ترکیه

قلعه روملی حصاری ترکیه

قلعه روملی حصاری ترکیه

قلعه روملی حصاری ترکیه که به قلعه بغازکسن هم معروف است قلعه ای مربوط به دوره عثمانی است که بر روی تپه هایی در سواحل اروپایی بسفر قرار دارد. پس شما می توانید این قلعه را هم از طریق کشتی و هم از خشکی مشاهده کنید. قلعه ای که به سبک معماری عثمانی ساخته شده و قدمت آن هم به سال 1452 میلادی می رسد. به عبارت دقیق تر این قلعه با هدف آمادگی برای فتح کنستانتینپل یا استانبول کنونی به دستور سلطان محمد دوم بنا شده است. پس در سال های قبل از فتح استانبول از این قلعه به عنوان مرکز کنترل عبور و مرور کشتی ها استفاده می شد. اما پس از فتح استانبول توسط عثمانیان این قلعه به زندان سلطنتی و سپس گمرک کالا تبدیل شد.

در طی سالیان بعد نیز قلعه روملی حصاری بر اثر حوادثی مثل زلزله و آتش سوزی دچار آسیب و خرابی شد. اما در طی سالیان بعدی توسط سلاطین عثمانی مرمت و بازسازی شد. سپس از سال 1960 میلادی روملی حصاری به یک موزه تبدیل شد و یک تئاتر فضای باز مخصوص کنسرت های موسیقی در فستیوال ها در طی ماه های تابستان در داخل این قلعه ساخته شد. موزه مذکور همه روزه به جز دوشنبه از ساعت 9 صبح تا ساعت 17 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است و هزینه ورودی آن برای هر نفر حدود TL30 (لیره ترکیه) است. مطمئنا سفر به ترکیه 2024 از طریق خدمات مسافرتی سایت سفیران سفر به راحتی امکانپذیر است.

تاریخچه قلعه روملی حصاری ترکیه

روملی حصاری Rumeli Hisari یا همان قلعه روملی قلعه ای عثمانی است که قدمت آن به سال 1452 میلادی می رسد. این قلعه به دستور سلطان محمد فاتح و پیش از فتح قسطنطنیه به منظور مدیریت کشتی های عبوری در تنگه بسفر، ایجاد نقطه کنترل نظامی- مالی و نیز اجرای یک پایگاه مقاوم و مستحکم برای جلوگیری از حملات از شمال تنگه بسفر ساخته شد. اما پس از فتح کنستانتینپل از اهمیت استراتژیک این قلعه نیز کاسته شد. در ادامه نیز این قلعه بر اثر حوادثی مثل زلزله و آتش سوزی دچار خسارت شد که در طی دوره های بعدی بازسازی شد. آخرین کار بازسازی نیز بر روی این قلعه در طی حکمرانی سلطان سلیم سوم انجام شد.

تبدیل قلعه روملی حصاری ترکیه به یک موزه تاریخی

قلعه روملی حصاری پس از ساخت به عنوان مرکز کنترل عبور و مرور کشتی ها در تنگه بسفر استفاده می شد. اما پس از فتح استانبول در عهد عثمانی به زندان سلطنتی و سپس به گمرک کالاها تبدیل شد. در ادامه نیز چندین بار بازسازی و مرمت شد که در عهد عثمانی آخرین بار توسط سلطان سلیم سوم بازسازی شد. با این حال، پس از متروکه ماندن آن در قرن 19- ام یک محله مسکونی جدیدی در داخل آن تشکیل شد.

سپس در سال 1953 میلادی و به فرمان رئیس جمهور جلال بایار ساکنان قلعه به یک جای دیگری انتقال داده شدند و پروژه بازسازی این قلعه در 16 می 1955 میلادی شروع شد که تا 29 می سال 1958 میلادی ادامه یافت. سپس از سال 1960 میلادی روملی حصاری به یک موزه تبدیل شد و یک تئاتر فضای باز مخصوص کنسرت های موسیقی در فستیوال ها در طی ماه های تابستان در داخل این قلعه ساخته شد.

تبدیل قلعه روملی حصاری ترکیه به یک موزه تاریخی

حقایق جالب درباره قلعه روملی حصاری ترکیه

قلعه روملی حصاری یکی از معروفترین جاذبه های توریستی شهر استانبول است. قلعه ای که میراثی از عهد امپراطوری عثمانی بوده و به خوبی نشانگر معماری همان زمان است. اما قبل از اینکه اصلا بخواهید از این قلعه دیدن کنید، بهتر است با برخی حقایق جالب در مورد آن آشنا شوید:

  • روملی حصاری در زبان ترکی به معنای قلعه ای در دیار روم می باشد.
  • بنا به برخی منابع تاریخی، در ساخت قلعه روملی حصاری ترکیه حدود 300 بنا، 700 تا 800 کارگر و نیز 200 باربر و قایقران شرکت داشته اند.
  • قلعه روملی حصاری در عرض 4 ماه ساخته شده و به مدت بیش از 5 قرن پابرجا مانده است!
  • از بالا قلعه روملی به شکل نام حضرت محمد است که نام فاتح قسطنطنیه نیز می باشد!
  • هدف اصلی از ساخت قلعه روملی حصاری ترکیه کنترل عبور و مرور کشتی ها در تنگه بسفر بود.
  • معمار قلعه روملی حیصار، مصلح الدین آقا بود که به عنوان معمارباشی سلطان محمد دوم شناخته می شد.
  • پس از فتح کنستانتینپل کم کم این قلعه اهمیت استراتژیکش را از دست داد و بیشتر از آن به عنوان یک زندان سلطنتی و گمرک کالا استفاده می شد. تا اینکه بعدا قلعه دیگری در کنار تنگه بسفر درست در تلاقی تنگه با دریای سیاه ساخته شد و به کل از اهمیت قلعه روملی حصاری کاسته شد.
  • این قلعه لوکیشن فیلمبرداری برخی از فیلم های ملی و بین المللی بوده است.

تاریخچه قلعه روملی حصاری ترکیه

شرایط بازدید از قلعه روملی حصاری ترکیه

قلعه روملی حصاری ترکیه از جمله جاذبه های مهم و معروف شهر استانبول به حساب می آید که حالا از آن به عنوان یک موزه استفاده می شود. این موزه قلعه تاریخی همه روزه به جز دوشنبه از ساعت 9 صبح تا ساعت 17 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است. شما می توانید به صورت فردی و یا در قالب تورهای روزانه استانبول از این قلعه موزه تاریخی دیدن کنید. نکته بعدی درباره بازدید از قلعه موزه روملی حصاری هزینه بلیط ورودی این موزه است که در حدود TL30 (لیره ترکیه) برای هر نفر است.

نحوه دسترسی به قلعه روملی حصاری ترکیه

نحوه دسترسی به قلعه روملی حصاری ترکیه

قلعه روملی حصاری بین محلات ببک و امیرگان در ساحل اروپایی استانبول قرار دارد. قلعه ای که مساحتی در حدود 30000 مترمربع را به خود اختصاص داده است. بهترین گزینه ممکن برای دسترسی به قلعه نیز استفاده از اتوبوس های خط 22، 22RE، 25E، 29D، 40T و 42T است که همگی در ایستگاه روملی حصاری توقف می کنند. اما در صورتی که مایلید ویوهای زیبایی از قلعه را ببینید پس بایستی سوار کشتی از اسلکه امین اونو به اسکله امیرگان بروید که در حدود 50 دقیقه طول می کشد. از اسکله امیرگان تا خود قلعه روملی حصاری نیز 20 دقیقه پیاده روی لازم است.

نکته مهم دیگر اینکه قلعه روملی حصاری در ساحل اروپایی بسفر واقع شده است و به یک تعداد از بناهای یادبود و نیز محلات مختلف شامل موزه آشیان، محله ببک، پارک ببک، مسجد ببک و محله آرناوات کوی، مسجد آبی، برج گالاتا، ایاصوفیه و غیره نزدیک است. همچنین در اطراف قلعه روملی حصاری رستوران های مختلفی مثل رستوران کاله و کافه لوکما وجود دارد که بهترین صبحانه های ترکیه ای را برای مشتریان سرو می کنند. با دریافت اطلاعات به روز، مشاوره های رایگان و نیز خدمات مسافرتی برتر از مجموعه سفیران سروش سعادت می توانید برای انجام یک سفر به یادماندنی آماده شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *