ترکیه

کاخ ییلدیز ترکیه

کاخ ییلدیز ترکیه

کاخ ییلدیز ترکیه کاخی دو طبقه ای با نمای مرمر سفید رنگ و مجموعه وسیعی از ویلاها و عمارت های امپراطوری عثمانی در منطقه بشیکتاش استانبول است. قدمت ساخت این کاخ نیز به اواخر قرن 19- ام و اوایل قرن 20- ام می رسد. جالب است بدانید که همین کاخ در اواخر قرن 19- ام توسط سلطان و دربارش به عنوان اقامتگاه استفاده می شد. این کاخ نمونه ای از آخرین کاخ ساخته شده با سبک معماری عثمانی ترکیه ای است که حالا از آن به عنوان کاخ موزه جهت جذب گردشگران استفاده می شود.

کاخی که بر بالای تپه ای به نام تپه ییلدیز بنا شده و نمایی زیبا از تنگه بسفر را در جلوی دیدگان گردشگران قرار می دهد. از معروفترین جاذبه های دیدنی این کاخ نیز می توان به عمارت های زیبای شاله، مالتا، چادیر، مابین بزرگ، مابین کوچک، تئاتر خانه و نیز کارگاه سلطان عبدالحمید اشاره کرد. این مجموعه همه روزه از ساعت 9 صبح تا ساعت 6 عصر باز است. هزینه بلیط ورودی این کاخ موزه جذاب نیز برای هر بازدید کننده ای در حدود TL30 (لیر ترکیه) است. سفر به ترکیه 2024 و ترکیه گردی جذاب و به یادماندنی را با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت تجربه کنید.

تاریخچه کاخ ییلدیز ترکیه

کاخ ییلدیز یا Yildiz Palace به معنای کاخ ستاره در سال 1880 میلادی یعنی در عهد امپراطوری عثمانی ساخته شده است. کاخی که توسط سلطان عثمانی عبدالحمید به عنوان اقامتگاه مخصوص استفاده شد. در واقع منطقه ای که این کاخ در آنجا ساخته شد، یک منطقه جنگلی بود و در طی دوره پادشاهی سلطان احمد اول به املاک امپراطوری تبدیل شد. سلاطین مختلف عثمانی از تعطیلاتشان در این اراضی لذت بردند و در اینجا سلطان عبدالمجید اول و عبدالعزیز نیز عمارت هایی ساخت.

تاریخچه کاخ ییلدیز

جالب است بدانید که اولین عمارت در این منطقه از سال 1798 تا 1808 میلادی توسط سلطان سلیم سوم و برای مادرش مهری شاه سلطان ساخته شد. در دهه 1870 میلادی، مناطق اطراف کاخ ها یک سری عمارت های جدا از هم در داخل منطقه جنگلی بود. در اواخر قرن 19- ام بود که سلطان عبدالحمید دوم کاخ دولما باغچه را به خاطر ترس از حمله دریایی ترک کرد. چرا که دولما باغچه در ساحل تنگه بسفر قرار داشت. او بر آن شد که کاخ ییلدیز را توسعه دهد و به معمار ایتالیایی معروف رایماندو دی آرونکو دستور داد تا بناهای جدیدی در مجموعه کاخ بسازد.

تاریخچه کاخ ییلدیز ترکیه

جاذبه های دیدنی کاخ ییلدیز ترکیه

کاخ ییلدیز در مساحتی حدود 500000 مترمربع ساخته شده و متشکل از عمارت ها، موزه ها، کاخ ها، پارک و نیز باغ هاست. در بین جاذبه های مختلف این کاخ نیز عمارت شاله و عمارت مالتا توجه گردشگران را به خود جلب می کند. همچنین از دیگر جاذبه های خاص این کاخ می توان به تئاتر کاخ و نیز کارگاه سلطان عبدالحمید اشاره کرد. جالب است بدانید که کارخانه کاشی و چینی ییلدیز هنوز هم به فعالیتش ادامه می دهد. پس یکبار دیگر جاذبه های معروف کاخ ییلدیز را به همراه شما مرور می کنیم:

عمارت شاله: مهمترین و شاید معروفترین عمارت در کاخ ییلدیز همین عمارت است. که عمارت بسیار زیبایی است که به خاطر دکوراسیون و طراحی منحصر بفردش خیلی شبیه کاخ های دولما باغچه و بیلربیی است.

عمارت شاله

عمارت مابین بزرگ: این عمارت بنای اداری دولتی کاخ است که توسط سلطان عبدالعزیز ساخته شده و دارای یک معماری باشکوهی است. کاخی که در سال های اولیه جمهوری ترکیه از آن برای استقبال از برخی مهمانان خارجی استفاده می شد.

عمارت مابین بزرگ

عمارت مابین کوچک: در سال 1901 میلادی توسط عبدالحمید دوم و با اهداف تفریحی ساخته شد. معروف است که آتاتورک جلسه آخرش با سلطان وحیدالدین (آخرین حاکم عثمانی) را قبل از شروع جنگ استقلال در همین عمارت انجام داد.

عمارت مابین کوچک

عمارت مالتا: از جمله سازه های زیبای کاخ ییلدیز که امروزه از آن به عنوان یک کافه استفاده می شود. ولی شما می توانید از این عمارت زیبا عکس بگیرید.

عمارت مالتا

کارگاه و تئاتر کاخ: تئاتر کاخ که در سال 1889 میلادی برای کایسر ویلهلم دوم ساخته شده و در گذشته میزبان نمایش های مهم زیادی بوده است. ضمنا شما در کاخ موزه ییلدیز می توانید از کارگاه نجاری سلطان عبدالحمید دوم هم دیدن کنید:

کارگاه و تئاتر کاخ

کاخ موزه ییلدیز یا کاخ ریاست جمهوری ترکیه؟

پس از افول امپراطوری عثمانی و قبل از تبدیل شدن به یک مهمانخانه جهت دیدار با روسای دولت ها، از کاخ ییلدیز به عنوان یک کازینو لوکس استفاده شد. اما امروزه از این کاخ به عنوان یک موزه استفاده می شود و باغهایش نیز برای مناسبت های خصوصی مثل نمایشگاه اشیاء قدیمی استانبول در تالار سلاح خانه مورد استفاده قرار می گیرد. ضمنا اداره OIC نیز در داخل همین کاخ قرار دارد. ولی باید به این نکته تلخ هم اشاره کنیم که متاسفانه اخیرا دیگر این کاخ موزه به روی عموم باز نیست و اصلا دیگر موزه نیست. این کاخ توسط ریس جمهور مورد استفاده قرار می گیرد.

کاخ موزه ییلدیز یا کاخ ریاست جمهوری ترکیه

شرایط بازدید از کاخ ییلدیز ترکیه

کاخ موزه ییلدیز ترکیه یا به زبان ترکی Yıldız Sarayı Müzesi همه روزه از ساعت 9 صبح تا ساعت 6 عصر باز است. هزینه بلیط ورودی این کاخ موزه جذاب نیز برای هر بازدید کننده ای در حدود TL30 (لیر ترکیه) است. کاخی که در شهر استانبول، منطقه بشیکتاش، محله ییلدیز قرار دارد. بنابراین این کاخ در منطقه بشیکتاش قرار دارد که یکی از زیباترین مناطق استانبول است. پس از یک پیاده روی از پارک ییلدیز شما می توانید به ورودی این کاخ برسید.

برای دسترسی به این کاخ از میدان تکسیم، شما می توانید به Funicular F1 سوار شده و در کاباتاش پیاده شوید و از آنجا هم سوار اتوبوس شده و به سمت اورتاکوی بروید. همچنین به منظور دسترسی به کاخ ییلدیز از منطقه سلطان احمد نیز بایستی سوار Tram T1 شده و در کاباتاش که آخرین ایستگاه است پیاده شوید. سپس سوار اتوبوس شده و به سمت اورتاکوی حرکت کنید.

شرایط بازدید از کاخ ییلدیز ترکیه

معروفترین فستیوال های ترکیه

گردشگران خارجی که از ترکیه دیدن می کنند نه تنها شیفته چشم اندازهای طبیعی و جاذبه های تاریخی این کشور شده بلکه همچنین مجذوب انواع فستیوال های رنگارنگ این کشور می شوند. بنابراین شما در ترکیه می توانید از تعطیلات عمومی، کنسرت های موسیقی، رویدادهای مذهبی و حتی انواع دیگر جشنواره ها و فستیوال های جذاب لذت ببرید. از معروفترین این فستیوال ها در ترکیه می توان به فستیوال های زیر اشاره نمود:

روز جمهوری ترکیه (تعطیل ملی): این روز در تقویم ملی کشور ترکیه به خاطر شروع دوره مدرنیزاسیون و مارش تاریخی جدید این کشور پس از جنگ داخلی و جنگ علیه یونان به ثبت رسیده است. همه ساله در 29 اکتبر روز ملی در ترکیه جشن گرفته می شود. در این روز شما می توانید در سرود خوانی، رقص های سنتی ترکیه و دیگر فعالیتهای تفریحی شرکت کنید.

روز جمهوری ترکیه

فستیوال لاله استانبول: معمولا این فستیوال هر بهار از آوریل تا می برگزار شده و شما برای دیدن آن می توانید به پارک میرگان، پارک میدان سلطان احمد و یا پارک گلخانه مراجعه کنید.

فستیوال لاله استانبول

فستیوال بالن ها: این فستیوال را می توانید در شهر تاریخی کاپادوکیه ببینید. فستیوالی که معمولا در هفته نخست جولای هر سال به مدت 4 تا 5 روز برگزار می شود.

فستیوال بالن ها

فستیوال کشتی شترها: کشتی شترها ورزش سنتی ترکهاست که قدمت آن به بیش از 2400 سال می رسد. این فستیوال هر زمستان از ماه نوامبر تا ماه مارس و فقط در منطقه اژه ترکیه برگزار می شود. شما علاوه بر شرکت در این فستیوال مهیج همچنین می توانید از رژه های شتری، رقص های اژه ای، اجراهای موسیقی و غیره نیز لذت ببرید. در ضمن از طعم سوسیس های شتری هم بچشید!

فستیوال کشتی شترها

فستیوال کشتی روغنی: که رسما با عنوان کریک پینار شناخته می شود یک ورزش ترکیه ای سنتی است که قدمت آن به سال 1346 میلادی برمی گردد. این فستیوال یکی از بزرگترین مناسبت های ورزشی است که در شهر ادیرنه در غرب ترکیه برگزار می شود. فستیوالی که به طور سالیانه بین اواخر ژوئن تا اوایل جولای برگزار می شود.

فستیوال جاز استانبول: اگر جزء عاشقان و طرفداران جاز هستید، پس فستیوال جاز استانبول را از دست ندهید! یکی از رویدادهای موسیقی جذابی که هر جولای برگزار می شود. فستیوالی که برای اولین بار توسط بنیاد فرهنگ و هنر استانبول در سال 1994 میلادی برگزار شد و حالا توجه علاقه مندان موسیقی را به خود جلب کرده است.

فستیوال جاز استانبول

فستیوال راک: این فستیوال موسیقی یک فستیوال فضای بازی است که همه ساله در اواخر تابستان آن هم در شهر استانبول برگزار می شود. این فستیوال هم مثل فستیوال راک توسط شرکت بزرگ موسیقی ترکیه ای یعنی Pozitif برگزار می شود.

فستیوال راک

فستیوال پاستای مسیر: یکی از جشنواره های منطقه ای نادری که با خوردن در کشور ترکیه مرتبط است. فستیوالی که مورد توجه شکم گردان و عاشقان غذاهای محلی است. این فستیوال غذایی در مانیسا در منطقه اژه در شرق ترکیه برگزار می شود.

فستیوال پاستای مسیر

اگر مایلید قبل از سفر به ترکیه 2024 از معروفترین جاذبه های توریستی این کشور باخبر شوید پس توصیه می شود مقالات مربوط به معرفی ترکیه و جاذبه های این کشور در سایت سفیران سفر را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *