قلعه فورت بنی حماد در الجزایر یکی دیگر از جاذبه های تاریخی بازمانده از سده های اسلامی است که در استان مصیلا الجزایر قرار دارد. این قلعه متعلق به خاندان حمادی است و در سال 1007 میلادی به عنوان اولین پایتخت خاندان حمادی توسط حماد ابن بولوگین ساخته شده است. این قلعه- شهر بعدا در سال 1152 نیز توسط المحدث تا حدودی تخریب شد. جالب است بدانید که این قلعه از سال 1980 بدلیل اهمیت فرهنگی آن در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) نیز به ثبت رسیده است. همین امر نیز بر اهمیت بازدید از این قلعه در الجزایر افزوده است.
شهر مذکور شامل دیواری به طول 7 کیلومتر بوده و داخل دیوارها 4 مجموعه مسکونی و بزرگترین مسجد ساخته شده در الجزایر پس از مسجد منصوره قرار داشت. طراحی این مسجد شبیه طرح مسجد اعظم کایروآن با مناره بلند به طول 20 متر می باشد. حفاری های باستان شناسی در این شهر تاریخی منجر به کشف جواهرآلات، سکه ها و سرامیک های مختلفی شد که همگی مبین سطح بالای تمدن تحت حاکمیت خاندان حمادی در الجزایر است. ما در مجموعه سفیران سفر ضمن معرفی این جاذبه تاریخی همچنین آماده ارائه مشاوره درباب شرایط اخذ اقامت الجزایر 2023 نیز می باشیم.
تاریخچه ای درباب قلعه فورت بنی حماد در الجزایر
همان طوری که در مطالب پیشین هم گفته شد، قلعه فورت بنی حماد در الجزایر (Beni Hammad Fort) در سال 1007 میلادی به دست حماد ابن بلوگین فرزند بلوگین ابن زیری پایه گذار شهر الجزیره (پایتخت الجزایر) ساخته شد. بنابراین این شهر پایتخت بربرهای حمادی شد و حتی در برابر محاصره زیرید به سال 1017 نیز پابرجا ماند. این قلعه به مرور توسعه یافت و حتی کاروان های تجاری، دانشمندان، خداشناسان و شاعرانی را به سکونتگاه مستحکمش در کوه های مادید جذب کرد. حتی بلخی و ابن خلدون نیز به قدرت نظامی شهر و مرکزیت تجاری و معنوی آن اذعان کرده اند. چشم اندازی از قلعه فورت بنی حماد را در زیر مشاهده می کنید:
بنابراین این شهر در طی حاکمیت پادشاه حمادی آخر در اواخر قرن یازدهم به اوج نفوذ منطقه ای خود رسید. تا اینکه در سال 1090 زیر تهدیدات بانو هلال از سکنه خالی شد و در سال 1152 نیز توسط المحدث تا حدودی تخریب شد و هم اکنون خرابه ای از این شهر در جلوی دیدگان ما قرار دارد.
دیدنی های قلعه فورت بنی حماد در الجزایر
پس قلعه فورت بنی حماد در الجزایر اولین پایتخت دودمان حمادی است و اکنون خرابه های آن در شمال شرقی کوه های هودنا استالن مصیلا قرار دارد. این شهر تاریخی به شهر مادید در حدود 225 کیلومتری جنوب شرقی الجزایر نزدیک است. کلا شهر مذکور شامل دیواری به طول 7 کیلومتر می باشد. داخل دیوارها 4 مجموعه مسکونی و بزرگترین مسجد ساخته شده در الجزایر پس از مسجد منصوره قرار داشت. طراحی این مسجد شبیه طرح مسجد اعظم کایروآن با مناره بلند به طول 20 متر می باشد. حفاری های باستان شناسی در این شهر تاریخی منجر به کشف جواهرآلات، سکه ها و سرامیک های مختلفی شد که همگی مبین سطح بالای تمدن تحت حاکمیت خاندان حمادی در الجزایر است.
همچنین در بین اشیاء و مصنوعات کشف شده در قلعه فورت بنی حماد در الجزایر فواره های تزئینی مختلفی هم پیدا شد که از نماد شیر به عنوان نقش و نگار روی فواره ها استفاده شده بود. بقایای کاخ امیر موسوم به دار البحر یا کاخ دریایی نیز شامل 3 اقامتگاه مجزاست که توسط باغ ها و عمارت ها از هم جدا شده اند. در حقیقت این کاخ نامش را از استخر مستطیلی خود (67 در 47 متر) گرفته است. رمپ موجود در یک طرف استخر نیز برای انداختن قایق به آب استفاده می شده است. در اطراف این دریاچه نیز یک تراس مرتفع و نیز حیاطی دارای باغات سرسبز وجود داشته است.
قلعه فورت بنی حماد در الجزایر جزء میراث جهانی
این قلعه یک جاذبه باستان شناسی بوده و اولین پایتخت امپراطوری حمادی الجزایر محسوب می شود. قلعه ای که به سال 1007 تاسیس و در سال 1152 میلادی نیز تخریب شد. اما بدلیل اهمیت فرهنگی آن این شهر تاریخی از سال 1980 در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) نیز به ثبت رسیده است و در اولویت بازدید گردشگران خارجی نیز قرار دارد. معمولا گردشگران برای بازدید از قلعه فورت بنی حماد در الجزایر از قبل تورهای ویژه بازدید از این جاذبه تاریخی را نیز رزرو کرده و سپس به بازدید از آن می روند.
شرایط سفر به الجزایر چگونه است؟
هموطنان ایرانی برای سفر به الجزایر نیز همانند اغلب نقاط جهان نیازمند ارائه پاسپورت معتبر و نیز ویزای توزیستی الجزایر هستند. ویزای توریستی کشور الجزایر نیز همانند ویزاهای توریستی دیگر نقاط جهان مثل ویزای شنگن یا ویزای توریستی کانادا یک نوع اقامت کوتاه مدت محسوب می شود و دارندگان آن تا ماکسیمم 30 الی 90 روز حق اقامت قانونی در الجزایر را دارند. طبق قوانین الجزایر نیز این ویزا به دو صورت زیر برای افراد صادر می شود:
اما مدارک لازم برای اخذ این ویزا از طریق مراجعه به سفارت الجزایر عبارتند از:
- اصل پاسپورت ملی با حداقل 6 ماه اعتبار و دستکم یک صفحه خالی
- فوتوکپی از صفحات پاسپورت
- فرم درخواست تکمیلی ویزای الجزایر
- عکس پاسپورتی رنگی در ابعاد 35 mm x 45mm
- دعوت نامه از میزبان الجزایری یا آژانس مسافرتی الجزایری
- مدرک اثبات تمکن مالی کافی
- بلیط برگشت رزرو شده
- رسید واریز هزینه ویزای الجزایر به میزان $20 (دلار)
- وکالت نامه در صورت درخواست ویزای الجزایر توسط وکیل
عزیزان و همراهان گرامی که متقاضی کار در اروپا 2023 هستند بایستی در جریان باشند که لازمه و شرط اصلی دریافت ویزای کاری و اخذ اقامت اروپا یافتن پیشنهاد کاری از کارفرمای معتبر اروپایی است. به همین دلیل ارائه یک رزومه یا CV خوب شامل تخصص، سابقه کاری و نیز حدالامکان آشنایی با یکی از زبان های رایج اروپایی (CEFR) شانس شما را برای کاریابی در کشورهای اروپایی و اخذ ویزای کاری افزایش خواهد داد. شما سروران گرامی برای آغاز پروسه اخذ ویزا خود در سال 2023 می توانید با دریافت مشاوره از وکلای مجموعه سفیران سفر برای این کار مهیا شوید.