آلبانی

قلعه رزافا در آلبانی

قلعه رزافا در آلبانی

آلبانی کشور قلعه ها و برج و باروهایی است که هر یک متعلق به یک دوره تاریخی خاصی است و یکی از این قلعه های باشکوه قلعه رزافا در آلبانی است. این قلعه تاریخی جزء لیست جاذبه های توریستی- تاریخی کشور آلبانی است. قلعه مذکور دقیقا در شمال غربی آلبانی قرار داشته و کنترل آن از عهد قبایل ایلیریان تا پادشاهی مونته نگرو بین کشورهای مختلف دست به دست چرخیده تا اینکه هم اکنون متعلق به خود کشور آلبانی بوده و جزء جاذبه های توریستی آن محسوب می شود.

از آنجایی که قلعه مذکور در حوالی شهر شکودر ساخته شده گاها از آن به عنوان قلعه شکودر هم یاد می شود. این قلعه در دوره های تاریخی مختلفی به دست حاکمان مختلفی افتاده است و به همین دلیل هریک از آثار موجود در این قلعه متعلق به یک دوره تاریخی خاصی است. به هر حال از بخش های دیدنی و جذاب این قلعه می توان به خرابه های قلعه، مسجد سلطان محمد فاتح، موزه قلعه رزافا و کلیسای مادر مقدس اشاره کرد. سفر به آلبانی مستلزم اخذ ویزای سفر این کشور می باشد و در همین راستا نیز مشاوران و کارشناسان مجرب ما در مجموعه سفیران سفر آماده پاسخگوئی به سوالات شما درباب ویزای توریستی آلبانی و نیز ویزای شنگن هستند.

همه چیز درباره قلعه رزافا در آلبانی

یکی از قلعه های تاریخی آلبانی برای بازدید گردشگران خارجی قلعه رزافا یا Rozafa Castle می باشد که گاها با عنوان قلعه شکودر نیز شناخته می شود چرا که این قلعه نزدیک شهر شکودر در بخش شمال غربی آلبانی قرار دارد. این قلعه درست بالای یک تپه سنگی 130 متری بالای سطح دریا ساخته شده و توسط دو رودخانه بونا و درین احاطه شده است. در حقیقت شکودر مرکز بخش شکودر و از قدیمی ترین و تاریخی ترین شهرهای آلبانی و همچنین مرکز اقتصادی و فرهنگی مهم منطقه محسوب می شود. کلا تاریخچه پیدایش و رونق کاربرد این قلعه را می توان به دوره باستان شامل حاکمیت ایلیریان و دوره وسطی شامل حاکمیت بیزانس، پادشاهی صربستان و جمهوری ونیز و عثمانیان دسته بندی کرد.

همه چیز درباره قلعه رزافا در آلبانی

افسانه ساخت قلعه رزافا در آلبانی

افسانه قدیمی شایعی درباره قربانی سازی یک زن و حبس ابدی او به نام رزافا با هدف ساخت این قلعه بر سر زبان مردم آلبانی است. داستان از آنجایی شروع می شود که در زمان های قدیم 3 برادر قصد ساخت این قلعه را داشتند. آنها این قلعه را کلا در عرض یک روز می سازند اما یک شبه کل بنا فرو می ریزد. آنها با مرد دانایی ملاقات می کنند تا از او درباره راه حل این مسئله بپرسند. او از آنها سوال می کند که آیا ازدواج کرده اند و به هنگام دریافت پاسخ مثبت چنین می گوید که:

اگر واقعا به دنبال ساخت این قلعه هستند بایستی قسم بخورند که تمام گفته های مرا پیش خود نگه دارند. مرد دانا به 3 برادر می گوید شما همسری که فردا غذایتان را می آورد را بایستی زنده زنده در دیوار قلعه دفن کنید. با این کار می توان قلعه ای مستحکم ساخت که تا ابد تکانی هم نخورد. آنها وقتی خواستند همین کار را انجام دهند، رزافا با این شرط قبول کرد که سه بردار سوراخی برای چشم راست او برای دیدن کودکش، سوراخی برای دست راستش برای آرام کردن کودک، سوراخی برای پای راستش برای لالایی گفتن و خواباندن کودک و سوراخی برای پستان راستش جهت شیر دادن به آن بچه قرار دهند.

افسانه ساخت قلعه رزافا در آلبانی

جاذبه های توریستی قلعه رزافا در آلبانی

گردشگران در بازدید از قلعه رزافا در آلبانی علاوه بر دیدن آثار و بقایای این قلعه و سبک معماری استفاده شده در ساخت این بنا همچنین می توانند از قسمت های مختلف آن مثل خرابه های قلعه، مسجد سلطان محمد فاتح، موزه قلعه رزافا و کلیسای مادر مقدس دیدن کنند. علاوه بر موارد مذکور می توان با کمی پیاده روی و دور شدن از این قلعه و در فاصله 5 مایلی از این قلعه با جاذبه های توریستی مختلفی مثل دریاچه شکودرا، موزه ملی عکاسی ماروبی، کارخانه ماسک هنری ونیز، مسجد ابوبکر، سایت شاهد و حافظه، کوه های بالکان، کلیسای جامع سنت استفان و غیره نیز آشنا شد که تصویر برخی از این جاذبه ها را در زیر مشاهده می کنید:

جاذبه های توریستی قلعه رزافا در آلبانی

از سوی دیگر تورهای گردشگری قلعه رزافا یا قلعه شکودر نیز همواره برقرار است و گردشگران برای انجام یک بازدید مفصل و کامل از قبل می توانند این تورها را برای خود رزرو کنند. برخی از تورهای گردشگری رزافا شامل سفر یک روزه شکودر- لژه- کروجه، سفر یک روزه شکودر از تیرانا، تعطیلات در آلبانی، تور غروب قلعه رزافا و غیره می باشد.

زیبایی های قلعه رزافا در آلبانی

وضعیت هزینه زندگی در آلبانی 2023

برای اطلاع از شرایط دخل و خرج در کشورهای مختلف از جمله در کشور آلبانی می توان از ابزار سنجشی مثل آمار استفاده کرد. اما قبل از پرداختن به بحث هزینه ها بایستی بدانید که واحد پول ملی آلبانی لک (ALL) می باشد و 1$ (دلار آمریکا) با نرخ بازار امروز برابر با 101.55Lek می باشد.در حال حاضر میانگین هزینه زندگی هر نفر در تیرانا (پایتخت آلبانی) بدون احتساب اجاره خانه حدود 507$ (دلار) و با اجاره خانه مجموعا حدود 873$ (دلار) می باشد. بنابراین بر اساس آمارهای سال 2022، متوسط هزینه زندگی در آلبانی در مقایسه با دیگر کشورها بسیار ارزان و منطقی است. در جدول زیر می توان با هزینه برخی از آیتم های زندگی در تیرانا 2023 آشنا شد:

هزینه زندگی در تیرانا (آلبانی) میزان هزینه به دلار
یک وعده غذایی در رستوران ارزان 5.91$
یک لیتر شیر 1.37$
یک عدد نان تازه سفید 500 گرمی 0.71$
یک کیلو برنج 1.47$
یک کیلو گوشت مرغ 5.15$
یک لیتر بنزین 1.63$
اجاره یک آپارتمان تک خواب 366.26$

آلبانی با داشتن جاذبه های طبیعی و فرهنگی جزء مقاصد توریستی قاره اروپا محسوب می شود. گردشگران خارجی برای مسافرت به این کشور نیازمند ویزای توریستی آلبانی هستند و ویزای شنگن برای آنها صادر نمی شود. چراکه با وجود اینکه آلبانی جزء قاره اروپاست اما هنوز رسما نه عضو اتحادیه اروپایی (EU) و نه عضو ناحیه شنگن می باشد. بنابراین برای اطلاع از شرایط و نحوه اخذ این ویزا و مهاجرت به اروپا می توانید از خدمات مشاوره کارشناسان و وکلای مجرب مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *