در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از زیباترین و مجلل ترین عمارت های کشور انگلستان یعنی عمارت سلطنتی برایتون آشنا کنیم. این عمارت که در انگلستان به عنوان یک بنای گرید 1 نیز به ثبت رسیده است در واقع اقامتگاه سلطنتی سابق می باشد. عمارتی که کار ساخت آن در 3 مرحله انجام شد. کار ساخت آن از سال 1787 میلادی شروع شد و تا سال 1823 میلادی نیز به طول انجامید. هدف از ساخت آن هم تبدیل این عمارت به اقامتگاه ساحلی برای پادشاه جورج ششم بود.
اما مهمترین نکته درباره ساخت این عمارت اینست که عمارت برایتون توسط معمار جان نش و به سبک هندی- ساراسنیک ساخته شده است. مشخصه این سبک معماری را نیز می توان از گنبدها و مناره های به کار رفته در این اثر فهمید. جانشینان جورج ششم یعنی ویلیام ششم و ویکتوریا نیز از این عمارت استفاده کردند ولی ملکه ویکتوریا کاخ اوسبورن را به عنوان اقامتگاه ساحلی سلطنتی خود انتخاب کرد و این عمارت در سال 1850 به شهر برایتون فروخته شد. ازطریق ارتباط با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت می توانید در جریان مشاوره های رایگان درباره توریسم، گردشگری و سفر خارجی قرار گیرید.
عمارت سلطنتی برایتون؛ تاج محل انگلستان!!!
یکی از اصلی ترین جاذبه های معماری کشور انگلستان، عمارت سلطنتی برایتون یا Brighton Pavilion می باشد. عمارتی که به عنوان یک کاخ ساحلی برای پادشاه جورج ششم ساخته شده بود. این عمارت تاریخی از یک سبک معماری خیلی زیبایی برخوردار است به طوری که در معماری و طراحی آن از هر سبک هندی استفاده شده است. در این میان نیز نمی توان از نقش بی بدیل معمار جان نش به این راحتی گذشت. کسی که در طراحی و ساخت این عمارت از سبک هندی- ساراسنیک بهره گرفت. و از پس این عمارت با ظاهری کاملا متفاوت از عمارت های سلطنتی دیگر در انگلستان و با گنبدها و مناره های سفید رنگش برای همگان خودنمایی می کرد. تصویری زیبا از نمای خارجی عمارت سلطنتی برایتون را در زیر مشاهده می کنید:
معماری؛ مشخصه اصلی عمارت سلطنتی برایتون
همان طوری که گفته شد، عمارت سلطنتی برایتون به عنوان اقامتگاه سلطنتی برای پادشاه جورج ششم بین سال های 1787 تا 1823 میلادی ساخته شد. عمارتی که قرار بود به عنوان اقامتگاه ساحلی برای پادشاه جورج ششم به کار گرفته شود. در ابتداء یعنی در سال 1787 میلادی، شاهزاده طراح کاخ کارلتون یعنی هنری هلند را مامور کرد تا این عمارت را توسعه دهند. و این امر منجر به ساخت جناحی از عمارت ساحلی شد که به تالار گرد مرکزی متصل می شد و شامل سه اتاق اصلی یعنی اتاق صبحانه، اتاق ناهار و کتابخانه بود که با سبک نئوکلاسیک هلند نیز جور درمی آمد.
سپس در سال های 1801 تا 1802 میلادی نیز عمارت مذکور با اضافه شدن یک اتاق ناهار خوری و گلخانه با طراحی پتر فردریک رابینسون وسعت بیشتری یافت. در ادامه شاهزاده زمین های اطراف عمارت را هم خرید و در سال 1803 تا 1808 میلادی نیز با طراحی ویلیام پوردن یک مدرسه سوارکاری بزرگ و چندین اصطبل به سبک معماری هندی ساخته شد. و بالاخره بین سال های 1815 تا 1822 طراح جان نش این عمارت را از نو طراحی و توسعه داد و همانی شد که ما الان مشاهده می کنیم.
معرفی جاذبه های توریستی عمارت سلطنتی برایتون
در واقع خرید عمارت سلطنتی توسط شهر برایتون از ملکه ویکتوریا نقطه مبدایی برای شروع صنعت گردشگری این شهر بود. و از آن به بعد بود که عمارت مذکور به یک مقصد توریستی جذابی در انگلستان تبدیل شد. به طوری که حالا سالیانه حدود 400000 نفر برای بازدید از این عمارت زیبا خود را به شهر برایتون انگلستان می رسانند. اولین و مهمترین جاذبه ای که می توان در بازدید از این عمارت سلطنتی مشاهده کرد همان سبک معماری باشکوه آن می باشد. شکوهی که در گنبدها، مناره ها و ستون های اش خلاصه شده و انعکاس آن را هم می توان در استخر انعکاسی این عمارت مشاهده کرد:
علاوه بر معماری، همچنین باغ عمارت سلطنتی با تنوع گسترده ای از گل ها و گیاهانش یکی دیگر از جاذبه های دیدنی عمارت برایتون محسوب می شود. باغی که در لیست باغ ها و پارک های تاریخی انگلستان جزء باغ های گرید 2 به ثبت رسیده است. ولی به هر حال این باغ مخصوصا در فصل تابستان غالبا توسط سرگرم کننده های خیابانی استفاده می شود. همچنین در این باغ یک کافه نیز وجود دارد. برای آشنایی با فرآیند اخذ این ویزا و یا عقد قرارداد جهت دریافت ویزا در سال 2024 توصیه میشود حتما با مشاوران و وکلای مجموعه سفیران سروش سعادت در تماس باشید.