مرکز تاریخی بخارا یکی از بهترین جاذبه های توریستی ازبکستان میباشد که بدلیل اهمیت فرهنگی اش در سال 1993 در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. جایی که روزگاری در مسیر جاده ابریشم بوده و یکی از بهترین نمونه های شهرهای اسلامی آسیای مرکزی است که به صورت سالمی از قرون 10 و 17 همچنان پابرجا مانده است. بخارایی که علاوه بر اینکه مرکز سیاسی و اقتصادی حکومت های سامانی و تیموری بوده همچنین محل علما و دانشمندانی مثل ابوعلی بلعمی از ئزرای سامانیان بوده است.
بخارا از جمله شهرهایی بوده که در قدیم در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و قدمت آن به بیش از 200 سال می رسد. در حقیقت بخارا نمونه کاملی از یک شهر عهد میانی در آسیای مرکزی است که ساختار و بافت کالبدی آن عمدتا سالم باقی مانده است. از جمله بناهای معروف این شهر می توان به آرامگاه اسماعیل سامانی (شاهکار معماری اسلامی قرن 10) و نیز تعداد زیادی از مدارس قرن 17 اشاره کرد. برای اخذ مشاوره در خصوص شرایط مهاجرت به کشورهای آسیای میانه از جمله کشورهای ازبکستان یا تاجیکستان می توانید به مجموعه سفیران سفر مراجعه نمایید.
درباره مرکز تاریخی بخارا چه می دانید؟
همان طوری که می دانید، بخارا Bukhara از شهرهای مهم و تاریخی ازبکستان است که از همان زمان قدیم و به علت قرار گیری در مسیر جاده ابریشم از اهمیت اقتصادی و سیاسی نسبت به دیگر مناطق ازبکستان برخوردار بود. اما تمرکز اصلی ما بر روی مرکز تاریخی بخاراست. در واقع این منطقه از شهر بخارا به استثنای چند اثر مهم از قبل از تهاجم چنگیز خان در سال 1220 و تیمور در سال 1370، شاهد شهرنشینی و معماری دوره شیبانی یعنی از اوایل قرن 16 به بعد بوده است. ارگی هم که در قرن 16 بازسازی شد از همان روز ساخت تا به حال به عنوان مرکز شهر شناخته می شود. تصویری بسیار زیبا از مرکز تاریخی بخارا را در زیر مشاهده می کنید:
در مجموعه مرکز تاریخی بخارا شامل محدوده ای به مساحت حدود 339 هکتار بوده که شامل انواع ابنیه های تاریخی است. این محدوده تاریخی از سال 1993 میلادی و در طی هفدهمین جلسه یونسکو در لیست میراث جهانی ثبت رسمی شده است.
جاذبه های مرکز تاریخی بخارا
بخارا همواره از مقاصد توریستی جذاب در کشور ازبکستان محسوب می شود و این هم به سبب وجود مرکز تاریخی بخارا یا Historic center of Bukhara می باشد. اما چرا مرکز تاریخی بخارا به این اندازه معروف است؟ دلیل این امر را علاوه بر اهمیت تاریخی و فرهنگی خود بخارا همچنین می توان در بناهای تاریخی متعددی مثل مسجدها و مدارسی دانست که در این منطقه از شهر بخارا قرار دارد. گفته می شود که در مرکز تاریخی بخارا حدود 140 بنای معماری از اعصار گذشته وجود دارد که در زیر به برخی از معروفترین آنها اشاره می شود:
مجموعه پوی کالان: این مجموعه متعلق به مجموعه معماری واقع در پای مناره بزرگ کالان می باشد. تصویری از این مجموعه از مرکز تاریخی بخارا را در زیر مشاهده می کنید:
مسجد کالان: ساخت این مسجد در سال 1514 تکمیل شده و از نظر ابعاد برابر با مسجد بی بی خانوم در سمرقند می باشد. مسجدی که دارای ظرفیتی در حدود 12000 نفر است.
مدرسه میر عرب: ساخت این مدرسه تاریخی در بخارا به شیخ عبداله یمنی نسبت داده می شود و نمایی از آنرا در زیر می بینید:
مجموعه لب حوض: گویا این بنا در خلال سال های 1568 تا 1622 میلادی و قبل از حاکمیت شوروی سابق در بخارا بنا شده است.
قلعه یا ارگ بخارا: از دیگر بناهای مرکز تاریخی بخارا که دیدن آن جذابیت خاص خود را دارد.
آرامگاه اسماعیل سامانی: یکی از بناهای معماری بسیار فاخر در آسیای مرکزی که در قرن 9 میلادی به عنوان مزار ابدی امیر اسماعیل سامانی بنیانگذار دودمان سامانی ساخته شد:
مسجد چهار منار: این مسجد از زیباترین بناهای موجود در مرکز تاریخی بخاراست که توسط خلیفه نیاز کول یک شهروند بخارایی متمول با ریشه ترکمنی در قرن 19 تحت حاکمیت خاندان جاند ساخته شد.
مسجد موگوکی آتاری: گویا این مسجد در قرن 9 میلادی بر روی بقایای آنچه که معبد زرتشتی قدیمی بوده ساخته شده است.
آشنایی با ویزای طلایی اروپا
برای مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت از کشورهای اروپایی روش های مختلفی وجود دارد اما در این میان برخی از روش ها منجر به اخذ اقامت دائم (PR) و حتی منجر به شهروندی اروپا می شود. این روش ها در قالب برنامه ویزای طلایی اروپا تعریف می شود. در واقع ویزای طلایی Golden Visa برنامه اعطای شهروندی بوسیله سرمایه گذاری یا برنامه دریافت اقامت همیشگی از طریق سرمایه گذاری است. پس برنامه مذکور مخصوص سرمایه گذارانی است که سرمایه خود را در قالب یکی از شیوه های سرمایه گذاری زیر در اروپا به جریان انداخته و درصدد اخذ اقامت اروپایی هستند:
اما شاید این سوال برایتان مطرح شود که امتیازات اخذ ویزای طلایی اروپا چیست؟ اخذ این ویزا مزایای زیادی برای دارنده آن درپی دارد که 3 مورد آن بسیار مهم است:
- تمامی اعضای خانواده شامل این برنامه شده و امکان اخذ اقامت اروپا را دارند
- در برخی از کشورهایی که ویزای طلایی صادر می کنند شرط حضور اجباری وجود ندارد
- افراد دارنده ویزای طلایی همانند ویزای طلایی پرتغال معاف از اخذ ویزای ورود امکان سفر به کلیه کشورهای اروپایی را دارند
فقط توجه کنید که غالبا ویزای طلایی یک نوع اقامت کوتاه مدت است که ماکسیمم اعتبار آن 2 ساله است. بنابراین برای اخذ اقامت دائم اروپا معمولا اقامت پیوسته 5 ساله در اروپا الزامی است. برای اطلاع از کشورهای اروپایی صادر کننده ویزای طلایی اروپا و یا شرایط درخواست این ویزا حتما به گروه وکلای مجموعه سفیران سفر مراجعه نمایید.