از نظر طراحی و سبک معماری مسجد شاکرین ترکیه متفاوت از دیگر مساجد این کشور است و تماما به صورت یک گنبد بزرگ با دو مناره مرتفع دیده می شود که در یکی از ورودی های قبرستان تاریخی کارجا احمد در منطقه اسکودار قرار دارد. مسجدی به سبک معماری مدرن با ظرفیت حدود 500 نفر که در 7- ام می سال 2009 میلادی بنا شده است. در ضمن این مسجد توسط بنیاد سمیها و به یاد ابراهیم شاکر و سمیها شاکر بنا شده است و حالا به یکی از جاذبه های توریستی شهر استانبول تبدیل شده است. نقوش تزیینی به کار رفته در این مسجد از هنر سلجوقی گرفته شده است و از جاذبه های مهم آن می توان به خطاطی داخل گنبد توسط سمیح ایرتش، پنجره های بزرگ در سه طرف نمازخانه از اورهان کوچان، منبر اکریلیکی از تایفون اردوغموش و نیز شمعدان قطره ای زیبا از ناهیده بویوک کایماکچی اشاره کرد. در ادامه همین مطالب با معرفی یکی از مساجد معروف ترکیه با ما در مجموعه سفیران سفر همراه باشید.
حقایقی جالب درباب مسجد شاکرین ترکیه
مسجد شاکرین ترکیه تقریبا از هر لحاظ یک مسجد کاملا جدید و ابتکاری است. به همین دلیل نیز بد نیست که قبل از بازدید از این مسجد با حقایقی چند درباب این مسجد آشنا شوید:
- مسجد شاکرین ترکیه یک مسجد کربن خنثی در این کشور محسوب می شود.
- خسرو تایلا معمار این مسجد است و زینب فادیلی اوغلو که طراحی داخلی این مسجد را انجام داده است.
- زینب فادیلی اوغلو اولین زنی است که مسجدی را در ترکیه طراحی می کند.
- مسجد شاکرین ترکیه در عرض 4 سال ساخته شده است.
- ظرفیت مسجد شاکرین به حدود 500 نفر می رسد.
تاریخچه مسجد شاکرین ترکیه
مسجد شاکرین مسجدی بزرگ با شکل و شمایل مدرن در شهر استانبول است. در واقع این مسجد به سبک معماری مدرن نیز طراحی و ساخته شده است. این مسجد توسط خسرو تایلا و زینب فادیلی اوغلو از معماران برجسته ترک طراحی و ساخته شده است. مسجدی به ظرفیت اسمی 500 نفر که در تاریخ 7- ام می سال 2009 افتتاح شد. مسجدی که در ورودی قبرستان کارجا احمد از منطقه اسکودار استانبول قرار دارد. مساحت کلی این مسجد در حدود 10000 متر مربع بوده و از 1 گنبد بسیار بزرگ و دو مناره تشکیل شده که ارتفاع مناره های بتنی آن نیز به حدود 35 متر می رسد. این مسجد از یک طراحی داخلی زیبا و منحصر بفردی برخوردار است که در ادامه به توضیح درباره جزییات آن می پردازیم.
درباره معماری مسجد شاکرین ترکیه
همان طوری که در مطالب قبلی هم گفته شد، سبک معماری مسجد شاکرین سبک معماری مدرن است. مسجدی که دارای دو مناره است که ارتفاع هر مناره آن به حدود 35 متر می رسد. ضمنا این مسجد دارای یک گنبد کمپوزیت آلومینیومی است. با اینکه طراحی داخلی مسجد توسط زینب فادیلی اوغلو انجام شده ولی خطاطی داخل گنبد توسط سمیح ایرتش انجام شده است. ضمنا پنجره های بزرگ در سه طرف نمازخانه توسط اورهان کوچان طراحی شده است. منبر مسجد که از جنس اکریلیک است توسط تایفون اردوغموش طراحی شده است.
همچنین درباره طراحی مسجد شاکرین بد نیست بدانید که نقوش تزیینی این مسجد از هنر سلجوقی گرفته شده است. از دیگر دیتیل های به کار رفته در این مسجد می توان به شمعدان متقارن بزرگی اشاره کرد که دارای گوی های شیشه ای قطره شکل است که توسط ناهیده بویوک کایماکچی طراحی شده که نشانگر این است که نور الله مثل باران به روی عبادت کنندگان می افتد. در ضمن شبستان مسجد نیز طوری طراحی شده تا نمای واضحی از این شمعدان دیده شود. ضمنا این مسجد دارای یک پارکینگ و نیز یک فضای نمایشگاهی است.
هتل ها و رستوران های اطراف مسجد شاکرین ترکیه
همان طوری که در مطالب فوق هم بیان شد، مسجد شاکرین در منطقه اسکودار شهر استانبول واقع شده است. بنابراین گردشگران از نظر اسکان و نیز از نظر خدمات رفاهی مثل کافه و رستوران در این منطقه هیچ مشکلی ندارند. مثلا از نزدیکترین هتل ها به مسجد شاکرین ترکیه می توان به هتل های زیر اشاره کرد:
- هتل وولی (0.24 مایلی)
- هتل کالیفرنیا استانبول (0.22 مایلی)
- فلت تراس دار پنت هاوس (0.48 مایلی)
- ونی ویدی دورمی (0.27 مایلی)
- سوئیت پرسا سلطان (0.30 مایلی)
علاوه بر هتل ها از رستوران های نزدیک به مسجد شاکرین نیز می توان به کافه ها و رستوران های زیر اشاره نمود:
- لیتل کایسارس (0.00 مایلی)
- هان او یمکلری (0.00 مایلی)
- نازنین او یمکلری (0.05 مایلی)
- گوسف مانتی اوی (0.20 مایلی)
- درومجو ممو (0.20 مایلی)
معرفی جاذبه های اطراف مسجد شاکرین ترکیه
مدت زمان توصیه شده برای بازدید از مسجد شاکرین ترکیه بین 1 تا 2 ساعت متغیر است. بعد از اتمام بازدید از این مسجد نیز می توان از دیگر جاذبه های توریستی اطرافش نیز دیدن کرد. لازم به یادآوری است که در شعاع 6 مایلی از همین مسجد در حدود 1134 جاذبه گردشگری وجود دارد که اینها شامل:
- قبرستان باغلار باشی
- یادبود مهری شاه والده سلطان
- گالری هنری صنعت کوسکو
- کاخ بیلربیی
- تپه چاملیجا
- مسجد چاملیجا
- برج دختر یا قیز کوله سی
- ساحل کورکونجوک
- میدان عمار
- مسجد سلیمانیه
- آب انبار باسیلیکا
- کاخ توپکاپی
- کاخ دولما باغچه و غیره
شرایط بازدید از مسجد شاکرین ترکیه
مسجد شاکرین ترکیه به صورت 24 ساعته باز است و گردشگران خارجی نیز برای بازدید از این مسجد آزاد هستند. منتها بازدیدها حتما بایستی قبل از اقامه نماز باشد. اما برای دسترسی به مسجد شاکرین ترکیه نیز چندین گزینه پیش روی گردشگران قرار دارد. گزینه اول استفاده از اتوبوس است. برای این منظور نیز شما از اسکله کشتی اوسکودار بایستی سوار اتوبوس خط 12A شده و در ایستگاه زینب کامل هاستاناسی پیاده شده و با چند دقیقه پیاده روی به مسجد شاکرین برسید.
اما در صورت استفاده از تاکسی از اسکله اسکودار هم می توانید تا محل مسجد شاکرین رفته و هم اینکه مسیر مربوطه را با سرعت طی بکنید. به هر حال استانبول با داشتن جاذبه های مختلف به تنهایی بار جذب حداکثری گردشگران خارجی را به ترکیه به دوش می کشد. استانبولی که مقصد درجه یک گردشگران ایرانی نیز به حساب می آید و همه ساله هموطنان زیادی برای تفریح و گذران تعطیلاتشان به این شهر زیبا سفر می کنند. اگر شما هم قصد سفر به استانبول 2024 را دارید و مایل به کسب اطلاع از خدمات مسافرتی و گردشگری مجموعه سفیران سروش سعادت هستید، پس حتما با ما در ارتباط باشید.