ترکیه

مسجد نور عثمانیه ترکیه

مسجد نور عثمانیه ترکیه

مسجد نور عثمانیه ترکیه یک مسجد قرن 18- امی است که توسط یک معمار یونانی تبار به نام سیمون کالفا طراحی و در سال 1755 میلادی رسما افتتاح شد. جالب است بدانید که ساخت این مسجد بنا به دستور سلطان محمود اول شروع شد ولی در زمان جانشین و برادرش یعنی سلطان عثمان سوم به اتمام رسیده است. این مسجد نیز مثل اغلب مساجد عهد عثمانی در واقع مجموعه مسجدی شامل مدرسه، مهمانسرا، کتابخانه، آرامگاه و عمارت است.

معماری این مسجد نیز یک سبک معماری خاصی دارد. به طوری که بنای مسجد از یک گنبد بزرگ و دو مناره مرمری ساخته شده است. مناره ای به قطر 25.4 متر که ارتفاع آن تا سطح زمین نیز به حدود 43 متر می رسد. از نکات جالب توجه در طراحی این مسجد اینکه در داخل گنبد بزرگ این مسجد آیاتی از سوره نور حک شده، به خاطر استفاده از حدود 174 پنجره دارای نورگیری ایده آلی است و ضمنا نوک مناره ها به جای اینکه از برنز ساخته شود از جنس سنگ ساخته شده است! با جاذبه های مسجد نور عثمانیه همچنان با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

تاریخچه مسجد نور عثمانیه ترکیه

ساخت مسجد نور عثمانیه به فرمان سلطان محمود اول در سال 1748 میلادی شروع شد ولی نهایتا در سال 1755 میلادی یعنی در طی دوره حاکمیت برادر و جانشین اش سلطان عثمان سوم تکمیل شد. از زمان ساخت مسجد سلطان احمد اول در قرن 17- ام نیز این اولین باری بود که یک سلطان عثمانی مسجد امپراطوری خودش را در استانبول می سازد. چیزی که قبلا برای هر سلطان عثمانی نیز یک سنتی محسوب می شد. مسجدی که به سبک باروک عثمانی ساخته شده است. ضمنا از نکات جالب توجه دیگر اینکه مسجد نور عثمانیه تنها مسجد دوره عثمانی در ترکیه است که توسط یک معمار غیر مسلمان طراحی شده است.

تاریخچه مسجد نور عثمانیه ترکیه

اما شاید این سوال برای شما نیز مطرح شود که چرا اصلا نام این مسجد، مسجد نور است؟ شاید به دو دلیل است که نام این مسجد را پس از ساختش به جای نام یک سلطان یا شاهزاده، نور گذاشته اند. دلیل اول و شاید اصلی ترین دلیل اینکه داخل گنبد این مسجد با آیاتی از سوره نور از قرآن کریم مزین شده است. دلیل دوم که بیشتر در حد یک تئوری است اینکه به خاطر نورگیری جذاب این مسجد از طریق 174 پنجره است که شاید به آن مسجد نور عثمانیه می گویند.

تاریخچه مسجد نور عثمانیه ترکیه

درباره معماری مسجد نور عثمانیه

همان طوری که در مطالب فوق نیز گفته شد، سبک معماری به کار رفته در مسجد نور عثمانیه ترکیه از نوع عثمانی باروک است. مسجدی با تک گنبد بزرگی که قطر آن به 25.4 متر می رسد. به همین دلیل نیز گنبد مسجد نور عثمانیه پس از گنید مسجد ایا صوفیه و مسجد سلیمانیه سومین گنبد تاریخی بزرگ در ترکیه محسوب می شود. همان طوری که در تصاویر نیز مشاهده می شود، این مسجد عمدتا از مصالحی مثل سنگ برش خورده و مرمر ساخته شده است. از جمله مشخصات بارز معماری مسجد نور عثمانیه نیز می توان به طاق های بزرگ، گالری های 2 طبقه ای مجلل و نیز وجود پنجره های رنگی مختلف در آن اشاره کرد.

درباره معماری مسجد نور عثمانیه

دیگر جاذبه های مسجد نور عثمانیه ترکیه

کلا اکثر مساجد دوره عثمانی به سبب داشتن بناهای مختلف به عنوان مجموعه مسجد یا به زبان ترکی Kϋlliye شناخته می شوند. که این درباره مسجد نور عثمانیه نیز صدق می کند. بنابراین مجموعه مسجد نور عثمانیه شامل سبیل (آب خوری)، مدرسه یا همان کالج اسلامی، عمارت یا آشپزخانه عمومی، کتابخانه، آرامگاه یا به زبان ترکی توربه، هونکار کاسری است. در ضمن مسجد نور عثمانیه دارای دو دروازه ورودی است.

دیگر جاذبه های مسجد نور عثمانیه ترکیه

نزدیکترین جاذبه های توریستی به مسجد نور عثمانیه

پس مسجد نور عثمانیه ترکیه در محله چمبرلی تاش قرار دارد که به منطقه تاریخی و بسیار معروف سلطان احمد استانبول نیز خیلی نزدیک است. بنابراین در نزدیکی این مسجد نیز جاذبه های مختلفی وجود دارد که شما پس از اتمام بازدیدتان از مسجد نور عثمانیه می توانید به سراغ آنها رفته و از دیدن این جاذبه ها نیز لذت ببرید. از معروفترین این جاذبه ها می توان به ستون کنستانتین (چمبرلی تاش)، بازار بزرگ، مسجد آبی (مسجد سلطان احمد)، آب انبار باسیلیکا و حتی مسجد ایا صوفیه اشاره کرد. ضمنا در اطراف مسجد نور عثمانیه رستوران ها و کافه های معروفی هم وجود دارد که از جمله آنها می توان به رستوران نار، دونرچی شاهین و چمبرلی تاش کوفته چی اشاره کرد.

نزدیکترین جاذبه های توریستی به مسجد نور عثمانیه

شرایط بازدید از مسجد نور عثمانیه

مسجد نور عثمانیه نیز از دیگر مساجد دوره عثمانی است که بازدید از آن به همه گردشگران توصیه می شود. این مسجد در محله چمبرلی تاش از منطقه فاتح استانبول قرار دارد. بنابراین آسانترین و راحتترین شیوه برای دسترسی به این مسجد استفاده از حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس و یا مترو است. اگر از تراموا برای دسترسی به مسجد نور عثمانیه استفاده کنید بایستی در ایستگاه تراموا چمبرلی تاش پیاده شوید. از این ایستگاه تا مسجد نور عثمانیه فقط چند دقیقه پیاده روی می کنید.

ضمنا ناگفته نماند که مسجد نور عثمانیه تقریبا همه روزه از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر به روی بازدیدکنندگان باز است و افراد به صورت رایگان می توانند از این مسجد دیدن کنند. منتها نکته مهمی که نباید فراموش کرد اینکه مسجد نور عثمانیه در هنگام نماز به روی گردشگران بسته می شود و فقط نمازگذاران حق ورود به داخل مسجد را خواهند داشت. با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت همراه باشید تا با شرایط سفر به استانبول 2024، بهترین تورهای راهنما، برترین هتل ها و رستوران ها، معروفترین جاذبه های توریستی، بهترین زمان برای سفر به استانبول و غیره آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *