ورزشگاه آلیانتس آرنا به عنوان دومین ورزشگاه بزرگ آلمان و ورزشگاه خانگی تیم محبوب بایرن مونیخ می تواند برای اغلب فوتبال دوستان ایده جذابی باشد. این ورزشگاه بزرگ در شمال شهر مونیخ قرار داشته و کار طراحی و ساخت آن از پائیز سال 2002 آغاز شد و در سال 2005 با بازی نمایشی مونیخ 1860 در برابر اف. سی نورنبرگ و نیز در روز بعد با بازی تیم ملی آلمان در مقابل تیم بایرن مونیخ افتتاح شد. در واقع این بازی ها آغازی بر فعالیت ورزشگاه آلیانتس آرنا در مونیخ بود. گنجایش ورزشگاه مذکور در بازی های داخلی حدود 75000 و در بازی های ملی حدود 70000 تماشاگر می باشد. ما در مجموعه سفیران سفر این افتخار را داریم تا در این مقاله مشخصات و ویژگی های جذاب ورزشگاه آلیانتس آرنا را برای ورزشکاران و فوتبال دوستان عزیز توصیف کنیم.
تاریخچه ساخت ورزشگاه آلیانتس آرنا
Allianz Arena Stadium در شهر مونیخ آلمان قرار داشته و طراحی و ساخت آن از 21 اکتبر سال 2002 آغاز و در 30 می 2005 افتتاح شده است. طراح و مهندس این ورزشگاه فردی به نام آروپ اسپورتس بوده است. در واقع این ورزشگاه به نوعی ورزشگاه اختصاصی تیم باشگاهی بایرن مونیخ می باشد و از این گذشته همان طوری که اغلب هواداران فوتبال نیز می دانند، اغلب بازی های تیم ملی فوتبال آلمان نیز در این ورزشگاه زیبا برگزار می شود. بر اساس برآوردهای موجود، این ورزشگاه در طی مسابقات داخلی گنجایش حدود 75000 تماشاگر و در مسابقات ملی نیز گنجایش 70000 تماشاگر را دارد. از مهمترین بازی های انجام شده در این ورزشگاه نیز می توان به بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال 2012 بین دو تیم چلسی و بایرن مونیخ اشاره کرد که به نفع چلسی تمام شد. تصاویر زیر نشانگر نماهای زیبا از ورزشگاه آلیانتس آرنا می باشد:
نکته مهم در ورزشگاه آلیانتس آرنا توجه به بودجه ساخت این استادیوم می باشد که از 0 تا 100 ساخت و تکمیل آن چیزی حدود 340 میلیون یورو بوده است. درباره تاریخچه این ورزشگاه همچنین بد نیست که با برخی آمارهای جالب نیز آشنا شوید. نخستین گلزن در این ورزشگاه آنهم در بازی های رسمی، اوون هارگریوز و نخستین گل رسمی نیز در این ورزشگاه بوسیله میروسلاو کلوزه از باشگاه بایرن مونیخ به ثمر رسید.
بازی های جام جهانی 2006 در ورزشگاه آلیانتس آرنا
همان طوری که مستحضر هستید، بازی های جام جهانی سال 2006 در کشور آلمان برگزار شد و یکی از ورزشگاه های میزبان این بازی ها ورزشگاه آلیانتس آرنا می باشد. اما در آن مقطع اسم این استادیوم ورزشگاه جام جهانی فیفا بود. در این ورزشگاه بازی های مختلف جام جهانی از جمله بازی های زیر برگزار شد:
- آلمان- کاستاریکا (بازی افتتاحیه)
- آلمان- سوئد
- فرانسه- پرتغال
همچنین ورزشگاه آلیانتس آرنا در سال 2012 نیز میزبان بازی های جام باشگاه های اروپا بود و در آن زمان نیز مطابق قوانین فیفا و یوفا نام این استادیوم، ورزشگاه فوتبال مونیخ بود. از نکات جالب توجه دیگر در رابطه با ورزشگاه آلیانتس آرنا دسترسی آسان به این ورزشگاه می باشد. چراکه تماشاگران دقیقا در مجاورت درب جنوبی ورزشگاه می توانند از طریق ایستگاه مترو جابجا شوند. علاوه بر این امکانات، همچنین شما در دیدار از ورزشگاه آلیانتس آرنا می توانید شاهد وجود امکانات زیر نیز باشید:
- 350 ایستگاه اتوبوس (Bus Stop)
- 130 ایستگاه ویژه معلولان
مشخصات فنی ورزشگاه آلیانتس آرنا
درباره این ورزشگاه و طراحی منحصر بفرد آن لازم است بدانید که ورزشگاه آلیانتس آرنا در جهان اولین استادیومی است که امکان تغییر رنگ دیواره بیرون ورزشگاه را دارد. این امر را نیز شما در همان اولین دیدار از استادیوم آلیانتس آرنا متوجه می شوید. جالب است بدانید که نورپردازی این ورزشگاه نیز مفهومی است و دیواره های آن زمان بازی تیم بایرن مونیخ به رنگ قرمز بوده، هنگام بازی مونیخ 1860 به صورت آبی درآمده و زمان بازی تیم ملی فوتبال آلمان نیز به رنگ سفید می باشد.
این ورزشگاه بزرگ با گنجایش دقیق 75024 نفر در اراضی فروتمانینگ شهر مونیخ احداث شده است. از این گذشته، این ورزشگاه دارای یکی از بزرگترین پارکینگ ها در اروپاست بطوریکه این پارکینگ حدود 4 طبقه بوده و گنجایش آن هم حدود 9800 خودرو می باشد. اما از دیگر مشخصات فنی این ورزشگاه می توان به موارد جالب زیر اشاره کرد:
مشخصات فنی ورزشگاه آلیانتس آرنا | |
استادیوم | 50*227*258 |
زمین بازی | 68*105 |
گاراژ پارکینگ | 270000 متر مربع |
درباره معماری ورزشگاه آلیانتس آرنا
معماری این استادیوم یک معماری سنت شکنانه بوده و از شیوه های رایج معماری ورزشگاه ها تبعیت نمی کند. ایده طراحی این استادیوم صرفا مهندسی نبوده بلکه بر جنبه های فرهنگی آن تاکید بیشتری دارند. اما جالب است بدانید که معماران این استادیوم طرح خود را از فرم سیستمهای خرپایی و سازه های کششی دریافت کرده اند. آنها بر این باور بوده اند که استادیوم صرفا جهت تماشای فوتبال نیست بلکه هر ورزشگاهی بسان یک شهر کوچکی می باشد.
طرفداران و متقاضیان کار در آلمان که اغلب از قشر تحصیلکرده و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند. تعداد این افراد در کشور ایران نیز کم نیست. ایرانیان برای کار در آلمان دو مسیر متفاوت در پیش دارند. مسیر اول ویژه متقاضیانی است که پیشنهاد کاری نداشته و به دنبال کاریابی در کشور آلمان با استفاده از ویزای جستجوی کار آلمان هستند. مسیر دوم نیز مخصوص کسانی است که از آلمان پیشنهاد کار رسمی داشته و بدنبال دریافت ویزای کار آلمان 2023 هستند. کارشناسان و وکلای مجرب ما در مجموعه سفیران سفر تخصص و آمادگی این را دارند که پرونده اخذ ویزای کار آلمان هموطنان را به موفقیت برسانند.