ترکیه

موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه ها در کشور ترکیه در جذب گردشگران نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای دارند و یکی از این موزه ها نیز موزه باستان شناسی آنتالیاست. موزه ای که در کونیالتی شهر آنتالیا واقع شده است و دارای 13 تالار نمایش و یک گالری فضای باز است. ضمنا این موزه در مساحتی حدود 30000 مترمربع برپا شده و در آن حدود 5000 اثر هنری و تاریخی به نمایش درآمده است. به همین دلیل نیز از موزه مذکور به عنوان یکی از بزرگترین موزه های کشور ترکیه یاد می شود. در این موزه جذاب می توان همه نوع شیء یا اثر تاریخی از مجسمه های عهد روم باستان تا ابزار و لوازم فلزی و از سکه های باستانی تا فسیل های پیش از تاریخ را مشاهده کرد. برای آشنایی با جاذبه های توریستی کشور ترکیه یا هر کشور دیگری با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

درباره موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه باستان شناسی آنتالیا Antalya Archaeology Museum یکی از مهمترین و بزرگترین موزه های باستان شناسی کل کشور ترکیه به شمار می رود. در این موزه آثار و بقایایی از سه منطقه باستانی بزرگ یعنی لیسیا، پامفیلیا و پیسیدیا نگهداری می شود. کلا این موزه در ساختمان 2 طبقه برپاست و خود موزه شامل 13 تالار نمایشگاهی است که در مساحتی بیش از 30000 متر مربع نیز به نمایش آثار می پردازد. ضمنا این موزه هم دارای گالری های مسقف و هم گالری های فضای باز است. مجسمه ها و دیگر اشیاء باستانی در هر دو گالری به نمایش گذاشته شده است.

درباره موزه باستان شناسی آنتالیا

تاریخچه موزه باستان شناسی آنتالیا

در پایان جنگ جهانی اول یعنی در طی دوره زمانی که آنتالیا تحت اشغال نظامی ایتالیا قرار داشت، باستان شناسان ایتالیایی گنجینه های باستانی کشف شده در مرکز شهر آنتالیا و نیز در اطراف سفارت ایتالیا را بیرون آوردند و آنها ادعا کردند که این کار را به نام تمدن انجام می دهند. اما برای جلوگیری از این ابتکار عمل زیرکانه، سلیمان فیکری بی (مشاور سلطان) حاکم آنتالیا را مامور صیانت و جمع آوری از اشیاء کشف شده در این شهر کرد.

تاریخچه موزه باستان شناسی آنتالیا

بنابراین اولین موزه در سال 1922 میلادی در مسجد علاء الدین شروع به کار کرد. سپس از سال 1937 میلادی در مسجد یولی مناره برپا شد و در نهایت نیز در سال 1972 میلادی به ساختمان فعلی اش نقل مکان داده شد. پس از چندی نیز در سال 1982 میلادی موزه مذکور تحت یکسری بازسازی ها قرار گرفت. سپس مطابق کانسپت های موزه مدرن تایید شد و در آوریل 1985 میلادی به روی عموم باز شد.

تاریخچه موزه باستان شناسی آنتالیا

بخش های مختلف موزه باستان شناسی آنتالیا

جاذبه های زیادی در موزه باستان شناسی وجود دارد که شما در طول بازدیدتان از این موزه می توانید از دیدن آنها لذت ببرید. جاذبه های مختلف و متنوعی که در بخش های مختلف به صورت زیر به نمایش گذاشته شده است:

  • تالار تاریخ طبیعی: که در این تالار آثار و بقایای مخلوقات زنده از انسان تا حیوانات، چارت ها و تصاویر، فسیل ها و استخوان ها به نمایش گذاشته شده است.
  • تالار پیش تاریخ: که به نمایش آثار کشف شده شامل فسیل های حیوانی و لوازم خانگی از غار کارائین، اوکوزینی و سهاهویوک می پردازد. آثار نیز از دوره پالئولیتیک تا عصر رومی می باشد.
  • تالار پسا تاریخ: که به نمایش آثاری از عصر نئولیتیک، کالکولیتیک و ابتدای عصر برنز یافت شده در حاجیلار می پردازد.
  • تالار دوره کلاسیک: آثار به نمایش درآمده در این تالار شامل آثاری از عصر میساناین تا عصر هلنی است. از جمله این آثار نیز می توان به مجسمه ها، کاسه های شراب و ظروف قدیمی اشاره کرد. که عمدتا از عهد روم باستان است.
  • تالار مجسمه: از معروفترین و جذابترین بخش های موزه باستان شناسی آنتالیاست که عمدتا به نمایش مجسمه های افسانه ای از قزن 2- ام و 3- ام میلادی (دوره روم باستان) اختصاص دارد که حاصل از حفاری ها در منطقه پرگ است. از جمله مجسمه های معروف به نمایش درآمده در این تالار می توان به مجسمه مینروا، زئوس، آرتمیس، هارپوکراتس، آفرودیت، هرمس، هکاته و غیره اشاره نمود.
  • تالار مجسمه های امپراطوری: در اینجا می توان مجسمه هایی از امپراطوران و ملکه ها و دیگر بزرگان عهد روم را مشاهده کرد. از معروفترین آنها نیز می توان به مجسمه های امپراطور هادریان و امپراطور سپتیموس سوروس اشاره کرد.
  • تالار تابوت های سنگی: در این تالار تابوت های سنگی از دوره رومی کشف شده در پامفیلیا و سیدمارا به نمایش گذاشته شده است.
  • تالار موزاییک: در اینجا موزاییک های دوره بیزانسی یافت شده در حفاری های کسانتوس و نیز آیکون های یافت شده از منطقه ای در اطراف آنتالیا به نمایش گذاشته شده است.
  • تالار اشیاء کلیسا: تصاویر کلیسای چوبی نشانگر زندگی حضرت عیسی و نیز اشیاء نشانگر سنت نیکولاس و بقایای مقدس اش در این تالار به نمایش گذاشته شده است.
  • تالار اشیاء کوچک: در این تالار لامپ ها و اشیاء شیشه ای از دوره رومی و بیزانسی به نمایش گذاشته شده است.
  • تالار مسکوکات: نمونه سکه های طلایی، الکترون، نقره ای و مسی از دوره های هلنی تا عثمانی در همین تالار به ممایش درآمده است.
  • آثار دوره های ترکی- اسلامی: این تالار نیز شامل نمونه کاشی های دوره سلجوقی و عثمانی، فرش های آناتولیایی از دوره عثمانی و نیز نسخ خطی، کتاب ها، شمعدانی ها، لامپ ها و غیره است.
  • تالار مردم شناسی: در این تالار لباس ها، سلاح ها و انواع اشیاء فلزی کشف شده از منطقه آنتالیا به نمایش گذاشته شده است.
  • بخش کودکان: بخشی که در نوع خود در کشور ترکیه یک بخش جدیدی محسوب می شود. این بخش شامل انواع اسباب بازی های کودکان، گاوصندوق های پول آنتیک، برخی بازسازی های ساده و فرصت های فعالیت آموزشی برای طراحی و ساخت مجسمه های سرامیکی است.

بخش های مختلف موزه باستان شناسی آنتالیا

شرایط بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا

موزه باستان شناسی آنتالیا در خیابان کونیالتی پس از 15 تا 20 دقیقه پیاده روی از کالیچی در امتداد بلوار جمهوریت قرار دارد. بهترین روش برای دسترسی به این موزه نیز استفاده از تراموا شهر آنتالیا ست که در این صورت شما بایستی در ایستگاه موزه که نزدیکترین ایستگاه است پیاده شوید. اما در صورت استفاده از اتوبوس نیز بایستی به اتوبوس های خط CV14، KC06، LF09، MC58، MC68 و MZ78 سوار شوید. این موزه همه روزه از ساعت 8:30 صبح تا ساعت 7 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است.

شرایط بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا

در کل بازدید از موزه باستان شناسی آنتالیا 2 ساعت طول می کشد و در ضمن پس از بازدید نیز می توان برای صرف یک نوشیدنی یا غذای سنتی ترک به کافه کوچک و برای خرید سوغاتی به فروشگاه هدیه در خروجی موزه مراجعه کرد. بهترین مشاوره های سفر را می توانید از گروه کارشناسان و مشاوران مجموعه سفیران سروش سعادت دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *