تایلند

معبد چانگ روپ تایلند

معبد چانگ روپ تایلند

معبد چانگ روپ تایلند معبدی تاریخی است که در قرن 15- ام و 16- ام پایه گذاری شده و درست در بالای تپه ای در منطقه آرانیک قرار دارد. معبدی که دورها دور آن را مجسمه های فیل دربرگرفته و از همین رو به معبد فیل ها نیز شهرت دارد. اصلا ترجمه نام این معبد نیز به معنای معبدی احاطه شده با فیل ها می باشد. معبدی که بیش از همه به خاطر چدی یا پاگودای بزرگش معروف است که بر روی پایه ای قرار گرفته که اطرافش را هم مجسمه های فیل دربرگرفته اند.

از دیگر جاذبه های دیدنی این معبد می توان به ویهارن (تالار اجتماع) قرار گرفته بر روی یک پایه بلند و نیز اوبوست (تالار انتصاب) و چدی های مختلف اشاره نمود. در کل نیز بناهای مختلف در یک محور شرقی- غربی چیده شده اند. ضمنا در جلوی معبد یک استخر بزرگ و در اطراف آن نیز فضای سبز زیبایی وجود دارد که ارزش دیدن دارند. در ادامه با معرفی جزئیات بیشتری از معبد چانگ روپ با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

درباره معبد چانگ روپ تایلند یا معبد دوره شده با فیل ها!

معبد چانگ روپ تایلند یا Wat Chang Rob به عنوان یکی از معابد جذاب و پر طرفدار و در عین حال تاریخی محسوب می شود. معبدی که در داخل پارک تاریخی کامپانگ فت تایلند قرار دارد و جالب است بدانید که معنای خود چانگ روپ در زبان محلی به معنای دوره شده با فیل هاست! دلیل این نامگذاری نیز به سبب وجود 68 مجسمه فیل کنده کاری شده گچی است که به دور این معبد قرار دارند و همین را می توان در تصویر زیر نیز مشاهده کرد:

درباره معبد چانگ روپ تایلند

تاریخچه معبد چانگ روپ تایلند

معبد چانگ روپ معبدی تاریخی است که قدمت ساخت آن احتمالا به قرون 15- ام یا 16- ام می رسد. معبدی که نام آن نیز برازنده اش است. یعنی معبدی که دورش را مجسمه های فیل گرفته اند. همچنانی هم که در تصاویر مشاهده می شود، این معبد از یک چدی عظیمی تشکیل شده که اندازه آن در پایه اش به 31 متر مربع می رسد. همچنین معبد مذکور از دو بنای دیگر تشکیل شده که ویهارن در شرق و اوبوست در شمال شرقی اش قرار دارد. همچنین یکسری چدی یا پاگودای کوچکتر اقماری نیز این مجموعه را تکمیل می کند:

تاریخچه معبد چانگ روپ تایلند

معماری معبد چانگ روپ تایلند

سبک معماری معبد چانگ روپ تایلند بیشتر از هر سبک دیگری شبیه سبک معماری معابد سریلانکایی و هندی است و به میزان اندکی نیز از معماری چینی تاثیر گرفته است. همان طوری که در مطالب بالا هم عنوان شد این معبد از چدی، ویهارن و اوبوست تشکیل شده است و همانند اغلب معابد بودایی در تایلند نیز بخش مرکزی و اصلی این معبد چدی یا پاگودا می باشد که دور آن را مجسمه های گچی از 68 فیل دربر گرفته است. در واقع نگاره های بنای چدی که توسط فیل ها ساپورت شده یک شیوه طراحی رایج در عصر سوخوتای بوده و از این نظر نیز شباهت زیادی به معبد سوراسک و معبد چانگ روپ در سوخوتای و معبد چانگ لوم در سی ساتچانالای دارد.

معماری معبد چانگ روپ تایلند

این نوع طراحی نیز اصولا یادآور دخالت و تاثیرگذاری سبک سریلانکایی است که احتمالا در قرن 14- ام و پس از روابط مذهبی و تجاری بین دو پادشاهی وارد سوخوتای شد. همان طوری که در تصاویر فوق نیز مشاهده شد، اکنون خرابه هایی از این معبد باقی مانده است.

نحوه دسترسی به معبد چانگ روپ تایلند

جاذبه های هنری- معماری معبد چانگ روپ تایلند

معبد چانگ روپ تایلند از معابد معروف و مهم کشور تایلند محسوب می شود که هم مورد توجه مردم محلی بوده و هم اینکه گردشگران خارجی برای بازدید از زیبایی های هنری و معماری این معبد کنجکاو هستند. درست است که معبد چانگ روپ تایلند با توجه به سبک معماری تایلندی طراحی و ساخته شده است ولی از سبک های معماری هندی و چینی نیز تاثیر گرفته است. بنابراین در تزیین این معبد بودایی در تایلند از انواع المان های هنری و جذابی مثل نقاشی ها و مجسمه ها بیشتری مثل مجسمه های فیل استفاده شده است. از دیگر جاذبه های معبد چانگ روپ تایلند می توان به پاگودا یا چدی بزرگ آن اشاره نمود.

جاذبه های هنری- معماری معبد چانگ روپ تایلند

نحوه دسترسی به معبد چانگ روپ تایلند

همان طوری که قبلا هم گفته شد، معبد چانگ روپ تایلند معبدی قدیمی در داخل پارک تاریخی کامپانگ فت می باشد. گردشگران برای دسترسی به این معبد بودایی بایستی به تایلند، کامفاینگ فت، منطقه موینگ کامفاینگ فت، نونگ پلینگ، معبد چانگ روپ سفر کنند. معبدی که بازدید از آن برای بازدیدکنندگان مستلزم پرداخت ورودی به مبلغ THB100 (بات تایلند) بوده و در طول ایام هفته نیز همواره از ساعت 6 صبح تا ساعت 18 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است. نکته پایانی هم اینکه مدت زمان توصیه شده برای بازدید از این معبد بین 1 الی 2 ساعت می باشد.

تایلند گردی و سیر و سیاحت در کشور تایلند فقط از طریق اخذ ویزای توریستی این کشور امکان پذیر است. ویزایی که متقاضیان آن را فقط از طریق سفارت تایلند اخذ می کنند. شرط اصلی برای اخذ این ویزا نیز ارائه یکسری مدارک به آفیسر سفارت می باشد. ویزایی که اعتبار اقامتی آن تنها به مدت 2 ماه بوده و گردشگران نیز بایستی بدانند که ویزای سفر به تایلند از زمان صدورش فقط تا 3 ماه اعتبار دارد. به منظور کسب اطلاعات تکمیلی تر در این باب نیز میتوانید با تیم مشاورین مجرب مجموعه سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *