البرز

روستای برغان

روستای برغان

آشنایی با روستای برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ و طبیعت زیبا و دیدنی آن می تواند ایده خوبی برای بیرون زدن و بهانه ای برای آشتی با طبیعت باشد. اما روستای برغان علاوه بر داشتن یک طبیعت زیبا و ناب همچنین از جاذبه های فرهنگی زیادی مثل زیارتگاه چهل دختر برغان، قلعه ایلخانی برغان، مسجد برغان، میدان برغان، پل برغان، حسینیه معروف برغان و نیز آتشگاه برغان برخوردار است. سفر به این روستای مقصد گردشگری از دو مسیر جاده آتشگاه کرج و نیز جاده کردان امکانپذیر است. گروه کارشناسان مجموعه سفیران سفر در این مقاله تمام تلاش خود را صرف می کنند تا شما را با جاذبه های طبیعی و فرهنگی این روستا نیز آشنا کنند.

معرفی روستای برغان

روستای برغان یکی از روستاهای بین الرودی شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز می باشد. در واقع این روستا به دلیل قرار گرفتن بین دو رودخانه پرآب شاهرود و سنج و نیز قرار گیری در مسیر کرج به یک رونق توریستی قابل قبولی دست یافته است. در حقیقت وجود این دو رودخانه علاوه بر زیبایی چشم انداز طبیعی روستای برغان همچنین باعث تلطیف هوا در روستای برغان شده است. به لحاظ موقعیت جغرافیایی، این روستا در 13 کیلومتری کرج و در یک دره ای بسیار زیبا قرار گرفته و از یک آب و هوای معتدل و خیلی خنکی هم برخوردار است.

جاذبه های طبیعی روستای برغان

از نظر موقعیت مکانی، روستای برغان در دامنه جنوبی کوه البرز قرار گرفته است و به همین دلیل این روستا از یک چشم انداز طبیعی زیبا و چشم نوازی برخوردار است. از باغات وسیع و مزارع سبز و خرم تا چشم انداز زیبای دو رودخانه شاهرود و سنج و نیز خانه های روستاییان همه و همه نشانگر وجود جلوه های بسیار زیبایی از طبیعت این روستاست. شغل اکثر روستاییان برغان دامداری، کشاورزی و باغداری است و از مهمترین باغات میوه موجود در این روستا می توان به باغات توت، آلو، آلبالو، گیلاس، گوجه سبز و گردو اشاره نمود. همچنین روستای برغان در تولید محصولات لبنی و عسل نیز شهرت دارد که جزء سوغاتی های روستای برغان محسوب می شود. تصاویر زیر نشان دهنده نماهایی جذاب و دیدنی از این روستای زیبا می باشد:

نماهایی جذاب و دیدنی از روستای برغان

جاذبه های فرهنگی روستای برغان

در واقع، آشنایی با روستای برغان فقط منحصر به جاذبه های طبیعی این روستا نیست و شما با کمی گشت و گذار در روستای برغان می توانید با جاذبه های فرهنگی متنوع در این روستا آشنا شوید. از مهمترین این جاذبه های فرهنگی موجود در روستا می توان به حسینیه برغان اشاره کرد که قدمت ساخت آن حتی به دوره صفویان برمی گردد و جالبتر اینکه این حسینیه به تاریخ 2 بهمن ماه سال 1382 به عنوان اثری ملی در لیست آثار ملی ایران ثبت شده است. علاوه بر این روستای برغان همچنین دارای یک مسجد جامع نیز می باشد که درست روبروی حسینیه قرار داشته و این دو بنا با پلی به هم وصل شده اند. در داخل حیاط این مسجد نیز درخت چناری با طول عمر 1000 سال وجود دارد که باعث جلب توجه گردشگران می شود.

از دیگر جاذبه های فرهنگی روستای برغان می توان به بناهای تاریخی مثل پل برغان اشاره کرد که گویا قدمت ساخت این پل به عصر صفویان برمی گردد. جالب است بدانید که پل برغان نیز از آثار تاریخی و فرهنگی این روستاست که در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. علاوه بر این پل، میدان برغان نیز از قدیم الایام محل اجتماعات مختلف مردمی بوده و در آنجا انواع مراسمات مذهبی مثل تعزیه خوانی اجرا می شده است. قلعه ایلخانی برغان یکی دیگر از جاذبه های تاریخی این روستاست که بر روی تپه ای بنام تپه کش کلا قرار دارد و در دامنه آن نیز قطعات سفالی مختلف از دوره ایلخانی کشف شده است. در نهایت زیارتگاه چهل دختر برغان می باشد که فقط یک درخت سیب بوده و مردم برغان بشدت به آن معتقدند.

جاذبه های فرهنگی روستای برغان

نحوه دسترسی به روستای برغان

مسیریابی نیز برای آشنایی با روستای برغان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همان طوری که در مطالب قبلی هم عنوان شد، روستای برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ استان البرز بوده و دسترسی به آن مخصوصا برای شهروندان تهرانی بسیار آسان است. جهت سفر به این روستای زیبا و دیدنی نیز 2 مسیر اصلی پیش روی گردشگران قرار دارد. مسیر اول که از طریق جاده آتشگاه کرج بوده و مسیر دوم نیز از طریق جاده کردان به طرف روستای برغان می باشد. حالا انتخاب یکی از این دو مسیر به مبدا سفر شما و تصمیم خودتان بستگی دارد.

مسیرهای منتهی به روستای برغان
مسیر اول (جاده آتشگاه) تهران، کرج، رجائی شهر، جاده آتشگاه و پس از رسیدن به دو راهی بطرف روستای برغان
مسیر دوم (جاده کردان) تهران به سمت ساوجبلاغ، جاده کردان و سپس روستای برغان

نحوه دسترسی به روستای برغان

بهترین زمان برای سفر به روستای برغان

در کنار طبیعت زیبا و دلچسب، آب و هوای روستای برغان نیز فاکتور مهمی در جذب عمده گردشگران به این روستا می باشد. بنابراین اگر بخواهیم سفر به روستای برغان را از نظر آب و هوایی بررسی کنیم باید بگوییم که بهترین زمان برای سفر به این روستا دو فصل بهار و تابستان است که هوای برغان معتدل و مناسب سفر است. در همین فصول است که طبیعت منطقه در اوج شکوفایی خود بوده، رودخانه های اطراف این روستا پر آب و مناسب شنا و آب تنی است. خلاصه اینکه در این دو فصل حال و هوای روستای برغان خاص گردشگری است. اما نباید از این نکته هم غافل شویم که فصل پاییز با نقش و نگار هزار رنگ خود در روستای برغان نیز جلوه ای خاص دارد که دیدن زیبایی های این فصل نیز خالی از لطف نیست. اولین کار برای انجام یک سفر توریستی، اخذ ویزای توریستی است و شما برای شروع فرآیند درخواست ویزای شنگن خود می توانید از خدمات مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *