخش آستارا و لنکران آذربایجان قرار داشته و به همین دلیل هم فاصله خیلی کمی با ایران دارد. اما یکی از موارد مهم دیگر در معرفی پارک ملی هیرکان در آذربایجان توصیف آب و هوای این پارک می باشد. عزیزان مستحضر باشند که این پارک در کل سال از رطوبت و بارش خیلی بالایی برخوردار است. به طور میانگین نیر بارش در نواحی پست و کم ارتفاع این پارک از 1400 تا 1600 میلی متر متغیر بوده و در نواحی کوهستانی حدود 1800 میلی متر است. ماکسیمم بارش سالانه آذربایجان نیز متعلق به این پارک می باشد. پس در معرفی پارک ملی هیرکان در آذربایجان می توان از 2 نوع آب و هوای مختلف در این منطقه صحبت کرد:

  • آب و هوای نیمه گرمسیری مرطوب در اراضی پست و کم ارتفاع
  • آب و هوای اقیانوسی در ارتفاعات متوسط
  • آب و هوای قاره ای مرطوب مناطق کوهستانی

آب و هوای پارک ملی هیرکان در آذربایجان

شرایط دریافت ویزای جمهوری آذربایجان برای ایرانیان

به منظور دریافت ویزا و سفر به جمهوری آذربایجان، شما به عنوان یک گردشگر ایرانی نیازمند اطلاع از شرایط اخذ ویزای جمهوری آذربایجان می باشید. این ویزا به 2 صورت آنلاین و عادی یا حضوری دریافت می شوید. در هر دو صورت نیز متقاضیان نیازمند تهیه یکسری مدارک و تحویل آنها به سفارت آذربایجان می باشند. این مدارک به صورت زیر هستند:

  • فرم تقاضای ویزای سفر آذربایجان (تکمیل و امضاء شده)
  • رسید پرداخت هزینه ویزای مذبور
  • گواهی سلامت پزشکی
  • گواهی تمکن مالی کافی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • پاسپورت معتبر
  • مدارک شناسایی

ویزای توریستی آذربایجان با نهایت مدت اعتبار 90 روزه برای درخواست دهندگان صادر شده و دارندگان آن نیز با ویزای مذکور قانونا تا 30 روز یعنی 1 ماه می توانند در کشور آذربایجان سیاحت کرده و یا از اعضای فامیل و دوستان خود دیدار کنند. پس با این ویزا نه می توان در آذربایجان کار کرد و نه به تحصیل آکادمیک پرداخت. لذا برای دریافت ویزای کار یا ویزای تحصیلی آذربایجان شما نیازمند مشاوره با کارشناسان مجموعه سفیران سفر و سپس اقدام مناسب هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *