افغانستان

باغ لطیف در افغانستان

باغ لطیف در افغانستان

باغ لطیف در افغانستان از باغات تاریخی و دیدنی افغانستان بوده که به روایت تاریخ به کوشش شخصی به نام سرهنگ عبدالطیف احداث شده بود. باغ مذکور در مجاورت بالا حصار کابل ابتدای شهدای صالحین کابل قرار دارد اما متاسفانه به دلیل وقوع جنگ داخلی و بی توجهی مسئولان افغان اکنون از آن اثری به جز مسجد این باغ وجود ندارد. در حالی که زمانی باغ لطیف به خاطر داشتن گل های رنگارنگ و خوش بوی خود و نیز باغات میوه اش معروف بوده است. به همین دلیل نیز این باغ جزء تفرجگاه های اصلی مردم کابل بوده و سالانه در آنجا جشن یا همان میله نوروزی (معروف به جشن دهقان) برگزار می شده است. مجموعه سفیران سفر آمادگی کاملی دارد تا درباب شرایط سفر به اقصی نقاط جهان و اخذ ویزای توریستی هر کشور خارجی مشاوره حرفه ای به شما عزیزان ارائه نماید.

باغ های افغانستان جزء بهترین مقاصد گردشگری

باغ های افغانستان جزء جاذبه های توریستی و تفریحی عمده این کشور محسوب می شود. طراحی این باغ ها کاملا برگرفته از طرح باغ های ایرانی یا پرشین گاردنز Persian gardens می باشد. باغات موجود در کشور افغانستان نیز همانند اغلب آثار و ابنیه های تاریخی این کشور جزء آثار بابور و مغولان می باشد. در حال حاضر دو باغ بابور و وفا از جمله باغ های تاریخی افغانستان محسوب می شوند که یادگاری از دوران حاکمیت مغولان در افغانستان می باشد. تصاویری از این دو باغ افغانستانی را در زیر مشاهده می کنید:

باغ های افغانستان جزء بهترین مقاصد گردشگری

باغ وفا (تصویر سمت چپ) معروف به باغ جمعه اولین باغ بابور است که در سال های 1508 تا 1509 توسط بابور و در قسمت جنوبی قلعه آدیاناپور احداث شد. در ادامه باغ بابور (تصویر سمت راست) در حقیقت مقبره بابور در تپه ای موسوم به تپه شاه کابل است. این امارت تابستانی در سال 1880 توسط امیر عبدالرحمان ساخته شده است و در آنجا مسجد مرمری هم توسط شاه جهان ساخته شده است. اما باغ هایی مثل باغ شهرآرا و جهان آرا، باغ قاصی، باغ علم گنج، باغ علی مردان و نیز باغ لطیف در کابل وجود دارند که در دوره معاصر احداث شده اند. ما در ادامه این مبحث به معرفی باغ لطیف افغانستان می پردازیم.

تاریخچه احداث باغ لطیف افغانستان

باغ لطیف یا Latif Garden یکی از باغ های معاصر کشور افغانستان در مجاورت بالا حصار کابل می باشد. از نظر موقعیت جغرافیایی و مکانی نیز این باغ در ابتداء اصلا کاربری باغ نداشته و در آنجا شهدای صالحین از آرامگاه های مهم شهر کابل قرار داشت. آرامگاه مذکور نیز توسط فردی به نام سرهنگ عبدالطیف احداث شده بود که در کنار این آرامگاه باغ وسیع، جوی آب و نیز مسجدی هم ساخته شده بود. اما با تکیه عبدالرحمان خان به مسند قدرت ورق برگشت و عبدالطیف خان به همراه بردار و پسرش بین سال های 1306 الی 1308 دستیگر و زندانی شدند و عاقبت نیز در زندان فوت کردند. ظاهر محل دفن آنها نیز در باغ لطیف می باشد که متاسفانه فعلا اثری از مقابر ایشان وجود ندارد.

در واقع سرهنگ عبدالطیف همان شخصی بود که سنگ بنای باغ لطیف افغانستان را گذاشته بود و برای ساخت آن نیز هزینه و وقت زیادی صرف کرده بود. گفته می شود که این باغ در زمان خود یکی از باغ های زیبا و باصفای شهر کابل بوده و بیشتر هم به داشتن تنوعی از گل های رنگارنگ و نیز درختان میوه خود معروف بوده است. از جمله درختان باغ لطیف افغانستان نی می توان به درختان آلبالو، زردآلو، توت و شاه توت اشاره کرد که متاسفانه اکنون دیگر اثری از آنها نیست!

تاریخچه احداث باغ لطیف افغانستان

جاذبه های باغ لطیف افغانستان

پس پایه گذار و سازنده اصلی باغ لطیف افغانستان شخصی به نام سرهنگ عبدالطیف بوده که در ساخت این باغ تلاش های زیادی به خرج داده و عاقبت خود نیز در این باغ به خاک سپرده شد. باغی که نه فقط به خاطر داشتن گل های زیبا و درختان پربار میوه خود بلکه همچنین به خاطر وجود رودخانه ای که از وسط باغ می گذشت و نیز مسجدی در بر این رود معروف بود. به همین دلیل نیز روزگاری نه چندان دور این باغ محل اجتماع مردم کابل برای تفریح و گذران اوقات فراغت و نیز برگزاری جشن دهقان و جشن گل ارغوان بود. جشنی که در آن دهقانان افغانی به فعالیت های تفریحی زیر می پرداختند:

  • نمایش محصولات زراعی و باغی خودشان
  • نمایش اسب ها، قوچ ها، گاوها و مرغهای جنگی

متاسفانه در چند دهه اخیر مخصوصا به دلیل وقوع جنگ داخلی افغانستان (جنگ 23 ساله) و نیز بی توجهی مسئولان شهری دیگر اثری از این باغ در شهر کابل وجود ندارد و فقط مسجد آن هنوز برپاست.

جاذبه های باغ لطیف افغانستان

دیگر جاذبه های توریستی افغانستان

متاسفانه در طی دهه اخیر نام افغانستان با جنگ یکی شده و صنعت توریسم این کشور چند سالی است که در سکون باقی مانده است. این درحالی است که جاذبه های دیدنی و جذاب در افغانستان کم نیست. از همین رو بی تردید افغانستان با داشتن این جاذبه های توریستی می تواند در آینده نه چندان دور از مقاصد معروف گردشگران محسوب شود. از بهترین شهرهای گردشگری افغانستان می توان از بگرام، کابل، بامیان، هرات، مزار شریف، قندهار، جلال آباد و بلخ نام برد. همچنین از برترین جاذبه های دیدنی این کشور برای بازدید گردشگران خارجی نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پارک و دریاچه قارغا
  • موزه کابل
  • موزه ملی افغانستان
  • مزار بابور
  • پارک ملی بند امیر
  • مسجد جمعه
  • مسجد آبی

هموطنان محترمی که قصد سفر به افغانستان 2023 را دارند باید درجریان باشند که از شرایط اصلی و مهم انجام این سفر توریستی اخذ ویزای مسافرتی افغانستان می باشد. شما عزیزان از طریق تماس با مجموعه سفیران سفر ضمن اطلاع از شرایط و مدارک اخذ ویزای توریستی افغانستان همچنین می توانید از شرایط اخذ ویزای شنگن و نیز ویزای توریستی کانادا، استرالیا و آمریکا نیز مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *