جمهوری آذربایجان

شهر اردوباد در آذربایجان

شهر اردوباد در آذربایجان

شهر اردوباد در آذربایجان یکی از شهرهای توریستی و جذاب و دومین شهر بزرگ نخجوان محسوب می باشد. این شهر مرکز بخش اردوباد می باشد و به سبب جاذبه های توریستی به عنوان مروارید نخجوان شناخته می شود. قدمت احداث این شهر به قرن 14 یا زودتر از آن میرسد. این شهر به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی خود در لیست آزمایشی میراث جهانی یونسکو (UNESCO) قرار دارد. از مهمترین جاذبه های توریستی این شسهر توریستی آذربایجان می توان به قیصریه، کوه گمی قایا، رصدخانه اردوباد، جمعه مسجد و موزه های تاریخی شهر اشاره کرد. برای کسب اطلاعات تکمیلی درباب انواع ویزاهای آذربایجان و شرایط اقامت ایرانیان در این کشور با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

شهر اردوباد مرواریدی در نخجوان آذربایجان!

این شهر با عنوان انگلیسی Ordubad دومین شهر بزرگ و یکی از شهرهای جمهوری خودمختار نخجوان می باشد. در واقع شهر اردوباد مرکز بخش اردوباد آذربایجان می باشد. این شهر یک شهر قرون وسطایی قفقاز محسوب شده و مرکز فعلی آن در قرن 18 یافت شده است. این شهر به 5 بخش زیر تقسیم می شود:

  • آمباراس
  • کوردتاتال
  • مینگیس
  • سارشهر
  • اوچ

شهر اردوباد به عنوان مروارید استان نخجوان شناخته شده و بیشتر به واسطه صادرات میوجات و انواع ادویه و نیز غذاهای خوشمزه اش معروف است. در حقیقت نام اردوباد ریشه ترکی- فارسی دارد و به معنای شهر ارتش می باشد. شهری که در دوره مغول ها و یا در طی حاکمیت ایلخانی احداث شده است. حمداله مستوفی مورخ و جغرافیدان معروف در اواسط قرن 14 از اردوباد به عنوان شهر استانی و یکی از 5 شهر تشکیل دهنده تومان (tuman) نخجوان با باغ های زیبا و تولید انگور، ذرت و پنبه یاد می کند.

شهر اردوباد مرواریدی در نخجوان آذربایجان

موقعیت جغرافیایی شهر اردوباد در آذربایجان

شهر اردوباد به عنوان مروارید استان نخجوان شناخته شده که در ارتفاع 949 متری قرار دارد. این شهر در ساحل شمالی رود ارس قرار دارد و به عنوان دومین شهر بزرگ نخجوان شناخته می شود. خود استان اردوباد مساحتی در حدود 972 کیلومتر مربع دارد و در جنوب با ایران هم مرز بوده و ارمنستان مرز شمالی و غربی آن را تشکیل داده و منطقه جلفا نخجوان مرز شرقی آن را تشکیل می دهد. این شهر دارای تعداد زیادی درخت گردو و شاتوت می باشد. نزدیکترین ایستگاه راه آهن اردوباد بوده و فاصله آن تا نخجوان 88 کیلومتر و تا تبریز حدود 94 کیلومتر می باشد. جالب است بدانید که بخش عمده جمعیت این شهر مسلمان و شیعه مذهب بوده و ارمنیان و روس ها اقلیت جمعیت اردوباد را تشکیل می دهند.

تاریخچه شهر اردوباد در آذربایجان

قدمت احداث این شهر به قرن 14 یا زودتر از آن می رسد. امپراطوری عثمانی (1299- 1923) قلمرو اردوباد را در گذشته اشغال کرد. قبل از این اشغال، شورش محلی بر علیه تهاجم عثمانی ها توسط هادجی معروف به قصاب و بایاندار سازماندهی شد درست زمانی که آنها متوجه شدند که صفویان حمله ای را شروع کردند. آنها از حمایت مردم محلی نیز برخوردار بودند. شورشیان کم کم کنترل شهر را به دست گرفته و همچنین قلعه نزدیک شهر را تصرف کردند. اما بعدها به دلیل اختلاف داخلی بین شورشیان آنها در طی نبردی با ارتش عثمانی متحمل شکست شده و همگی کشته شدند. پس از این پیروزی و اشغال اردوباد توسط نیروهای عثمانی، خاتن بی اردوبادی (نخست وزیر) به عنوان شاه منصوب شد تا مالیات مردم محلی را جمع آوری کند.

زمانی هم شهر اردوباد توفقگاه منطقه ای مهم بر سر مسیر کاروان های جاده ابریشم در تجارت با چین، اروپا و هند بود. این شهر نخست به عنوان قلعه شهر یا شهر فئودالی در بالای آمبراس در ساحل چپ رودخانه اردوبادچای در قرن 15 پایه گذاری شد. به مرور این شهر به یک شهر تجاری و مهم در منطقه قفقاز تبدیل شد اما متاسفانه پس از جنگ روسیه و ایران، قرارداد ترکمنچای منعقد شده و به موجب آن حاکمیت شهر از ایرانیان به امپراطوری روسیه منتقل شد. اما نکته جالب توجه درباره اردوباد اینکه اثار اردوباد از 24 اکتبر سال 2001 به لیست آزمایشی میراث جهانی یونسکو (UNESCO) اضافه شده است.

تاریخچه شهر اردوباد در آذربایجان

جاذبه های توریستی شهر اردوباد در آذربایجان چیست؟

در شهر جدید اردوباد که در قرن 17 طراحی شده بود 5 بخش با میادین بسیار بزرگ وجود داشت. این شهر همچنین مجموعه ای از مساجد، چشمه ها و حمام هایی داشته است. میدان بازار در مرکز شهر به خوبی دیده می شود و مسجد شیشه ای یا جمعه مسجد نیز از اماکن شاخص اردوباد محسوب می شود. طراحی خیابان ها به صورت شعاعی است و در مرکز شهر به شکل فن می باشد. هر کدامیک از این خیابان ها میادینی دارد که ویژگی معمول شهر می باشد. شهر اردوباد همچنین دارای مدارس خصوصی و دولتی است. این شهر دارای یک تعداد قنات یا کانال زیر زمینی موسوم به کاریز است که منبع آب برای چهارپایان است. از جمله جاذبه های توریستی مهم شهر اردوباد عبارتند از:

جاذبه های توریستی توضیحات
موزه ها شامل 3 موزه: موزه مموریال محمد سعید اردوبادی، موزه خانه آکادمی یوسف محمدعلیف و موزه تاریخ اردوباد
جمعه مسجد جمعه مسجد در مرکز شهر که در ابتدا در قرن 17 به عنوان دفتر حاتم بی (وزیر اردوبادی شاه عباس) ساخته شده و بعدها با بازسازی مجدد کاربری آن به مسجد تغییر یافته است
قیصریه ساختمان قیصریه که عمارت تاریخی برپا شده در قرن 17 بوده و در مرکز شهر اردوباد قرار دارد. این ساختمان اکنون به موزه قوم شناسی تبدیل شده است
کوه گمی قایا که پس زمینه زیبای شهر را تشکیل می دهد
رصدخانه که در اطراف اردوباد واقع است

تصاویری از جاذبه های گردشگری مختلف شهر اردوباد را در زیر مشاهده می کنید:

جاذبه های گردشگری مختلف شهر اردوباد

طریقه اخذ ویزا جهت سفر به آذربایجان

طبق قانون مهاجرتی کشور آذربایجان، شهروندان اغلب کشورهای خارجی از جمله شهروندان ایرانی برای مسافرت به کشور آذربایجان و بازدید از جاذبه های توریستی و تفریحی این کشور نیازمند دریافت ویزای توریستی آذربایجان یا Azerbijan Tourist Visa هستند. این ویزا به ایرانیان اجازه اقامت یک ماهه (30 روز) در کشور آذربایجان را با اهداف توریستی یا دیدار از خانواده می دهد. متقاضیان در جهت دریافت ویزای مذکور نیازمند ارائه مدارک زیر می باشند:

  • پاسپورت
  • مدارک هویتی
  • فرم درخواست
  • گواهی تمکن مالی
  • گواهی عدم سو سابقه
  • گواهی معاینه پزشکی
  • عکس پاسپورتی
  • دعوتنامه
  • رسید پرداخت هزینه ویزا

به اطلاع هموطنان محترم می رساند که متقاضیان می توانند ویزای توریستی آذربایجان را به دو صورت آنلاین و حضوری درخواست کنند. کارشناسان ما در مجموعه سفیران سفر آمادگی دارند تا شما عزیزان را در مسیر اخذ این ویزا و نیز ویزای شنگن اروپا یاری نمایند.

یک دیدگاه برای “شهر اردوباد در آذربایجان

  1. زهرا وکیل زاده گفت:

    اهل اصفهانم و طبق شجره نامه ام اصل و نسبم به شهر اردوباد آذربایجان برمیگرده اصلم به هاتف اصفهانی میرسه ..خیلی دوست دارم برم اونجا نشونه ای از اجداد خودم پیدا کنم ..با اینکه الان تمام خانوادم شاید بیش از چهارصد ساله که همه زاده اصفهان هستیم و کاملا اصفهنی صحبت میکنیم ولی دائم بفکر شهر اجدادی خودم هستم ..اردوباد ی روز بالاخره میام وجب به وجبتو میگردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *