ارمنستان

صومعه آختالا در ارمنستان

صومعه آختالا در ارمنستان

صومعه آختالا در ارمنستان کلیسای ارتدوکسی قرن 10 کشور ارمنستان محسوب می شود که در زمره سالم ترین صومعه های تاریخی این کشور نیز قلمداد می شود. کلیسای اصلی این مجموعه بیشتر به خاطر نقاشی های دیواری هنرمندانه و زیبای خود معروف است که دیوارهای داخل صومعه، پارتیشن ها و ستوان های بنا را پوشانده است. بخش های مهم صومعه مذکور شامل قلعه، کلیسای اصلی موسوم به کلیسای سورپ آستواتساتسین (مریم مقدس) و نیز نمازخانه مستطیلی مقابل دیوار غربی می باشد. علاوه بر این از جاذبه های دیگر آختالا می توان به وجود 1 خانه فرهنگ و 2 کتابخانه عمومی در آن اشاره نمود. در ادامه همین مبحث کارشناسان مجموعه سفیران سفر اطلاعات کاملی درباب جزئیات و جاذبه های دیدنی این صومعه را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند.

بازدید از صومعه آختالا در ارمنستان

درباره صومعه آختالا در ارمنستان چه می دانید؟

آختالا که در زبان ارمنی با عنوان پقیندزاوانک هم معروف است صومعه روحانی ارمنستان است که در قرن 10 ساخته شده است. این صومعه در شهری به همین نام در استان لوری ارمنستان قرار دارد. خود شهر آختالا نیز با ایروان حدود 185 کیلومتر و با تفلیس نیز حدود 87 کیلومتر فاصله دارد. این صومعه فعلا غیرفعال است. اما از مهمترین بخش های صومعه آختالا در ارمنستان می توان به قلعه، کلیسای اصلی موسوم به کلیسای سورپ آستواتساتسین (مریم مقدس) و نیز نمازخانه مستطیلی مقابل دیوار غربی کلیسا اشاره کرد. تصویری از صومعه آختالا و حصار اطراف آن را در زیر مشاهده می کنید:

تصویری از صومعه آختالا و حصار اطراف آن

در واقع همین قلعه اطراف صومعه است که از صومه آختالا به نحو احسن محافظت کرده است. شما در کلیسای اصلی صومعه آختالا همچنین با زیباترین جاذبه این مجموعه یعنی نقاشی های دیواری سبک فرسکو و مورال آشنا می شوید. اولین بار نیز نام آختالا در یک حکم پادشاهی به سال 1438 ثبت شد.گمان می رود که نام آختالا نیز ریشه ترکی به معنای جنگل سفید باشد. نماهای مختلف از این صومعه را مجددا در زیر مشاهده می کنید:

درباره صومعه آختالا در ارمنستان

قلعه صومعه آختالا در ارمنستان

همان طوری که گفته شد مجموعه آختالا شامل صومعه، کلیسا و قلعه است. در این میان یکی از اصلی ترین بخش های صومعه آختالا Akhtala Monastery همان قلعه دور صومعه می باشد. این قلعه به احتمال زیاد بر روی فونداسیون های عصر برنز و آهن ساخته شده است. طبق مستندات تاریخی موجود، صومعه مذکور در اواخر قرن دهم توسط کیوریکیدها ساخته شده است. کیوریکیدها نیز شاخه ای از باگروتونی های گورگن هستند. در حقیقت اگر به این صومعه خوب نگاه کنید متوجه می شوید که صومعه داخل قلعه قرار دارد. در زیر دیوار شرقی قلعه مذکور را مشاهده می کنید که به دور صومعه آختالا کشیده شده است:

قلعه صومعه آختالا در ارمنستان

کلیسای صومعه آختالا در ارمنستان

اما بخش دوم از مجموعه صومعه آختالا در ارمنستان مربوط به کلیسای سورپ آستواتساتسین (مریم مقدس) می باشد. تاریخ دقیق ساخت این کلیسا نامعلوم است. اما مطابق اسناد تاریخی موجود، ساخت این مجموعه به قرن 11 تا 13 برمی گردد اما جالب است بدانید که کلیسای فعلی بر روی پایه های کلیسای قبلی احداث شده است. کیراکوس قاندزاکتسی اشاره می کند که ایوان زاکاریان به سال 1227 میلادی در همین کلیسا دفن شده است. همچنین استپانوس اوربلیان به این کلیسا در سال 1216 اشاره می کند. محققان معاصر نیز قدمت نقاشی های دیواری موجود در کلیسا را به سال 1205 تا 1216 می دانند. همچنین از این کلیسا برای قرار دادن صلیبی استفاده شد که طبق نظر عام توسط جان باپتیست برای غسل عیسی مسیح استفاده شده است. ضمنا خود کلیسا در وسط قلمرو قلعه در امتداد محور طولی قرار دارد.

کلیسای صومعه آختالا در ارمنستان

اما با بازدید از کلیسای آختالا مطمئنا دست خالی برنمی گردید چرا که شما بر روی دیوارهای این کلیسا و حتی خود صومعه آختالا نقاشی های دیواری زیبایی از روحانیون ارمنی را مشاهده می کنید:

نقاشی های دیواری زیبایی از روحانیون ارمنی

نمازخانه صومعه آختالا در ارمنستان

علاوه بر کلیسای مریم مقدس در این صومعه همچنین شما می توانید از نمازخانه مستطیلی سلخته شده در مقابل دیوار غربی هم دیدن کنید. این نمازخانه در حقیقت یک بنای کوچک با بام بسیار نازکی است که به دیوار شمالی کلیسای اصلی چسبیده است. از این نمازخانه معمولا برای انبار کردن اقلام مذهبی استفاده می شده است. همچنین از دیگر بناهای موجود در این صومعه می توان از یک شبستان و کلیسای کوچک در طرف شمال غربی صومعه، دخمه، شبکه تونل ها، انبارهای نوشیدنی و منابع آبی نام برد.

نمازخانه صومعه آختالا در ارمنستان

ویزای توریستی ارمنستان؛ شرایط و الزامات در سال 2023

طبق قوانین کشور ارمنستان، شهروندان برخی از کشورهای خارجی برای سفر به ارمنستان نیازمند اخذ ویزای مسافرتی ارمنستان بوده اما اتباع برخی دیگر از کشورها مثل ایران تا 90 روز می توانند بدون ویزا به این کشور منطقه قفقاز سفر کنند. متولی اصلی رسیدگی و صدور این ویزا نیز برای متقاضیان، وزارت خارجه ارمنستان می باشد که به 3 طریق زیر ویزای ارمنستان را صادر می کند:

ویزای توریستی ارمنستان؛ شرایط و الزامات

معمولا ویزای توریستی کشور ارمنستان نیز به دو صورت یکبار ورود single entry و چند بار ورود multiple entry با مدت اعتبار متغیر از 21 تا 120 روز اقامت برای متقاضیان صادر می شود. هزینه صدور ویزای ارمنستان نیز متغیر بوده و با توجه به مدت اقامت افراد در کشور زیبای ارمنستان از 7$ الی 99$ (دلار) متغیر می باشد. فلذا متقاضیان اخذ این ویزا موظفند حتما مدارک زیر را به مرجع یاد شده تحویل دهند:

  • فرم درخواست تکمیلی
  • پاسپورت معتبر تا 6 ماه
  • کلیه مدارک شناسایی
  • دعوت نامه (در صورت وجود)
  • رسید واریز هزینه ویزای ارمنستان

عزیزان برای کسب اطلاعات راجع به سفر به ارمنستان می توانند از مشاوره های رایگان مجموعه سفیران سفر بهره گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *