افغانستان

مسجد جامع عیدگاه افغانستان

مسجد جامع عیدگاه افغانستان

بی تردید یکی از مساجد بزرگ و زیبای کشور افغانستان، مسجد جامع عیدگاه افغانستان می باشد. این مسجد در یکی از محلات مرفه کابل قرار داشته و اصولا به عنوان دومین مسجد بزرگ شهر کابل نیز معروف است. مسجدی که از دیرباز میزبان انواع مراسمات و جشن هایی بوده که در آن پادشاهان و امیران افغانی هم شرکت می کرده اند. این مسجد تاریخی به فرمان بابور حاکم مغول ساخته شده و در ساخت آن معماران ایرانی مشارکت داشته اند. معماران ایرانی آن زمان در طراحی و ساخت این مسجد از سبک معماری اسلامی و مغولی بهره گرفته و برای ساخت آن از سنگ های گرانبهای استان های پنجاب و سند استفاده کرده اند.

مسجد جامع عیدگاه دارای 4 مناره در جلو 4 مناره در پشت و یک مناره کوچک در وسط بام و راهروهای طاقدار زیادی می باشد. همچنین نمای این بنا به رنگ سفید و کرمی رنگ شده است و یکی از شاخصه های منحصربفرد آن طرح طویل و کم عرض آن است. در کل معماری این مسجد میراث غنی مسلمانان را نشان می دهد. هموطنان محترم برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای توریستی افغانستان و یا اطلاع از هزینه اقامت در این کشور میتوانند با ما در مجموعه سفیران سفر در تماس باشند.

مسجد جامع عیدگاه؛ دومین مسجد بزرگ در افغانستان

در کشورهای اسلامی از جمله افغانستان یکی از جاذبه های پربازدید برای گردشگران خارجی، مساجد می باشد و مسجد جامع عیدگاه افغانستان Eidgah Great Mosque به عنوان دومین مسجد بزرگ افغان ها یکی از همین جاذبه هاست. به همین دلیل نیز گاها از این مسجد به عنوان مسجد جامع افغانستان یاد می شود که میلیونها نمازگزار عید را هر سال دو بار گردهم می آورد. این مسجد در نزدیکی پل محمد خان و ورزشگاه ملی در بخش شرقی شهر کابل (یکی از محلات ثروتمندنشین) قرار دارد. تصاویری از نماهای مختلف مسجد عیدگاه افغانستان را در زیر مشاهده می کنید:

تصاویری از نماهای مختلف مسجد عیدگاه افغانستان

اما وجه تسمیه عیدگاه چیست؟ عیدگاه کلمه فارسی و به معنی فضای بازی است که مردم در موقع جشن های ملی و مذهبی در آنجا جمع می شوند. به همین علت نیز مسجد مذکور از دیرباز میزبان انواع مراسمات و جشن هایی بوده که در آن پادشاهان و امیران افغانی هم شرکت می کرده اند. از این گذشته اراضی باز اطراف مسجد نیز به عنوان پارکینک کامیون هایی استفاده می شود که کالاهایی را به پیشاور برده و کالاهایی را نیز از آنجا به داخل افغانستان می آورند.

مسجد جامع عیدگاه؛ دومین مسجد بزرگ در افغانستان

تاریخچه ساخت مسجد جامع عیدگاه افغانستان

درباب ساخت مسجد جامع عیدگاه افغانستان روایت های تاریخی متعددی نقل شده است اما در مراجع تاریخی متعددی به نام بابور به عنوان پایه گذار اصلی ساخت این مسجد اشاره شده است. بر طبق روایت اول، این مسجد به دستور بابور حاکم امپراطوری مغول ساخته شده و بعدا پادشاه عبدالرحمان خان آن را در مقیاس وسیعی بازسازی کرده است. اما روایت دوم جهانگیر را به عنوان سازنده اصلی این مسجد با استفاده از مصالح محلی معرفی می کند. در این مورد مستندات تاریخ افغان هم نشان می دهد که در سال 1901 میلادی، امیر افغانستان در این مسجد با انجام اعمال و فرضیاتی عید مذهبی را جشن گرفت.

تاریخچه ساخت مسجد جامع عیدگاه افغانستان

جذابیت معماری مسجد جامع عیدگاه افغانستان

همان طوری که پیشتر در مطالب بالا هم گفته شد، مسجد جامع عیدگاه افغانستان در بخش اعیان نشین کابل قرار داشته و به واقع آن را می توان بازگو کننده معماری و فرهنگ غنی اسلامی دانست. اینجا همان مکانی است که زائران و نمازگزاران را از نقاط دور دست افغانستان و حتی جهان برای بازدید از یک مکان مقدس جذب می کند. نمای این مسجد با رنگ های سفید و کرمی رنگ شده و دارای چهار مناره بزرگ در جلو و پشت و یک مناره نیز در مرکز بام این بنا قرار دارد. از جذابیت معماری این بنا نیز لایوت یا طرح ساخت آن می باشد؛ طرحی که با مشخصات زیر جذابتر و منحصر بفردتر می نماید:

  • بنایی طولانی
  • اما کم عرض!

اگر به داخل این مسجد آمد و خوب به آن نگاه کنید، یکسری طاق های دراماتیک را می بینید که به صورت تودر تو و پشت سرهم قرار گرفته و به طول این مسجد افزوده اند. در تصویر زیر می توان طاق های مسجد عیدگاه را مشاهده کرد:

طاق های مسجد عیدگاه افغانستان

به جز 3 راهرو طاقدار رنگ آمیزی شده به رنگ کرمی این مسجد دارای 18 راهرو طاقدار سیاه در هر طرف از طولش می باشد. منطق حیاط با عنوان میدان عیدگاه شناخته می شود که یک فضای وسیع بوده و در هنگام ادای فرضیه نماز و یا برگزاری اعیاد پذیرای میلیونی مسلمانان مشتاق می باشد. در نقشه زیر می توان با موقعیت مکانی مسجد عیدگاه در کابل که با علامت ماه و ستاره مشخص شده، آشنا شد:

موقعیت مکانی مسجد عیدگاه در کابل

شرایط سفر ایرانیان به افغانستان

متاسفانه علی رغم همسایگی و وجوه اشتراک فرهنگی و اجتماعی دو کشور ایران و افغانستان اما دولت های ایران و افغانستان هیچ گونه قرارداد لغو روادیدی نداشته و از همین رو هموطنان عزیز برای عزیمت و سفر به افغانستان نیازمند اخذ ویزای توریستی افغانستان هستند. در واقع ویزای توریستی افغانستان به تمامی گردشگران خارجی اعطاء می شود که با دو هدف زیر به افغانستان سفر می کنند:

هدف از سفر به افغانستان

بنابراین طبق مقررات کشور افغانستان، این ویزا فقط مختص اهداف مذکور بوده و از این طریق امکان کار یا بیزینس در افغانستان فراهم نیست. در صورت تخلف نیز فرد متخلف با مجازات جریمه، بازداشت و دیپورت توسط دولت افغانستان مواجه خواهد شد. ویزای افغانستان به صورت تک گذر یا سینگل اینترای صادر شده و مدت اعتبار آن تا 3 ماه می باشد اما دارنده این ویزا فقط حق اقامت 30 روزه را در افغانستان خواهد داشت. فرآیند اخذ ویزای مذکور نیز از طریق سفارت افغانستان و در طی دو مرحله تهیه مدارک لازم و رزرو وقت سفارت انجام می شود. اما مدارک لازم برای اخذ ویزای گردشگری اقغانستان از این قرار است:

  • 2 فرم تکمیلی درخواست ویزای گردشگری افغانستان
  • یک قطعه عکس پاسپورتی استاندارد
  • پاسپورت ملی معتبر با دو صفحه خالی
  • مدرک اسکان در افغانستان مثل رزرو هتل
  • دعوت نامه معتبر
  • کاور لتر جهت تشریح اهداف مسافرتی
  • بلیط برگشت از افغانستان
  • رسید پرداخت هزینه ویزا

هموطنان محترم از طریق ارتباط مستقیم با کارشناسان مجموعه سفیران سفر می توانند ضمن آشنایی با مقررات مهاجرتی روز دنیا همچنین با شرایط سفر به بهترین کشورهای جهان آشنا شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *