مسجد قوجاتپه ترکیه بزرگترین مسجد در آنکاراست ولی با اینحال این مسجد در نیمه دوم قرن 20 ام بنا شده و به همین دلیل یک مسجد جدید محسوب میشود. مسجدی که با معماری سبک عثمانی کلاسیک ساخته شده است و دارای 4 مناره و یک گنبد بزرگ در مرکز به همراه چندین گنبد کوچک است. نمای بیرونی این مسجد با مرمر سفید ساخته شده و فضای داخلی اش نیز با کاشی های نقش و نگار دار تزیین شده است. با اینکه طراحی این مسجد یک نوع طراحی نوآورانه است ولی در طراحی اش از معماری مسجد سلیمیه در ادیرنه، مسجد شهزاده و سلطان احمد در استانبول و نیز معماری مسجد ایاصوفیه استفاده شده است. به هر حال این مسجد با ظرفیت 24000 نفری به عنوان یکی از بزرگترین مساجد جهان محسوب می شود. همچنان با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید تا با بهترین و معروفترین مساجد ترکیه آشنا شوید.
بزرگترین مسجد آنکارا؛ مسجد قوجاتپه
مسجد قوجاتپه در فاصله سال های 1967 و 1987 میلادی در محله قوجاتپه آنکارادر کزیل آی ساخته شده است و ابعاد و موقعیت اش آن را به یکی از لندمارک های شاخصی تبدیل کرده است که می توان آن را تقریبا از هر جایی از شهر آنکارا دید. مسجدی که به سبک معماری دوره عثمانی طراحی شده و ظرفیت کلی آن به حدود 24000 عبادت کننده می رسد. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، این مسجد دارای 4 مناره است و ارتفاع آن به حدود 88 متر می رسد.
تاریخچه مسجد قوجاتپه ترکیه
ایده ساخت مسجد قوجاتپه به دهه 1940 میلادی می رسد. در 8 دسامبر سال 1944 میلادی، احمد حمدی آکسکی مدیر امور مذهبی ترکیه به همراه 172 عضو موسس انجمنی را پایه گذاری کردند که به عنوان انجمن ساخت مسجدی در ینی شهیر آنکارا شناخته می شد. بدین ترتیب ایده ساخت مسجد قوجاتپه ترکیه ارایه شد. در سال 1947 میلادی نیز معماران از سراسر جهان طرح های خودشان را برای طراحی این مسجد در آنکارا ارایه کردند. این انجمن پروژه هایی را که از طرف معماران مختلف مطرح شده بود را مورد بررسی قرار داد اما هیچ یک از این پروژه ها را نپذیرفت.
سپس در سال 1956 میلادی از طریق تلاش های عدنان مندرس نخست وزیر آن زمان، زمینی برای ساخت مسجدی در آنکارا اختصاص یافت و مجددا در سال 1967 میلادی پروژه هایی ارایه شد و نهایتا از بین 36 پروژه پیشنهادی، پروژه مشترک ودات دالوکای و نجات تکلی اوغلو برای ساخت مسجد قوجاتپه مورد قبول واقع شد. تا اینکه این مسجد بین سال های 1967 و 1987 بنا شد. ناگفته نماند که پروژه قبول شده نیز یک طراحی نوآورانه و مدرن بود که در طراحی آن مسجد سلیمیه در ادیرنه، مسجد شهزاده و سلطان احمد در استانبول و نیز معماری مسجد ایاصوفیه به عنوان الگو استفاده شد.
معرفی جاذبه های اطراف مسجد قوجاتپه ترکیه
مسجد قوجاتپه یکی از جاذبه های مهم شهر آنکارا به حساب می آید و گردشگران خارجی نیز می توانند از این مسجد دیدن کنند. ضمنا آنها پس از اتمام بازدید از این مسجد می توانند از دیگر جاذبه های توریستی نزدیک به آن هم دیدن کنند که از آنجمله می توان به حدود 200 جاذبه توریستی در شعاع 6 مایلی همین مسجد اشاره کرد. که برخی از معروفترین آنها شامل:
- موزه رحمی ام کوچ
- قلعه آنکارا
- مسجد حاجی بایرام
- موزه زندان اولوجانلار
- منطقه حمام اونو و غیره
هتل ها و رستورانهای اطراف مسجد قوجاتپه ترکیه
به لحاظ موقعیتی، مسجد قوجاتپه در منطقه ای از شهر آنکارا قرار گرفته است که به هتل ها و رستوران های مختلفی نزدیک است. مثلا از جمله هتل های نزدیک به این مسجد می توان به هتل های زیر اشاره کرد:
- هتل بوتیک ارکک (0.12 مایلی)
- هتل آلبا آنکارا (0.26 مایلی)
- بست وسترن پلاس سنتر هتل (0.22 مایلی)
- هتل مای هوم آناتولی (0.12 مایلی)
- هتل های رایمار آنکارا (0.12 مایلی)
همچنین از رستوران های نزدیک به مسجد قوجاتپه ترکیه نیز می توان به رستوران های زیر اشاره کرد:
- کاجون برینگ مور (0.10 مایلی)
- قهوه خانه آرابیجا (0.07 مایلی)
- کافه و بیسترو خانه صورتی (0.09 مایلی)
- کافه کیتو (0.10 مایلی)
- دنیای قهوه (0.08 مایلی)
شرایط بازدید از مسجد قوجاتپه ترکیه
مسجد قوجاتپه در منطقه چانکایا آنکارا، محله کولتور، کوچه دکتر مدیها الدم قرار دارد. برای دسترسی به این مسجد هم می توان از اتوبوس و هم از مترو استفاده کرد. نزدیکترین ایستگاه های اتوبوس به این مسجد شامل 185-7، 286، 297-7، 439 و 474 است. همچنین نزدیکترین ایستگاه های مترو به مسجد قوجاتپه نیز شامل ایستگاه های M1-M2-M3 و M4 است. در ضمن این مسجد نیز به صورت 24 ساعته به روی بازدیدکنندگان باز است و همگان می توانند از آن دیدن کنند. منتها برای بازدید از این مسجد بایستی نیم ساعت قبل از شروع نماز اقدام کرد. شما عزیزان برای تسهیل سفرهایتان به اقصی نقاط دنیا می توانید با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در ارتباط بوده و از انواع خدمات مسافرتی و گردشگری بهره مند شوید.