افغانستان

آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

آرامگاه تیمورشاه در افغانستان یکی از جاذبه های تاریخی معروف در این کشور است که سالیانه میزبان گردشگران زیادی از داخل و خارج افغانستان است. این آرامگاه در کابل واقع شده و به سال 1770 ساخته شده است اما جالب اینجاست که خود تیمورشاه در سال 1793 از دنیا رفته است! یعنی در واقع آرامگاه مذکور حدود 23 سال قبل از مرگ تیمورشاه ساخته شده است. آرامگاهی که به سبک معماری مغولان هند طراحی و ساخته شده و فضای اطراف آن نیز درختکاری شده و ضمنا دیواری نیز گرداگرد آن را دربرگرفته است.

متاسفانه آرامگاه مذکور در طی جنگ داخلی افغانستان دچار آسیب های جدی شد و در سال 2012 با کمک شبکه توسعه آقا خان (AKDN) به طور کاملی مرمت شد. بعدا در 19 اکتبر سال 2012 نیز حامد کرزای رئیس جمهور وقت افغانستان این آرامگاه را افتتاح کرد. اما جاذبه اصلی این آرامگاه برای گردشگران علاوه بر طرح معماری هشت ضلعی و زیبای آن همچنین وجود باغی دنج و سرسبز در اطراف آرامگاه تیمورشاه می باشد. کارشناسان مجموعه سفیران سفر با ارائه برترین اطلاعات توریستی و مسافرتی و نیز مشاوره های اخذ ویزای اقامت در خدمت هموطنان عزیز می باشند.

درباره آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

همان طوری که در مطالب قبلی هم عنوان شد، آرامگاه تیمور شاه Timur Shah Mausoleum of جزء جاذبه های تاریخی و پربازدید کشور افغانستان به شمار می رود. اما خود تیمور شاه اولین کسی بود که کابل را به عنوان پایتخت پادشاهی متحد خود انتخاب کرد. او به سال 1793 از دنیا رفت اما جالب است بدانید که آرامگاه او 23 قبل از مرگش ساخته شده بود. دلیل آن شاید شورش پس از مرگش باشد که منجر به از دست دادن بیش از 20 فرزند او شد و هیج جانشینی هم نداشت. تصویری از آرامگاه مذکور در کابل افغانستان را در زیر مشاهده می کنید:

درباره آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

اما خود تیمورشاه که بود؟ تیمورشاه یا بهتر بگوئیم تیمور شاه درانی حاکم دوم امپراطوری درانی بود که در سال 1776 کابل را نخستین بار به پایتختی امپراطوری خود انتخاب کرد. لازم به ذکر است که تا آن زمان قندهار به عنوان پایتخت افغانستان مطرح بود. تیمور شاه اصالتا ایرانی بوده و در سال 1748 در مشهد به دنیا آمد و به سال 1793 در کابل فوت کرد. همانند سایر شاهان افغانستانی در زمان او نیز شورشها و جنگ های مختلفی به وقوع پیوست و به همین دلیل دوره امپراطوری تیمورشاه نیز برگی از تاریخ پرفراز و نشیب افغانستان محسوب می شود.

معماری آرامگاه تیمور شاه در افغانستان

در این بخش قصد داریم درباره معماری آرامگاه تیمورشاه در افغانستان بحث کنیم. این بنا را می توان کپی از سبک معماری مغولان هند دانست. بنایی آجری هشت ضلعی که بالای آن یک استوانه آجری تخت و گنبد توخالی قرار گرفته است. خود آرامگاه نیز در یکی از قدیمی ترین محلات کابل همراه با پلان خیابان، خانه ها و بلوار سنتی قرار دارد. محله ای که اکنون جزء بافت قدیم کابل بوده و پروژه توسعه و بازسازی آن در دست اقدام می باشد.

اما متاسفانه آرامگاه تیمورشاه در افغانستان در طی جنگ داخلی افغانستان دچار آسیب های زیادی شد و در سال 2012 با کمک شبکه توسعه آقا خان (AKDN) که سازمان توسعه غیردولتی است، به طور کاملی بازسازی شد و همانی شد که ما اکنون به عنوان آرامگاه تیمورشاه در افغانستان می شناسیم. ضمنا در 19 اکتبر سال 2012 حامد کرزای رئیس جمهور وقت افغانستان مجددا این آرامگاه را افتتاح کرد.

درباره معماری آرامگاه تیمور شاه در افغانستان

جاذبه های گردشگری آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

معماری بنا اولین جاذبه این آرامگاه می باشد؛ سبکی که بیشتر شبیه سبک معماری مغولان هند می باشد. بنایی 8 ضلعی با استوانه و گنبد آجری بر روی آن که اکنون از شاخص ترین جاذبه های تاریخی افغانستان به شمار می رود. این آرامگاه علاوه بر اینکه آرامگاه تیمورشاه درانی به شمار می رود بلکه همچنین محل دفن پسر تیمورشاه نیز می باشد کسی که بخش های مختلف کشور افغانستان را در قرن 18 متحد کرد. جاذبه دیگر این آرامگاه موقعیت جغرافیایی بنا است که در یک محله قدیمی و در نزدیکی رودخانه کابل قرار گرفته است. از این گذشته وجود باغی سرسبز در اطراف این آرامگاه نیز بر جذابیت آن افزوده است.

جاذبه های گردشگری آرامگاه تیمورشاه در افغانستان

جاذبه های توریستی برتر در افغانستان چیست؟

همگان افغانستان را به کشوری جنگ زده و مملو از آوار و مصیبت جنگی می شناسند که تا حدود زیادی هم به واقعیت نزدیک است. چرا که افغانستان به مدت 23 سال درگیر جنگ های داخلی خانمان سوزی بوده است و به همین دلیل نیز صنعت گردشگری یک صنعت بسیار نوپایی در افغانستان است که نیاز به حمایت بخش دولتی و خصوصی این کشور دارد. اما باید بدانید این کشور از یکسری جاذبه های گردشگری و تفریحی نیز برخوردار است که در برخی موارد حتی نمونه ای در جهان نیز ندارد. برخی از این جاذبه های منحصر بفرد و مثال زدنی در افغانستان را با هم در زیر مرور می کنیم:

آرامگاه بابور، دریاچه و شهربازی قارغا و موزه ملی افغانستان

آرامگاه بابور، دریاچه و شهربازی قارغا و موزه ملی افغانستان

موزه کابل، کاخ دارالامان و پارک ملی بند امیر

موزه کابل، کاخ دارالامان و پارک ملی بند امیر

مسجد آبی، مسجد جمعه و قبرستان مسیحیان

مسجد آبی، مسجد جمعه و قبرستان مسیحیان

قلعه هرات، کوهستان پنج شیر و چشم انداز فرهنگی و بقایای باستان شناسی دره بامیان

قلعه هرات، کوهستان پنج شیر و چشم انداز فرهنگی و بقایای باستان شناسی دره بامیان

برای کسب اطلاع در خصوص انواع شیوه ها و شرایط اخذ ویزاهای توریستی مثل ویزای توریستی استرالیا، کانادا، آمریکا و یا ویزای شنگن اروپا حتما با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *