صومعه کلون مکنویز در ایرلند یکی از صومعه بسیار معروف می باشد که در امتداد رودخانه شانون نزدیک روستای شانون بریج از توابع بخش اوفالی قرار دارد. صومعه ای باستانی که سنگ بنای آن در سال 544 میلادی توسط سنت سیاران گذاشته شد. و در ابتداء کلون مکنویز شامل یک کلیسای چوبی کوچک به همراه چند کلبه کنار هم بود و به خاطر قرار گیری آن بر سر یک چهار راه قرون وسطایی، کلون مکنویز بزرگ و بزرگتر شد و از هر زمان دیگری مهمتر شد. تا جایی که این صومعه زمانی از حیات خودش به یک دانشگاه بزرگی تبدیل شد که از سراسر اروپا و حتی دیگر نقاط جهان دانشجو جذب می کرد.
اما آنچه که فعلا از صومعه کلون مکنویز باقی مانده شامل مخروبه های از یک کلیسای جامع، هفت کلیسای کوچک، دو برج دایره ای، 3 صلیب بلند و یک مجموعه بزرگی از سنگ گورهای مسیحیان اولیه می باشد. پس این مجموعه شامل برج اورورکس، معبد فینگین و برج مکارتی، معبد کونور، صلیب شمال، معبد کلی، معبد سیاران، صلیب کتب مقدس، کلیسای جامع، معبد ملاگلین، صلیب جنوب، معبد دولینگ و معبد هورپان می باشد. تیم کارشناسان مجرب مجموعه سفیران سروش سعادت در ادامه این مطالب شما را با هر یک از بخش های صومعه کلون مکنویز آشنا می کنند.
تاریخچه صومعه کلون مکنویز در ایرلند
صومعه کلون مکنویز Clonmacnoise Monastery یکی از صومعه های تاریخی موجود در کشور ایرلند (بخش اوفالی) می باشد که متاسفانه فعلا مخروبه هایی از این بنا موجود است. کلون مکنویز صومعه قرن 6- امی است که خرابه های آن فعلا در کنار سواحل رودخانه شانون پیداست. در حقیقت این صومعه در سال 544 میلادی توسط سنت سیاران بنا شده است و شامل صلیب کتاب مقدس، کلیسای جامع، عبادتگاه دولین و صلیب جنوب می باشد. نمایی پر راز و رمز از خرابه های صومعه کلون مکنویز را در تصویر زیر مشاهده می کنید:
جالب است بدانید که زمانی این صومعه به اوج شکوفایی خود رسید و به یک مرکز آموزشی جامعی تبدیل شد که از سراسر اروپا دانشجو جذب می کرد. از نکات جالب توجه دیگر در رابطه با صومعه کلون مکنویز اینکه این صومعه باستانی به سبک صومعه سلتیکی طراحی و ساخته شده است و هم اکنون نیز با نام رسمی محل صومعه قرون وسطایی کلون مکنویز در لیست یادبودهای ملی کشور ایرلند به ثبت رسیده است.
معرفی جاذبه های دیدنی صومعه کلون مکنویز
صومعه کلون مکنویز از معروفترین و برترین مکان های تاریخی ایرلند در بخش اوفالی این کشور می باشد که دسترسی به آن برای همگان فراهم است. در کل، محل مذکور شامل مخروبه های از یک کلیسای جامع، هفت کلیسای کوچک، دو برج دایره ای، 3 صلیب بلند و یک مجموعه بزرگی از سنگ گورهای مسیحیان اولیه می باشد. از بین این بناها نیز فعلا کلیساها در دست مرمت و نوسازی قرار دارد. اکنون به معرفی کامل این بخش ها بصورت زیر می پردازیم:
- برج اورورکس: این برج یکی از شاخص ترین بناهای موجود در صومعه کلون مکنویز می باشد که ساخت آن در سال 1124 میلادی توسط تورلو اوکانر پادشاه کوناچ به اتمام رسیده است.
- معبد فینگین و برج مک کارتی: یک کلیسای رومانسک و برج گردی که قدمت ساخت آنها نیز به قرن 12 میلادی می رسد.
- معبد کونور: کلیسایی که از قزن 18- ام توسط کلیسای ایرلند مورد استفاده قرار گرفته است و اکنون جزئی از جاذبه های صومعه کلون مکنویز در ایرلند به حساب می آید.
- صلیب شمال: قدیمی ترین صلیب در بین سه صلیب موجود در صومعه کلون مکنویز که قدمت آن به حدود سال 800 میلادی می رسد.
- معبد کلی: هنوز هم خرابه های این کلیسای سنگی در صومعه کلون مکنویز باقی مانده است.
- معبد سیاران: معبدی با ابعاد .8 در 3.8 متری که به عنوان کوچکترین کلیسا در کلون مکنویز شناخته می شود.
- صلیب کتاب مقدس: صلیب ماسه سنگی 4 متری که از بزرگترین صلیب های موجود در کشور ایرلند محسوب می شود.
- کلیسای جامع یا معبد مک درموت: ساخت این کلیسا از سال 909 میلادی توسط پادشاه فلان سینا شروع شده است.
- معبد ملاگلین: معروف به کلیسای پادشاه که در حدود سال 1200 میلادی بنا شده است.
- صلیب جنوب: یک صلیب قرن 9- امی که در منتها الیه جنوبی کلون مکنویز واقع شده است.
- معبد دولوینگ: این کلیسای کوچک که خرابه ای از آن باقی مانده در قرن 10- ام ساخته شده است.
- معبد هورپان: معبد مذکور در قرن 17- ام و در منتها الیه شرقی معبد دولینگ بنا شده است.
نحوه دسترسی به صومعه کلون مکنویز در ایرلند
همان طوری که پیشتر نیز گفته شد، کلون مکنویز صومعه ای مخروبه واقع در بخش اوفالی در جمهوری ایرلند می باشد. غالبا امکان بازدید از این مکان تاریخی در کشور ایرلند همه روزه از ساعت 10 صبح تا ساعت 6 بعد از ظهر برای گردشگران فراهم است. ضمنا برای بازدید از صومعه کلون مکنویز تمامی گردشگران بایستی از قبل بلیط این مکان تاریخی را رزرو کرده باشند. هزینه بلیط این صومعه باستانی نیز برای هر فرد بزرگسال در حدود €8 (یورو) و برای کودکان نیز در حدود €6 (یورو) می باشد. ضمنا گردشگرانی که از شهر دوبلین قصد سفر و بازدید از این صومعه را دارند بایستی بدانند که فاصله دوبلین تا صومعه مذکور حدود 129 کیلومتر (1 ساعت و 50 دقیقه) می باشد.
تیم مجربی از کارشناسان و مشاورین توریستی در مجموعه سفیران سروش سعادت حضور دارند تا با استفاده از یک پایگاه اطلاعاتی به روز و کامل و نیز ارائه مشاوره های کاملا حرفه ای هموطنان عزیز را یاری نمایند.