جهانگردی

معبد خورشید پرو

معبد خورشید پرو

معبد خورشید پرو یا به زبان محلی کوریکانچا یک معبد باستانی متعلق به تمدن اینکاهاست که از مهمترین و مقدس ترین معابد محسوب می شود. این معبد به همراه یک کلیسای اسپانیایی ساخته شده بر روی فونداسیون های آن یکی از منحصر بفردترین مکان ها جهت بازدید در کوسکو کشور پرو محسوب می شود. اما شاید این سوال برای شما نیز مطرح شود که معبد خورشید دقیقا کجاست؟

این معبد در بخش شهری ماچو پیچو وقع شده و از طریق یک گذرگاه پله خور قایل دسترس است و سوال دیگر اینکه هدف از ساخت معبد خورشید چه بوده است؟ اصولا معبد خورشید یک عبادتگاه مقدسی بوده که توسط اینکاها آنهم برای انجام امور مذهبی و نیز پیشکش کردن قربانی به خورشید استفاده می شده است. شاید تعجب کنید اگر بشنوید که این معبد توسط اینکاها به عنوان یک رصدخانه خورشیدی نیز استفاده می شده است! در ادامه نیز با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید تا با جزییات بیشتری در خصوص معبد خورشید آشنا شوید.

معبد خورشید پرو؛ از یک قربانگاه تا یک رصدخانه!

کورینکانچا یا همان معبد خورشید Temple of the Sun از مهمترین و معروفترین معابد در گستره امپراطوری اینکاها بوده است. معبدی که در ماچو پیچو (یخش شهری)، کوسکو، کشور پرو قرار دارد. بر اساس تحقیقات باستان شناسان نیز این معبد به عنوان یکی از مقدس ترین معابد کل ماچو پیچو به حساب می آید. معبدی که به آن فقط روحانیون و مقامات عالی رتبه ایکاها دسترسی داشته اند. علاوه بر اینکه این معبد جنبه مذهبی داشته و از آن به عنوان قربانگاه استفاده می شده بلکه همچنین اینکاها از آن به عنوان یک رصدخانه خورشیدی نیز استفاده می کردند. تصویر زیر نشانگر نمایی از خرابه های معبد خورشید می باشد:

معبد خورشید پرو؛ از یک قربانگاه تا یک رصدخانه

معبد خورشید پرو؛ از یک عبادتگاه تا یک مقبره پادشاهی!

همان طوری که در تصاویر نیز مشاهده می شود، این معبد با محیط طبیعی اطرافش سازگار شده است و این هم به سبب معماری خاص آن می باشد که تنها مصالح به کار رفته در آن فقط سنگ است! این معبد از نظر معماری نیز یک سازه نیمه مدور است که بر روی یک سنگ گرانیتی بزرگی ساخته شده و برجی با یک پنجره ذوزنقه ای دارد. عقیده هم بر این است که اینکاها در این معبد مقدس خدای خورشیدشان را پرستش می کرده اند. علاوه بر این از این معبد به عنوان یک مقبره پادشاهی نیز استفاده می شده است. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود به غاری که زیر معبد خورشید قرار دارد، قبر پادشاهی گفته می شود:

معبد خورشید پرو؛ از یک عبادتگاه تا یک مقبره پادشاهی

معبد خورشید؛ هدیه ای به اینتی!

همان طوری که از نام این جاذبه باستانی نیز برمی آید، معبد خورشید یا کوریکانچا توسط اینکاها ساخته شده و به الهه خورشید یا همان اینتی (Inti) وقف شدو معبدی که بخش عمده ای از آن پس از قرن 16- ام در جنگ با فاتحان اسپانیایی تخریب شد و اسپانیایی ها نیز بعدا از سنگ های این بنا برای پایه گذاری صومعه سانتو دومینگو استفاده کردند. خود اینکاها در ساخت معبد خورشید نیز از معماری سنگی استفاده کرده بودند. نمای بیرونی از معبد خورشید پرو را نیز در زیر مشاهده می کنید:

معبد خورشید؛ هدیه ای به اینتی

نحوه ساخت معبد خورشید پرو

همچنانی که در تصاویر مختلف نیز دیده می شود، معبد خورشید پرو با بلوک های گرانیتی ساخته شده است؛ سبک معماری که مختص تمدن اینکایی بوده است. از ین گذشته امکان دسترسی به این معبد از طریق یک در ذوزنقه ای دوبل فراهم شده بود. همان طوری که در تصاویر هم مشاهده می شود، این معبد دارای یک دیوار راست و یک دیوار نیمه گرد همراه با دو پنجره است که پنجره اول رو به شمال و پنجره دیگر رو به شرق باز است.

کل بنا بر روی یک غار طبیعی ساخته شده و دیوارهایش با سنگ های نامنظم بنا شده است. با این حال یکی از دیوارهایش دارای انحنای کامل 10 متری است. همچنین این معبد به یک سنگ کوهستانی بزرگ بالای غار طبیعی متصل است. بر روی دیوار پشتی پنجره ای همراه با حفره های کنده شده کوچک وجود دارد که احتمالا داخل آنها نیز سنگ های قیمتی وجود داشته است. این پنجره با عنوان پنجره مار شناخته می شود.

نحوه ساخت معبد خورشید پرو

شرایط بازدید از معبد خورشید پرو

کلا برای بازدید از معبد خورشید بایستی بلیط ورود به ماچو پیچو را داشته باشید. این بلیط تایم های ورودی مختلفی از 6، 7، 8، 9، 10، 11، 12، 1 و 2 بعد از ظهر را ارائه می کند. پس از ورود به این مکان باستان شناسی نیز بازدیدکنندگان حدود 4 ساعت وقت دارند تا از کل محل ماچو پیچو شامل معبد خورشید دیدن کنند. معمولا نیز امکان بازدید از معبد خورشید در هر روز از سال در طی ساعات بازدید از ماچو پیچو یعنی از ساعت 6 صبح تا ساعت 5 بعد از ظهر فراهم است.

اما در حال حاضر امکان ورود به داخل معبد خورشید وجود ندارد و تنها روش برای مشاهده این مکان از طریق نقطه دید واقع در بالای این محل باستان شناسی می باشد. روش دیگر برای بازدید از معبد خورشید از طریق نقطه دید معبدکوندور می باشد. تیم کارشناسان و مشاورین مجرب ما در مجموعه سفیران سروش سعادت آمادگی دارند تا به تمامی سوالات شما در خصوص شرایط، نیازمندی ها و هزینه انجام یک سفر توریستی پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *