گردشگری یکی از بخش هایی است که به شدت تحت تاثیر پاندمی کرونا گرفت و بهمین دلیل خسارت های کرونا بر گردشگری بیش از آنچیزی است که بتوان تصور کرد. برای اینکه مقدار این خسارت برای شما ملموس شود بایستی بدانید که تعداد ورود گردشگر بین المللی بین ماه های مارس و دسامبر سال 2020 در مقایسه با سال قبل حدود 84% کاهش داشت. برمبنای یکسری پیش بینی های ورود گردشگر، این گزارش اثرات اقتصادی بالقوه کاهش در صنعت گردشگری سال 2021 را کمی سازی می کند. اثرات غیر مستقیم که بسیار چشمگیرتر است. بخاطر ارتباطات با بخش های بالا دستی مثل کشاورزی نیز کاهش در فروش های توریستی منجر به زیان 2.5 برابری در GDP واقعی می گردد.
بر پایه سه سناریو (شامل سناریو خوشبینانه، سناریو بدبینانه و نیز سناریو واکسیناسیون نامتقارن) زیان های اقتصادی صنعت گردشگری در سال 2021 ممکن است بین $1.7 تریلیون دلار تا $2.4 تریلیون دلار متغیر باشد. نتایج این مطالعه بر اهمیت واکسیناسیون در بهبود وضعیت بخش گردشگری و سایر اقدامات تسهیلی تاکید می کند. کارشناسان مجرب مجموعه سفیران سروش سعادت با ارائه برترین مشاوره های اقامتی در خدمت کلیه گردشگران گرامی می باشد.
برآوردی از خسارت های کرونا بر گردشگری
از زمان شیوع بیماری کرونا در سال 2021 تا کنون بخش گردشگری جزء بخش هایی است که بیشترین تاثیرات را گرفته است. بر طبق گزارش مشترک کنفرانس سازمان ملل متحد درباب تجارت و توسعه (UNCTAD) و سازمان توریسم جهانی (UNWTO)، خسارت های کرونا بر گردشگری بین المللی در سال های 2020- 2021 می تواند حتی به بیش از $4 تریلیون دلار برسد. بر پایه همین گزارش نیز توریسم بین المللی و بخش های مرتبطش در سال 2020 بواسطه تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم کاهش شدید در ورود گردشگر بین المللی متحمل خسارت $2.4 تریلیون دلاری شده است.
بر این اساس، همین رقم خسارت ممکن است برای سال 2021 نیز تکرار شود. بنابراین ممکن است خسارت های کرونا بر گردشگری جهانی می تواند حتی به بیش از $4 تریلیون دلار نیز برسد. از همین رو می توان بر ضرورت احیای صنعت پرسود گردشگری آنهم از طریق واکسیناسیون همگانی و برابر پی برد. چراکه بخش های مختلف کشورهای در حال توسعه از جمله بخش گردشگری بیشترین ضربه را از همین نابرابری واکسیناسیون متحمل می شوند.
سناریوهای مختلف جهت ارزیابی خسارت های کرونا بر گردشگری
در کل برای پیش بینی خسارت های کرونا بر گردشگری سه سناریو وجود دارد که با پیش بینی های UNWTO برای سال 2021 سازگار است. این سناریوها عبارتند از :
- سناریو اول: کاهش در ورود گردشگران به صورت مشاهده شده در سال 2020 می باشد. متوسط این کاهش ها در کشورهای مختلف تا 74% متغییر است. این متوسط کاهش نیز نزدیک 57% کاهش در سناریو خوشبینانه UNWTO می باشد.
- سناریو دوم: کاهش در ورودها بطور متوسط تا 63% که UNWTO آن را به عنوان سناریو خوشبینانه در سال 2021 در نظر می گیرد.
- سناریو سوم: که به نرخ های متغیر واکسیناسیون بستگی داشته و بین 75% کاهش برای کشورهای با نرخ های واکسیناسیون پایین و 37% کاهش در کشورهای با نرخ های واکسیناسیون نسبتا بالا در نظر گرفته می شود. جدول زیر نشانگر همین سه سناریو کاهش در ورود گردشگران می باشد:
خسارتهای کرونا بر گردشگری کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه
اکنون به این سوال مهم می رسیم که کرونا بیشتر به صنعت گردشگری کدام دسته از کشورها خسارت زیادی وارد کرده است؟ بر طبق تحلیل های کنفرانس سازمان ملل متحد درباب تجارت و توسعه (UNCTAD)، نسبت کاهش ها عمدتا بین کشورهای مختلف از یک تا چهار برابر متغیر است. تاثیر مذکور برای کشورهای درحال توسعه بسیار بیشتر از کشورهای توسعه یافته است. سناریو اول کاهش 75% در ورودهای توریستی بین المللی را بر مبنای کاهش های توریستی مشاهده شده در سال 2020 را نشان می دهد:
در سناریو اول، کاهش در پذیرش های گردشگری جهانی $948 بیلیون دلاری باعث خسارت $2.4 تریلیون دلاری در GDP واقعی می گردد. که از این رقم حدود 53% سهم کشورهای درحال توسعه و 47% سهم کشورهای توسعه یافته می باشد. سناریو دوم کاهش 63% در ورودهای گردشگر بین المللی را نشان می دهد و خسارت های کرونا بر گردشگری جهانی را $1.7 بیلیون دلار نشان می دهد. بالاخره سناریو سوم کاهش 75% را برای کشورهای با نرخ واکسیناسیون پایین و 37% را برای کشورهای با نرخ های واکسیناسیون نسبتا بالا نشان می دهد.
رتبه بندی کشورها باتوجه به خسارت های کرونا بر گردشگری
کلا خسارت های کرونا بر گردشگری بین المللی را می توان در دو سطح کشوری و منطقه ای مورد بررسی قرار داد. بر طبق گزارش UNWTO، بیشترین خسارت های کرونا بر گردشگری کشورهای جهان مربوط به کشور ترکیه و در سطح منطقه ای نیز متعلق به آمریکای مرکزی است. کلا توریسم بین المللی 5% از تولید ناخالص داخلی (GDP) ترکیه را تشکیل می دهد و این کشور در سال 2020 کاهش 69% گردشگران بین المللی را متحمل شده است. خسارت این کشور در تقاضای گردشگری تا $33 بیلیون دلار برآورد می شود و این منجر به ایجاد خسارات در بخش های مرتبط مثل صنایع غذایی، خرده فروشی و حمل و نقل ترکیه نیز می گردد:
بنابراین کل خسارت درآمدی ترکیه به حدود $93 بیلیون دلار می رسد که این 3 برابر شوک اولیه می باشد. این کاهش تقاضا در بخش گردشگری ترکیه نیز به تنهایی در کاهش GDP واقعی تا حدود 9% دخیل است. گروه کارشناسان مجموعه سفیران سروش سعادت در زمینه گردشگری و اخذ ویزای توریستی از جمله ویزای توریستی کانادا، ویزای توریستی استرالیا، ویزای شنگن اروپا و ویزاهای دیگر آماده ارائه خدمات مشاوره به عزیزان می باشد.