تهران

گورستان متفقین تهران

گورستان متفقین تهران

گورستان متفقین تهران یا گورستان کمیسیون جنگهای مشترک المنافع را می توان تنها گورستان بین المللی در کشور ایران دانست که با مساحتی حدود 20000 متر و تعداد 551 قبر در سال 1962 در منطقه قلهک تهران احداث گردید. در حقیقت این گورستان مخصوص نظامیان و مستشاران خارجی است که در بین دو جنگ جهانی اول و دوم در ایران کشته شده اند. نظامیانی از کشورهای انگلستان، هند، لهستان و روسیه در این گورستان دفن شده اند. این گورستان علاوه بر فضای چمن کاری شده و گل و درخت موجود همچنین بنای یادبودی نیز دارد که با گنبد فیروزه ای زیبا کاملا متمایز است.

شهر تهران شهری تاریخی و در دوره ها و اعصار مختلف تاریخی پایتخت کشورمان ایران است که به دلیل بافت تاریخی ارزشمند و نیز چشم اندازهای فرهنگی خود همچنان برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار مهم و جذاب است. از مهمترین این جاذبه ها می توان به کاخ موره گلستان، کاخ موزه سعد آباد، مجموعه تاریخی نیاوران و غیره اشاره کرد. برای اطلاع از شرایط سفر و هزینه زندگی در هر نقطه از ایران و جهان نیز می توانید اطلاعات تکمیلی و به روز را از کارشناسان مجموعه سفیران سفر اخذ نمائید.

گورستان متفقین تهران با چشم اندازی زیبا

این گورستان که از آن به گورستان متفقین تهران یاد می شود چنان منظره و چشم انداز شاداب و تازه ای دارد که اصلا با معنای واقعی گورستان متفاوت است. گورستان متفقین تهران با حدود 3000 متر مربع مساحت، محلی شبیه باغ بوده و پر از گلهای رنگارنگ و درختان مختلف است. همچنین دیوار آجری ساده، بنای یادبود کوچک با گنبدی فیروزه ای رنگ به سبک معماری ایرانی با زمین چمن کاری شده و قبور منظم در یک ردیف با صلیب بر روی آنها مناظری زیبا از این گورستان را در ذهن تداعی می بخشد. با توجه به کتیبه های موجود در اطراف گنبد و نیز نوشته های سنگ قبر می توان چنین نتیجه گرفت که این گورستان صرفا متعلق به سربازان کشته شده متفقین می باشد. کتیبه های مذکور در پشت گنبد قرار داشته و بر روی هر یک از آنها لیستی از افراد کشته شده نوشته شده که در گستره ایران یا کشورهای مجاور کشته و اثری از آنها دیگر پیدا نشده است.

گورستان متفقین تهران با چشم اندازی زیبا

تاریخچه تاسیس گورستان متفقین تهران

همان طوری که در مطالب بالا هم بیان شد، در سال 1339 طی سفر ملکه الیزابت دوم به ایران، دستور ساخت گورستان متفقین در تهران را در گوشه ای از باغ قلهک صادر کرد. این گورستان با نام رسمی گورستان کمیسیون جنگ های مشترک المنافع تاسیس گردید. جالب است بدانید که تا قبل از این تاریخ، این گورستان بخشی از باغ سفارت انگلستان بود و با دستور مستقیم ملکه الیزابت بود که دیوارهای آجری به دور آن کشیده شد و از باغ قلهک جدا گردید. به لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز این گورستان در منطقه 3 تهران و در محله قلهک درست در ضلع جنوبی باغ قلهک (باغ سفارت بریتانیا) واقع شده است. برای ورود به این گورستان نیز شما باید از در گورستان واقع در خیابان دولت وارد آن شوید.

ویژگی های معماری گورستان متفقین در تهران

گورستان مذکور با دیوار آجری کوتاهی از باغ قلهک جدا شده و بنای یادبود این گورستان به صورت گنبد فیروزه ای به سبک معماری ایرانی ساخته شده است. اما مطابق قوانین جهانی گورستان، سنگ قبرهای موجود در این گورستان با اندازه یکسان روی قبرها قرار داده شده و بر روی هر یک از این قبرها نیز کلیه مشخصات افراد حک شده است. علاوه بر این موارد همچنین مقابل هر یک از سنگ قبرها نیز شاخه گلی کاشته شده است. از این گذشته، مطابق قوانین جهانی گورستان کل اراضی گورستان متفقین چمن کاری شده است و تمامی این موارد باعث زیبا شدن فضای کلی این گورستان شده است.

بنای یابود گنبدی شگل با رنگ فیروزه ای در همان ورودی گورستان متفقین قرار دارد و در واقع معماری تلفیقی ایرانی را به نمایش می گذارد. اما چرا معماری تلفیقی؟ چرا که گنبد فیروزه ای آن نماد و سمبولی از معماری اماکن مقدس اسلامی است و چهار گوشه این بنا نیز بی شباهت به آتشگاه های زرتشتیان نیست. در قسمت پشت این بنا نیز کتیبه های از اسامی و مشخصات اشخاصی است که در جریان جنگ جهانی کشته شده اما مفقود الاثر شده و هیچ وقت نشانی از آنها نیز به دست نیامده است.

مراسم یادبود در گورستان متفقین تهران

مراسم یادبود در گورستان متفقین تهران

با توجه به توضیحات فوق اکنون با شرایط کلی و فضای گورستان متفقین تهران آشنا شدیم. مخصوصا که با چشم انداز زیبا و آرامش بخش آن در کنار بنای یادبود خوش جلوه این گورستان آشنا شدیم. بهتر است همچنین یادآور شد که همه ساله در این گورستان مراسم یادبودی برای درگذشتگان حاضر در این گورستان نیز برگزار می شود. مراسم مذکور در گورستان متفقین تهران و با حضور اکثر سفرای خارجی و در 6 ژوئن برابر با روز دی (D-Day) برگزار می شود که یکی از روزهای شاخص در تاریخ جنگ جهانی دوم بوده است.

در بین کشورهای شرق اروپا دو کشور مجارستان و لهستان از جمله کشورهایی هستند که دارای پتانسیل رشد بالایی در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی هستند و در حال حاضر نیز مهاجرت تحصیلی و کاری به این دو کشور جزء اولویت های متقاضیان قرار دارد. با استفاده از این شیوه های مهاجرتی امکان اخذ اقامت اروپا نیز وجود دارد بشرط اینکه شما با شرایط و ضوابط اینکار آشنا باشید. پس برای اطلاع دقیق و کامل از شرایط اخذ انواع ویزاهای کشور مجارستان یا لهستان می توانید با کارشناسان خبره مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *