قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا حالا یکی از جاذبه های گردشگری مهم این کشور محسوب شده و ترکیبی از معماری اسلامی و اروپایی را نشان می دهد. بنای مذکور جزء بناهای معروف اسپانیاست که در لیست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. جالب است بدانید که قصر مذکور بین سال های 1238 و 1358 تحت حاکمیت ابن الاحمر موسس دودمان نصریان و جانشینان آنها ساخته شد. اما طراحی و ساخت دکوراسیون های باشکوه داخلی این قصر به یوسف اول نسبت داده می شود. از مهمترین جاذبه های دیدنی این قصر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- بارگاه سلطنتی
- شبستان
- حیاط
- حرمسرا
- تالار سفیران
- حوض و آبنمای شیران
شاید دیدنی ترین بخش از این قصر نیز تزئینات داخلی به کار رفته در آن می باشد که به سبک معماری اسلامی می باشد. از مهمترین تزئینات مورد استفاده در این قصر می توان به کاشی های رنگارنگ، آجرنماهای زیبا، طرح های اسلیمی مثل گل و بوته و نیز سنگ نوشته هایی به خط اندلسی مشبک اشاره کرد. مشاوره های به روز، کامل و تخصصی درباب مهاجرت به اسپانیا را می توانید از کارشناسان مجموعه سفیران سفر دریافت کنید.
تاریخچه قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا
اولین اشارات به قصر الحمرا Almambra در خلال جنگ های بین عرب ها و حاکمان محلی موسوم به مولادیها در طی حاکمیت عبداله ابن محمد صورت گرفته است. در آن عصر، بنای مذکور به عنوان یک قلعه شناخته می شد. به استناد مدارک باقی مانده از این دوره، این قلعه در آن زمان قلعه کوچک قرمزی بوده که دیوارهای آن به قدری کوتاه بوده که قادر به دفع نیروهای دشمن نبوده است. اما پس از حاکمیت ابن نصر موسس سلسه نصریان این قلعه توسعه یافته و به قصری مجلل تبدیل شد. در واقع قصر مذکور بین سال های 1238 و 1358 تحت حاکمیت ابن الاحمر موسس دودمان نصریان و جانشینان آنها ساخته شد. تصویری از قصر حمرا را در زیر مشاهده می کنید:
وجه تسمیه قصر الحمرا چیست؟
قبل از پرداختن به بخش های مختلف و جاذبه های معماری و طراحی قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا، بهتر است با وجه تسمیه این قصر و دلیل نامگذاری آن آشنا شویم. بر طبق برخی از گزارشات تاریخی معتبر، به دلیل دیوارهای سرخ رنگ به این قصر الحمرا گفته می شود. اما بعضی دیگر نیز بر این باور هستند که اسم الحمرا از نام خلیفه پایه گذارش یعنی محمد بن الاحمر (محمد دوم) اخذ شده است. اما واقعیت تاریخی مسلم این است که قصر مذکور مابین سال های 1238 و 1358 تحت حاکمیت ابن الاحمر موسس دودمان نصریان و جانشینان آنها ساخته شده است. دورنمایی از قصر الحمرا بر فراز تپه ای در گرانادای اسپانیا را در زیر مشاهده می کنید:
معرفی جاذبه های قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا
قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا از معروفترین و برترین جاذبه های گردشگری این کشور محسوب می شود و تقریبا می توان آن را جواهری دیدنی در شهر گرانادا به حساب آورد. به همین دلیل نیز این قصر از سال 1984 در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این قصر در منطقه تاریخی اندلس قرار داشته و از بخش های جذاب و دیدنی زیر تشکیل شده است:
بارگاه کاخ الحمرا: جایی بوده است که سلطان در آنجا به امور مملکتی می پرداخت. از زیباترین بخش بارگاه نیز حیاط خلوت اتاق طلایی است که تصویری از آن را در زیر می بینید:
شبستان: این بخش از کاخ الحمرا از تزئینات زیادی برخوردار بوده و به حیاطی با استخر بزرگ و نیز پر از گل های زیبا ختم می شود. اینجا به احتمال زیاد برای پذیرایی از سفرا و مقامات ویژه استفاده می شده است.
از زیباترین بخش از شبستان قصر الحمرا می توان به تالار سفیران اشاره کرد. این تالار یک تالار مربعی شکل با گنبدی چوبی است که از تزئینات بسیار زیبا و مجللی مثل مقرنس کاری برخوردار است.
حرمسرا: در واقع حرمسرای قصر الحمرا از حیاط شیران جدا می شود و مشتمل بر یک حمام و چندین اتاق زیبا است.
باغ های پلکانی: از دیدنی های دیگر قصر الحمرا می توان به باغ های پلکانی همراه با درختان و بته های سرسبز، حوض ها، آبنماها و چشمه های زیبا اشاره کرد که باعث حیرت تماشاگرانش می شود.
نحوه اخذ ویزای شنگن اسپانیا
اول از همه باید به عرضتان برسانیم که اسپانیا نیز جزء 26 کشور ناحیه شنگن اروپاست. در واقع همان طوری که در تصویر زیر هم مشخص شده، کل کشورهای اروپایی به سه دسته کشورهای شنگن عضو اتحادیه اروپایی (EU)، کشورهای شنگن غیر عضو در اتحادیه اروپایی و کشورهای غیر شنگن دسته بندی می شوند. در این میان اسپانیا نیز جزء دسته اول کشورهای اروپایی است:
پس اسپانیا نیز همانند بقیه اعضای ناحیه شنگن از یک سیاست ویزایی مشترکی در پذیرش مسافران خارجی بهره می برد. بر این اساس، دولت اسپانیا برای متقاضیان سفر به این کشور دو نوع اقامت کوتاه مدت (ویزای تایپ C) و اقامت بلند مدت (ویزای تایپ D) در نظر می گیرد. دسته اول یا تایپ اول ویزایی با عنوان ویزای شنگن یا همان ویزای توریستی اسپانیا معروف بوده و اعتبار آن نهایتا تا 180 روز بعد از صدورش و مهلت اقامت با آن ویزا در حدود 90 روز می باشد. این ویزا مخصوص درخواست دهندگانی است که با هدف بازدید از اسپانیا، دیدار خانواده و دوستان و یا شرکت در محافل و همایش های فرهنگی علمی و هنری وارد اسپانیا می شوند.
اما از مهمترین شرایط اخذ ویزای شنگن اسپانیا می توان به ارائه مدارکی از جمله کپی و اصل پاسپورت ملی، کلیه مدارک شناسایی، عکس پاسپورتی، بیمه سلامت با پوشش دهی فوریتهای پزشکی حداقل €30000 (یورویی)، گواهی اسکان معتبر، گواهی اثبات تمکن مالی، پرداخت هزینه ویزا به مبلغ حدود €80 (یورو) برای بزرگسالان و بلیط رفت و برگشت اشاره نمود. شما هموطنان گرامی می توانید از طریق تماس تلفنی با مجموعه سفیران سفر و یا کانال های مجازی این موسسه با شرایط سرمایه گذاری و ثبت شرکت در اروپا نیز آشنایی پیدا کنید.