جمهوری آذربایجان

مسجد جامع باکو در آذربایجان

مسجد جامع باکو در آذربایجان

مسجد جامع باکو در آذربایجان یکی از قدیمی ترین جاذبه های توریستی کشور آذربایجان محسوب می شود که ما در این مقاله قصد توصیف آن را داریم. این مسجد تاریخچه ای به قدمت دوره صفوی داشته و با سبک معماری اسلامی بنا شده است. بنایی که در قرن 12 میلادی یعنی معاصر حاکمیت صفویه در ایران ساخته اما بعدا بر روی بقایای آن و با حمایت شخصی به نام حاجی شیخ علی آقا داداشوف مسجد جامع فعلی بنا شده و بر اساس کتیبه تاریخی موجود در این مسجد به دستور امیر شرف الدین محمد در سال 709 قمری بازسازی شده است. جاذبه های آذربایجان فراوان بوده و برای آشنایی با هر یک از این جاذبه ها حتما مقالات ارائه شده توسط مجموعه سفیران سفر را دنبال کنید.

مسجد جامع باکو در آذربایجان از جاذبه های معروف

جمعه مسجدی یا Cümə məscidi مسجدی تاریخی و بزرگ در شهر باکو آذربایجان محسوب می شود. در این مسجد کتیبه ای وجود دارد که به تاریخچه بازسازی این مسجد اشاره می کند. بر اساس نوشته های این کتیبه، امیر شرف الدین محمد در ماه رجب سال 709 هجری قمری دستور به بازسازی مسجد مذکور داده است. همچنین بر روی دیوار شمالی مسجد جامع مناره ای احداث گردیده که بالکنی با ستون استالکتیتی در سال 1437 می باشد. نماهای اندرونی و بیرونی از مسجد جامع باکو در آذربایجان را در زیر مشاهده می کنید:

نماهای اندرونی و بیرونی از مسجد جامع باکو در آذربایجان

جالب است بدانید که در زندگی فرهنگی آذربایجان وسطی، مسجد جامع نه تنها محلی برای عبادت بلکه همچنین به عنوان مرکز اجتماعی و فرهنگی نیز از آن یاد می شد. مسجد مذکور در قرن 12 ساخته شده است. طراحی پیچیده این مسجد گواه این است که مسجد مذکور در طی مراحل مختلفی ساخته شده است. این مسجد از بخش های مختلفی مثل سالن عبادت، مناره ها، حیات و در ورودی ساخته شده است. اما بخش خیلی قدیمی آن یک اتاق عبادت مربعی شکل است. اتاقی که بیشتر شبیه مسجدهای کیوسکی دوره سلجوقیان می باشد. همچنین نقش و نگارهای بازمانده در گنبد این مسجد نیز شبیه نقش های بناهای معماری دوره سلجوقی است.

مسجد جامع باکو در آذربایجان از جاذبه های معروف

جاذبه های دیدنی مسجد جامع باکو در آذربایجان

همان طوری که در تصاویر فوق نیز مشاهده شد، مسجد جامع باکو در آذربایجان مسجدی تاریخی و کهن بوده و از سبک معماری خاصی با بخش های مختلف ساخته شده است. سالن عبادت که اصلی ترین بخش این مسجد می باشد که با کاشی کاری ها و تزئینات اسلیمی جذابیت معماری خاص خود را دارد. اتاق های مسجد جامع باکو در آذربایجان در قرن 15 با اهداف آموزشی ساخته شده اند. علاوه بر این مناره استالکتیت شکل این مسجد که برای گفتن اذان در سال 1437 ساخته شده از جاذبه های دیدنی مسجد مذکور محسوب می شود. جالب است بدانید در کتیبه یافت شده در حفاری های باستان شناسی این مناره، متن عزاداری محمد اولجایتو رئیس ایلخانیان حکاکی شده است. مناره و سالن عبادت این مسجد را در زیر مشاهده می کنید:

مناره و سالن عبادت مسجد جامع باکو در آذربایجان

معماری زیبای مسجد جامع باکو در آذربایجان

این بنای تاریخی و زیبا بر روی بقایای مسجد جمعه تاریخی باکو توسط میلیونر و شخص بشر دوست باکو یعنی حاجی شیخ علی آقا داداشوف در سال 1899 احداث شده است. این مسجد در دوره شوروی کاربرد موزه فرش را داشت. اما این مسجد کاربری مسجد را دوباره از دهه 1990 از سر گرفت و بعدها نیز تحت مرمت قرار گرفت. سالن عبادت مربعی شکل با 4 ستون بزرگ در بخش مرکزی این مسجد و گنبد کوچک جزء مولفه های اصلی معماری مسجد جامع باکو در آذربایجان محسوب می شود. نگاره های کلاسیک اروپایی و شرقی نیز در معماری این بنای مذهبی به کار رفته است. سردر مسجد نیز با مشخصه های معمولی معماری آذربایجان شامل موارد زیر بیشتر به چشم می آید:

  • حکاکی های سنگی
  • الگوهای ملی
  • نقش و نگاره های هنری و غیره

همچنین بر روی دیوارهای این مسجد تزئینان دستی سوره هایی از قرآن و اسامی 5 تن آل عبا و نیز افراد مقدس حکاکی شده است که بر زیبایی مسجد جامع می افزاید.

معماری زیبای مسجد جامع باکو در آذربایجان

کیفیت زندگی در آذربایجان چگونه است؟

از مهمترین شاخص ها در جهت بررسی استاندارد زندگی و اقامت در هر نقطه ای از جهان من جمله آذربایجان، کسب اطلاعات کافی درباب شاخص استاندارد زندگی در آن کشور می باشد. بهتر است بدانید که شاخص استاندارد زندگی یا Quality of life هم به معیارهای متعددی مثل قدرت خرید، ضریب امنیت، سلامت مردم، اقلیم، آلودگی، رفت و آمد ترافیکی و نسبت قیمت خانه به درآمد تقسیم می شود. در حقیقت تلفیق این معیارها در کنار هم منجر به دست یابی به شاخصی بنام شاخص استاندارد زندگی می گردد که در خصوص جمهوری آذربایجان 2023 هم بصورت ذیل می باشد:

معیارها نسبت عددی شرایط
قدرت خرید 25.38 خیلی پایین
ضریب امنیت 68.56 بالا
وضعیت سلامت 44.56 متوسط
اقلیم 91.40 خیلی بالا
مخارج زندگی 30.44 خیلی پایین
نسبت قیمت خانه به درآمد 16.75 خیلی بالا
مدت زمان رفت و آمد 40.01 متوسط
شاخص آلودگی 75.20 بالا
شاخص استاندارد زندگی 102.79 متوسط

با توجه به جدول فوق اکنون می توان امتیازات مهاجرت و زندگی در جمهوری آذربایجان را به صورت ذیل عنوان کرد:

  • ضریب امنیت بالا
  • هزینه اقامت بسیار پایین
  • ارزش پولی بسیار بالا در منطقه
  • کیفیت اقلیمی مناسب

عزیزان جهت کسب آخرین قوانین درباب اخذ ویزای کشور آذربایجان می توانند از راهنمائی های تیم مجموعه سفیران سفر بهره جویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *