معبد بساکی در اندونزی یک مجموعه پورا (یک معبد هندو و عبادتگاه پیروان بودائیسم) در روستای بساکی در دامنه های کوه آگونگ در شرق بالی اندونزی است. این معبد یکی از سری معابد بالی است. این معبد در شش طبقه ساخته شده و شیب آن نیز تراس بندی شده است. نکته جالب توجه در معماری این معبد باستانی این است که ورودی آن با دروازه دو بخشی یا همان کاندی ینتار مشخص شده است.
تاریخ دقیق ساخت این معبد نامعلوم است اما اهمیتش به عنوان یک مکان مقدس یقینا به دوره های پیش تاریخی برمی گردد. اما آنچه که مسلم است اینکه این معبد به عنوان مکان عبادت بوداییان از سال 1284 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت همراه باشید تا تیم کارشناسان و مشاورین مجرب ما شما عزیزان را با جزئیات بیشتری از معبد بساکی در بالی اندونزی آشنا کنند.
تاریخچه معبد بساکی در اندونزی
جزیره پورا باتو مدگ شامل یک سنگ مرکزی است که نشان دهنده منطقه پورا بساکی است که قبلا در زمان های باستان به عنوان یک مکان مقدسی از آن نام برده می شد. در قرن 8-ام میلادی، راهب هندوستانی در دوران انزوای مذهبی خودش تلاش های زیادی کرد تا برای مردم این منطقه خانه هایی بسازد. در خلال این پروسه، بسیاری از پیروان او به خاطر بیماری یا حوادث دیگر مردند. پس از تکمیل معبد این منطقه نیز به این معبد نام باسوکی اطلاق شد که به افسانه اژدهای ناگا بسوکیان اشاره می کند که عقیده بر این است که این اژدها در کوه آگونگ زندگی می کند. اما به تدریج نام معبد مذکور به معبد بساکی Besakih Temple تغییر نام یافت.
سایر عبادتگاه ها نیز به تدریج ساخته شدند ولی معبد بساکی حتی در خلال فتح بالی توسط امپراطوری ماجاپاهیت در سال 1343 میلادی نیز همچنبن معبد اصلی باقی ماند. از آن زمان به بعد بود که این معبد نوسازی های مختلفی را به خود دید. چراکه ساختمان معبد بساکی یکبار در جریان زلزله سال 1917 میلادی و یکبار دیگر در جریان یکسری فوران آتش فشانی در سال 1963 دچار آسیب جزئی شد. جالب است بدانید که جریان گدازه از کنار ساختمان معبد عبور کرده بود و به همین دلیل مردم محلی معتقد بودند که با این رویداد شگفت انگیز خدایان خواستند تا قدرتشان را در حفظ این مکان مقدس نمایش دهند. در تصویر زیر می توان نمایی از ورودی دو نیم شده معبد بساکی را مشاهده کرد:
جاذبه ها و ویژگی های معبد بساکی در اندونزی
بزرگترین معبد در مجموعه پورا یناتاران آگونگ دارای مناطق مختلفی است که 7 لایه از کائنات و هر کدامیک را نیز با زیارتگاه خاص خودش نشان می دهد. زیارتگاه پورا پاسیمپانگان در پایین دست اما زیارتگاه پورا پانگوبنگان در بالا دست خیابان اصلی قرار دارند. زیارتگاه پورا پانگوبنگان به عنوان نزدیکترین زیارتگاه به قله کوه آگونگ چشم اندازهای بسیار شگفت انگیزی را به بازدیدکننندگان نمایش می دهد و از پورا پناتاران آگونگ اصلی با پیاده روی حدود 30 دقیقه فاصله دارد. شرق زیارتگاه پورا پانگوبنگان نیز پورا باتو تیترتاست. جایی که آب مقدس برای انجام مراسمات کاریا آگونگ در پورا بساکی و دیگر روستاهای محلی از آنجا سرچشمه می گیرد.
4 معبد موجود در این مجموعه نشان دهنده 4 خدایی است که بر قلمرو خاص خودشان حکمرانی می کنند. این 4 معبد شامل پورا باتو مدگ در شمال، پورا کیدولینگ کرتگ در جنوب، پورا گلاپ در شرق و پورا اولون کولکول در غرب می باشد. ضمنا زیارتگاه مرو تومپانگ در پورا باتو مدگ نیز محل نگهداری سنگ مرکزی موسوم به باتو نگادگ می باشد. در ضمن در غرب، پورا اولون کولکول و در سمت شمالی پورا اولون کولکول نیز پورا مراجان اسلوندینگ و در شمال غربی پورا پناتاران آگونگ نیز پورا جینگالا قرار دارد که برای بوداییان مکان های مقدسی هستند.
درباره معبد بساکی
معابد پورا باسوکیان، پورا پناتاران و پورا دیلام پوری مادر معابد کلیه روستاها یعنی پورا پوسه، پورا دسا و پورا دالم می باشند. زیارتگاه های آنها شامل ادبیات مذهبی است که به نحوه ساخت یک معبد اشاره می کند. در طی روز، معبد بساکی پذیرای انبوهی از زائرین و گردشگران است. اما قبل از بازدید از این معبد دیدنی و جذاب باید این نکته را به یاد داشته باشید که شرط ورود به این معبد پوشیدن یک تاپ مناسب، یک سارونگ و یک ساش می باشد. تصویر زیر نشانگر برج های مرو در پورا بساکی است:
بهترین زمان برای بازدید از معبد بساکی در اندونزی
در اینکه معبد بساکی جزئی از بهترین و معروفترین جاذبه های گردشگری استان بالی اندونزی است شکی نیست. اما برای دسترسی به این معبد زیبا از سانور، بایستی جاده کوسامبا تا کلونگ کونگ را در پیش بگیرید. سپس از کلونگ کونگ به طرف شمال حرکت کنید و در منانگه به سمت راست بپیچید تا به بساکی برسید. مدت زمان این سفر کلا 2 ساعت و نیم می باشد. و نکته آخر اینکه معبد بساکی در بالی اندونزی به طور روزانه از ساعت 8 صبح تا ساعت 5 عصر باز است.
شرط اصلی شروع سفر ماجراجویانه به اندونزی، اخذ ویزای توریستی این کشور می باشد. ویزای توریستی اندونزی که رسما با عنوان Visitation Visa شناخته می شود برای اتباع خارجی جهت گشت و گذار و تفریح در این کشور صادر می شود. این ویزا به صورت یکبار ورود صادر شده و نهایت مدت اعتبار آن تا 30 روز می باشد. اما امکان تمدید آن و اقامت تا ماکسیمم 60 روز دیگر نیز برای گردشگران فراهم است. منتها با این شرط که با ویزای توریستی اندونزی نمی توان در این کشور کار کرد. برای اطلاع ازشرایط و مدارک لازم به منظور اخذ ویزای گردشگری اندونزی در سال 2024 نیز می توانید با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در تماس باشید.