قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی یکی از جاذبه های تاریخی و معروف در این شهر می باشد که بازدیدکنندگان بسیاری را به خود جذب میکند. این قبرستان که رسما تحت عنوان قبرستان کمیسیون گورستانهای جنگ کشورهای مشترک المنافع (CWGC) شناخته می شود شامل بیش از 1000 قبر می باشد. قبرهایی که اکثریت قریب به اتفاق آنها مربوط به سربازان، ملوانان، خلبانانی است که در دفاع از جاوه و سوماترا در جریان جنگ جهانی دوم در برابر تجاوزات کشور ژاپن کشته شده اند. هم اکنون نیز این قبرستان جزء یکی از جاذبه های گردشگری و معروف شهر جاکارتا محسوب می شود و گردشگران برای بازدید از این قبرستان می توانند در قالب تورهای راهنمای جاکارتا اقدام کنند. برای آشنایی بیشتر با شهر جاکارتا و شرایط سفر به این شهر توریستی در منطقه جنوب شرق آسیا نیز حتما با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت همراه باشید.
تاریخچه قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی
جاکارتا (پایتخت جمهوری اندونزی) قبلا هم پایتخت هند شرقی هلند بوده و از سال 1939 تا سال 1945 میلادی با عنوان باتاویا شناخته می شد. باتاویا بندری بود که از فوریه 1942 هزاران سرباز بریتانیایی و سربازان کشورهای مشترک المنافع از سنگاپور و سوماترا وارد آن شدند تا در برابر تجاوزات ارتش ژاپن در جریان جنگ جنگ جهانی دوم دفاع کنند. اقدامی که در سوماترا و جاوه نیز انجام شد و با تلافات زیادی برای نیروهای مشترک المنافع همراه شد.
به همین دلیل نیز دولت اندونزی در سال 1961 از دولت هلند و کشورهای مشترک المنافع درخواست کرد تا کشته های جنگ جهانی دوم را از جاوه و سوماترا به این قبرستان انتقال دهند. در ابتداء تعداد قرهای جنگ مشترک المنافع حدود 474 قبر بود که در ادامه با افزایش تلفات این تعداد به بیش از 1000 قبر رسید. بنابراین قبرستان جنگ جاکارتا Jakarta War Cemetery شامل قبور کسانی است که جانشان را در دفاع از جاوه و سوماترا در جریان پیشروی ژاپن در سال 1942 فدا کردند.
معماری قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی
همان طوری که گفته شد، قبرستان جنگ جاکارتا به درخواست دولت اندونزی ساخته شد و معمار این قبرستان نیز رالف هوبدی او.بی.ای می باشد که معمار ارشد کمیسیون بود. این قبرستان طوری طراحی و ساخته شده است که ورودی آن از سمت شمالی است و بازدیدکنندگان با چند پله کوچک می توانند خودشان را به بنای یادبود قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی برسانند. این بنای یادبود نیز شامل پلاک های برنزی محتوی اسامی 58 افسر نظامی و مردانی است که در آنکول دفن شده اند. دو تا خیابان اصلی نیز از این مکان عبور می کند. جهت یک خیابان شمالی – جنوبی و خیابان دیگر نیز شرقی- غربی می باشد و صلیب مقدس نیز درست در تقاطع این دو مسیر قرار دارد و در تصویر زیر نیز کاملا مشهود است:
قبر اعضای نیروهای هندی تقسیم نشده نیز در تراسی در بخش جنوبی قبرستان جنگ قرار دارد. در اینجا یک یادبود نیروهای هندی نیز نصب شده است؛ یک ستون سنگی که تاج گلی در دو طرف آن قرار گرفته است. زیر یکی از تاج گل ها کلمه هند و زیر دیگری نیز کلمه پاکستان حک شده است.
شرایط بازدید از قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی
همان طوری که گفته شد، قبرستان جنگ جاکارتا شامل قبرستان نظامی بازمانده از سربازان و افسران کشورهای مشترک المنافع در جریان جنگ جهانی دوم می باشد. قبرستان سربازان، هوانوردان و نیز ملوانانی که در دفاع از جاوه و سوماترا جانشان را فدای وطنشان کردند. این قبرستان در ساحل شمالی غربی جزیره جاوه قرار داشته و از شهر جاکارتا نیز حدود 11 کیلومتری فاصله دارد. ضمنا این قبرستان به صورت 24 ساعته باز بوده و همگان نیز امکان بازدید از آن را دارند.
همچنان بهترین گزینه برای بازدید از جاذبه های توریستی شهر جاکارتا از جمله قبرستان جنگ نیز رزرو تورهای راهنمای بازدید از جاکارتا می بشد. چرا که در قالب تورهای مذکور و پس از بازدید از قبرستان جنگ در جاکارتا اندونزی می توان از دیگر جاذبه های نزدیک به این قبرستان از جمله یادبود ملی (موناس)، موزه ملی اندونزی، مسجد استقلال، کوتا کاسابلانکا، پلازا فستیوال، مسجد پراهو و غیره نیز دیدن کرد.
هتل ها و رستوران های نزدیک قبرستان جنگ در جاکارتا
در نزدیکی این قبرستان نیز امکانات اقامتی و رفاهی متعددی وجود دارد. مثلا هتل های نزدیک قبرستان جنگ حداقل در شعاع 1 تا 2 کیلومتری بوده و دارای امکانات متعددی می باشد. از جمله این هتل ها می توان به ویندهام کازابلانکا جاکارتا، اسویس- بلرسیدنس راسونا اپیسنتریوم، هوریسون سوئیت اند رزیدنسس راسونا جاکارتا و غیره اشاره کرد. اما از رستوران ها و کافه های نزدیک به قبرستان جنگ در جاکارتای اندونزی نیز می توان به رستوران های پنانگ بیسترو کوتا کاسابلانکا، ریوا گریل بار اند تراس، ناسی گورنگ رمپاه مافیا و غیره اشاره کرد.
امسال نیز از شرایط مهم برای اخذ ویزای توریستی اندونزی داشتن مدرک تمکن مالی و نیز ارائه گواهی عدم سوء پیشینه می باشد. مدرک عدم سوء پیشینه ارائه شده به سفارت اندونزی نیز بایستی حداکثر در طی یک ماه اخیر گرفته شود و همچنین حداقل مبلغ لازم برای اثبات تمکن مالی به منظور درخواست ویزای سفر به اندونزی نیز ماهیانه در حدود $2000 (دلار) می باشد. شما سروران گرامی برای آشنایی با مراحل کار اخذ ویزای سفر به اندونزی حتما با وکلا و کارشناسان برترمان در مجموعه سفیران سروش سعادت تماس حاصل نمائید.