تایلند

معبد وت چدی لیام تایلند

معبد وت چدی لیام تایلند

معبد وت چدی لیام تایلند یک نوع معبد بودایی در شهر باستانی ویانگ کوم کام می باشد که حالا بخشی از منطقه توریستی و معروف چیانگ مای محسوب می شود. آنچه که این معبد را نسبت به معابد دیگر متمایز می کند نیز چدی یا برج مرکزی آن می باشد. این چدی شکلی شبیه مربع دارد. در ادامه همین بحث ما شما را با جزییات بیشتری از معبد مذکور آشنا کرده و ضمنا شرایط بازدید از آنرا نیز تشریح می کنیم. پس توصیه می شود تا انتهای این نگارش با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

درباره معبد وت چدی لیام تایلند

یکی از کشورهای آسیایی که بیشترین معابد بودایی را دارد، کشور تایلند می باشد. در بین این معابد نیز برخی معابد مثل معبد وت چدی لیام Wat Chedi Liam در زمره معروفترین معابد این کشور به حساب می آید. این معبد که در بین مردمان محلی به عنوان وات کو کام نیز شناخته می شود یکی از وات ها (معابد) در شهر تایلندی باستانی به نام ویانگ کوم کام واقع شده که هم اکنون بخشی از چیانگ مای محسوب می شود.

تاریخچه معبد وت چدی لیام تایلند

مستندات تاریخی نشانگر این واقعیت است که معبد وت چدی لیام یکی از معابد قدیمی کشور تایلند محسوب می شود. این معبد در سال 1287 میلادی ساخته شده و در طی دوره لان نا اولیه پس از اینکه شهر جدید چیانگ مای توسط پادشاه مانگرای کبیر پایه گذاری شد، همچنان مورد استفاده قرار داشت. اما آنچه که ما اکنون از معبد وت چدی لیام می بینیم بناهایی بازمانده از پروژه نوسازی در سال 1908 میلادی است و اینکه خود عبادتگاه این معبد نیز در سال 1992 میلادی مورد بازسازی قرار گرفت.

تاریخچه معبد وت چدی لیام تایلند

معماری معبد وت چدی لیام تایلند

چدی یک طرح 5 حلقه ای است که این نوع طراحی نیز دراوایل دوره لانا رایج بوده و تاثیر آشکاری از طراحی مون هاریپونچای را به بازدیدکنندگان نمایش می دهد. هر گوشه از چدی نیز با یک مجسمه شیر محافظت می شود و نیز در این چدی چندین مجسمه بودایی نیز وجود دارد که مودراهای مختتلف را در چهار حلقه چدی نمایش می دهد. تزیینات تالار اصلی هم از درون و هم از بیرون دارای وضعیت خیلی خوبی است.

جالب است بدانید که معبد وت چدی لیام تایلند نیز همانند اغلی معابد این کشور از دو بخش اصلی یعنی ویهارن و اوبوسوت تشکیل شده است. همان طوری که در تصویر پایین هم مشاهده می شود، ویهارن معبد وت چدی سازه بزرگی به همراه سقف دو لایه است که ظاهرا در طی اوایل قرن 20 – ام نیز ساخته شده است. لبه های آن با رنگ های سرخ و طلایی تزیین شده است و در ضمن مارهای ناگا نیز از پلکان ها تا سقف آن را محافظت می کند.

معماری معبد وت چدی لیام

اما بخش دیگر از این چدی همان اوبوسوت می باشد که با دیوارهای خودش محصور شده اس. بنایی که آنهم در اوایل قرن 20- ام میلادی ساخته شده و در طراحی و ساختش از سبک لانا همراه با سقف سه لایه ای استفاده شده و همان طوری که در تصویر پایین هم مشاهده می شود، در ساخت ناودان ها و لبه ها و حتی نرده های پلکانش از رنگ های طلایی استفده شده است:

معماری معبد وت چدی لیام تایلند

نحوه دسترسی به معبد وت چدی لیام تایلند

پس با توجه به تمامی توصیفات فوق می توان چنین نتیجه گیری کرد که این معبد یکی از معابد معروف و پر بازدید کشور تایلند محسوب می شود. معبدی که در تایلند، استان چیانگ مای، منطقه سارافی، وانگ تان واقع شده است. این معبد بودایی در تایلند از دوشنبه تا یکشنبه هر هفته از ساعت 8 صبح تا ساعت 5 بعد از ظهر به روی بازدیدکنندگان باز است. ضمنا بلیط ورودی معبد وت چدی لیام برای هر فرد بزرگسال از THB20 (بات تایلند) شروع می شود.

نحوه دسترسی به معبد وت چدی لیام تایلند

مزایا و معایب سفر به تایلند چیست؟

با اینکه همگان تایلند را به عنوان مقصد گردشگری شماره یک در کل منطقه آسیای جنوب شرقی می شناسند اما باید این را هم قبول کرد که سفر به تایلند هم دارای مزایا و هم دارای معایبی است. منتها مزایا و امتیازات این سفر به مراتب بیشتر از معایب آن می باشد. از جمله مزایای سفر به تایلند می توان به دامنه وسیع و گسترده جاذبه های توریستی، هزینه ارزان گردشگری، غذاها و نوشیدنی های محلی متنوع، خونگرم بودن و مهمانوازی تایلندی ها، تورهای راهنمای مهیج، تسلط مردم محلی به زبان انگلیسی، وجود انواع امکانات رفاهی مثل هتل ها و رستوران های مختلف و غیره اشاره نمود.

اما در کنار این مزایا همچنین می توان به چند عیب عمده در صنعت گردشگری تایلند نیز اشاره کرد. از آنجمله می توان به فصل بارانی طولانی و شدید، سیستم حمل و نقلی ضعیف، ازدحام جمعیت گردشگران در فصل پیک، عدم توزیع یکسان انواع امکانات تفریحی و رفاهی در مناطق مختلف، حاکم بودن توریسم عشرتی در اغلب مناطق توریستی و غیره اشاره نمود. رویهم رفته امتیازات سفر به تایلند به مراتب بیشتر از معایب آن می باشد. پس اگر مایل به برنامه ریزی جهت سفر به تایلند هستید با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *