اگر شما هم علاقه مند صعود به بلندترین کوه قاره آفریقا هستید پس باید خودتان را آماده سفر به کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی بکنید. در واقع این کوه مقصدی جذاب و دیدنی برای کوهنوردان و صخره نوردانی است که شیفته طبیعت زیبای این کشور هستند. ارتفاع این کوه 5895 متر از سطح دریا بوده و یکی از کوه های آتش فشانی خاموش دنیا نیز محسوب می شود. جالب است بدانید که اولین فاتح و نخستین کوهنورد صعود کننده به این کوه فردی آلمانی به نام هانس میر می باشد. به همین دلیل در دامنه این کوه ستبر نیز تابلوی یادبودی به افتخار این کوهنورد فاتح نصب شده است.
کوهنوردان برای صعود به قله این کوه به نام قله اوهورو معمولا از طریق تورهای گردشگری به نام تور کوهنوردی کلیمانجارو اقدام می کنند. معمولا نیز مدت تور کوهنوردی کلیمانجارو 8 روزه بوده و مسیرهای صعود نیز هفتگانه بوده و شامل مسیر لموشو، لموشو وسترن بریچ، ماچامه، مارانگو، موکا، رونگای و اومبوه می باشد. از بین مسیرهای معرفی شده نیز مسیرهای مارانگو و رونگای جزء راحتترین اما شلوغ ترین مسیرهای صعود محسوب می شود. هموطنان عزیز می توانند از طریق ارتباط با مجموعه سفیران سفر در جریان ریز جزئیات سفر توریستی به آفریقای جنوبی و نیز اخذ ویزای این کشور قرار گیرند.
حقایقی جالب درباره کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی
مرتفع ترین کوه قاره آفریقا همین کوه کلیمانجارو یا Mount kilimanjaro آفریقای جنوبی می باشد. این کوه به لحاظ زمین شناسی یک کوه آتش فشانی خاموش محسوب می شود. کوه کلیمانجارو دارای 3 مخروط آتش فشانی به نام های کیبو، ماونزی و شیرا می باشد. این کوه علاوه بر اینکه با ارتفاع حدود 5895 متری خود به عنوان مرتفع ترین کوه موجود در قاره آفریقا شمرده می شود بلکه همچنین به عنوان بلندترین تک کوه غیرمتصل دنیا هم شناخته می شود. همچنین کلیمانجارو چهارمین قله برجسته توپوگرافیکی معروف بر روی زمین شناخته می شود. به نظر زمین شناسان سن سنگهای این کوه به 3 میلیون سال پیش می رسد و آخرین فوران این کوه نیز به 150000 تا 200000 سال پیش برمی گردد.
از اولین کوهنوردانی که به قله کوه کلیمانجارو صعود کردند می توان به هانس میر و لودویک پورتشلر در سال 1889 اشاره نمود. اما درباره وجه تسمیه این کوه نیز تردیدهایی وجود دارد. پس منشا نام کلیمانجارو نامعلوم است اما نظریه هایی نیز در اینباره وجود دارد. کاشفان اروپایی این نام را در سال 1860 انتخاب کرده و گزارش دادند که کلیمانجارو نام کیسواهیلی این کوه بوده است. کیسواهیلی نیز به اقوام بومی گفته می شد که در این منطقه زندگی می کرده اند. تصاویر زیر نشانگر چشم اندازهایی جالب از این کوه زیبا است:
نحوه دسترسی به کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی
دسترسی به کوه مرتفع کلیمانجارو فقط از طریق تورهای کلیمانجارو و با هدایت لیدرهای آشنا به منطقه امکان پذیر است. برای صعود و پایین آمدن از کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی کلا 7 مسیر رسمی به نام های لموشو، لموشو وسترن بریچ، ماچامه، مارانگو، موکا، رونگای و اومبوه وجود دارد. هر کدامیک از این مسیرها نیز شرایط و فاصله متفاوتی تا قله داشته و مدت زمان پیمودن آنها نیز متفاوت است. معمولا مسیر ماچامه در عرض 6 یا 7 روز و مسیر لموشو در عرض 6 تا 8 روز پیموده می شود اما مسیرهای مدار شمالی در 7 یا 9 روز و یا حتی بیشتر طی می شود. در بین مسیرهای هفت گانه مذکور نیز آسانترین مسیرهای کمپ زنی شامل مسیرهای رونگای و مارانگو می باشد.
با اینکه به لحاظ فنی صعود به کوه کلیمانجارو به سختی صعود به هیمالیا یا آند نمی باشد اما ارتفاع بالا، دمای پایین و نیز وزش بادهای تند می تواند کوهنوردان را با دشواری هایی نیز روبه رو سازد. در این مورد حتی ممکن است کوهنوردان دچار بیماری های ارتفاع نیز بشوند. بر اساس نتایج تحقیقی از بین 100% صعودکنندگان به این کوه در سال 2005 حدود 61.3% به طور موفقیت آمیزی موفق به این کار شده و 77% بیماری حاد کوهستانی یا AMS را تجربه کردند:
از همین رو آمادگی جسمانی 100% برای صعود به کوه کلیمانجارو بسیار حیاتی است و در کنار آن هم داشتن تجهیزات کامل کوهنوردی بسیار توصیه می شود.
رکوردهای جالب صعود به قله کوه کلیمانجارو
اکنون که با مشخصات کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی آشنا شدید بد نیست که با رکوردهای صعود به قله اوهورو (مرتفع ترین بخش از کوه کلیمانجارو) نیز آشنا شوید. مسن ترین زنی که موفق به فتح قله این کوه شده خانمی به نام آنه لوریمور 89 ساله بوده است که در سال 2019 به این مهم دست یافت. همچنین مسن ترین مردی که موفق به فتح قله این کوه شده آقایی آمریکایی الاصل به نام رابرت ویلر 85 ساله بوده است که در سال 2014 به این امر نائل آمد.
اما کم سن و سال ترین کوهنوردی که به قله اوهورو آنهم بدون کمک صعود کرده کودکی 9 ساله اهل ماساچوست آمریکا به نام ماکسول جی. اویرهولم بوده است. اما در این بین رکورد معلولان در فتح کوه کلیمانجارو نیز به نوبه خود جذاب می باشد. برنارد گوسن شهروند آفریقای جنوبی با ویلچر در سال 2007 موفق به این کار شده و نیز کایل مینارد آمریکایی در سال 2012 بدون دست و پا به صورت سینه خیز و بدون کمک کس دیگری توانست به قله کوه کلیمانجارو صعود کند.
آینده صنعت گردشگری کوه کلیمانجارو
همه ساله بر تعداد کوهنوردان و گردشگرانی که برای صعود به کوه کلیمانجارو در آفریقای جنوبی به این منطقه سفر می کنند افزوده می شود.همین امر نیز باعث افزایش رونق صنعت گردشگری در این منطقه از آفریقای جنوبی می شود. دولت این کشور نیز برای افزایش درآمد زایی و اشتغال بیشتر حاصل از صنعت گردشگری دست به اقدامات مهمی مثل احداث پارک ملی کلیمانجارو زده است. علاوه بر این دولت های آفریقای جنوبی، کنیا و تانزانیا در اقداماتی مشترک تلاش کرده اند تا زیرساخت های منطقه را نیز برای استقبال از تعداد بالایی از گردشگران فراهم کنند. یکی از این اقدامات نیز احداث فرودگاه بین المللی کلیمانجارو در تانزانیا می باشد.
تنها اخذ ویزای توریستی آفریقای جنوبی برای سفر به این کشور کافی نیست و شما بایستی اقدامات لازم برای این نوع سفر را نیز انجام دهید. از جمله این اقدامات می توان به خرید بلیط هواپیما، خرید بیمه سفر، رزرو هتل یا اقامتگاه، خرید سیم کارت بین المللی و نیز تهیه کارت اعتباری اشاره نمود. بنابراین برای اطلاع از شرایط و مقررات ضروری برای انجام هر یک از اقدامات فوق می توانید از خدمات حرفه ای مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.
ممنون از مقاله خوبتون
سپاس از وقتی که گذاشتید