ارمنستان

کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان که به کلیسای مادر ارمنستان نیز شهره دارد اولین کلیسای ساخته شده در ارمنستان عهد باستان می باشد. این کلیسا غالبا به عنوان قدیمی ترین کلیسا در جهان نیز مطرح است. کلیسای اصلی در اوایل قرن 4 بین سال های 301 و 303 میلادی در شهر واقارشاپات ساخته شده است. موسس و پایه گذار اصلی این کلیسا سنت گریگوری روشنگر می باشد. لازم به یادآوری است که این کلیسا به سبب اهمیت تاریخی و فرهنگی خود در سال 2000 در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) قرار گرفت است. سوالات شما درباب کشور ارمنستان و جاذبه های گردشگری آن توسط کارشناسان مجموعه سفیران سفر بررسی و در اسرع وقت بدانها پاسخ داده می شود.

تاریخچه ساخت کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

بر طبق سنت کلیسای ارمنی، کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان بین سال های 301 و 303 در مجاورت کاخ پادشاهی در شهر واقارشاپات درست در محل معبد پاقان ساخته شد. در واقع پادشاهی ارمنستان تحت حاکمیت تیردات سوم اولین کشوری در جهان بود که دین مسیحیت را به عنوان مذهب دولتی در سال 301 قبول کرد. بر طبق مستندات تاریخی موثق نیز موسس و پایه گذار اصلی کلیسای مذکور در کشور ارمنستان نیز سنت گریگوری روشنگر می باشد که تصویر نقش برجسته ای از او را در نمای غربی کلیسا مشاهده می کنید:

تصویر نقش برجسته سنت گریگوری روشنگر در نمای غربی کلیسای جامع اچمیادزین

این کلیسا به صورت پلان مستطیلی ساخته شده است. طول آن در حدود 33 متر، عرض آن حدود 30 متر و ارتفاع این کلیسا نیز بیش از 27 متر می باشد. بر طبق نظر مورخ معروف فائوستوس از بیزانتیوم، این کلیسا و شهر واقارشاپات در طی تهاجم پادشاه ایرانی شاپور دوم در سال 360 تقریبا ویران شد. بعدا این کلیسا در عصر حاکمیت نرسی کبیر و ساهاک پارتف تا حدودی بازسازی شد. حتی در سال 405 در تلاشی برای تحمیل زرتشت گرایی به ارمنستان، پادشاه ساسانی یزدگرد دوم معبد آتشی را در داخل این کلیسا ساخت. به طوریکه در طی حفاری های سال 1950 تل هیزم معبد آتش زیر محراب کلیسا کشف شد.

تاریخچه ساخت کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

دوره بازسازی کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

همان طوری که در مطالب قبلی هم گفته شد، کلیسای مذکور دوره های مختلف تاریخی متعددی را پشت سرگذاشت و در طی این دوران چندین بار تخریب و بازسازی شد. تا اینکه در دوره حاکمیت شوروی در ارمنستان دیوار جنوبی کلیسا فرو ریخت. اما این بخش از کلیسا تحت نظر توروس تورامانیان بازسازی شد و این اولین مورد از بازسازی بنای معماری در ارمنستان عصر شوروی بود. اما در طی دوره پرگ کبیر و سیاست های دولت رادیکال در اواخر سال 1930، این کلیسا جهت ریشه کن سازی مذهب حتی تعطیل شد. اما کلیسای مذکور در جریان جنگ جهانی دوم اهمیت مذهبی خود را مجددا بازیافت. نماهایی مختلف از کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان را در زیر ملاحظه می کنید:

نماهایی مختلف از کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

در سال 2000، کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان قبل از شروع جشن های 1700 مین سالگرد رسمی شدن مذهب مسیحیت در ارمنستان به سال 2001 تحت عملیات بازسازی قرار گرفت. در سال 2003 نیز 1700 مین سالگرد احداث این کلیسا توسط کلیسای ارمنستان جشن گرفته شد. آخرین بازسازی این کلیسا نیز در سال 2012 با تمرکز بر روی استحکام بخشی و مرمن گنبد و بام کلیسا آغاز شد.

دوره بازسازی کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

سبک معماری کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان

همانگونه که در مطالب قبلی هم عنوان شد، کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان پلان مستطیلی با یک گنبد یا قبه مرکزی دارد. این بنای تاریخی- مذهبی حدود چهار پایه مستقل و چهار برآمدگی است که در فضای اندرونی کلیسا شکل نیمه مدوری داشته اما در فضای بیرونی کلیسای جامع اچمیادزین شکل پلی گنال یا چند ضلعی دارد. تیرهای کلیسا فضای داخلی آن را به 9 قطعه یا بخش مربعی برابر تقسیم می کند. از جذاب ترین ویژگی های معماری این بنا همچنین نقوش برجسته و تزئینات هندسی است که زینت بخش نمای خارجی کلیسای جامع اچمیادزین در ارمنستان می باشد. گوشه ای از نقوش برجسته کلیسای جامع اچمیادزین را در اشکال زیر مشاهده می کنید:

نقوش برجسته کلیسای جامع اچمیادزین

درباره هزینه زندگی در ارمنستان 2023

قبل از هر بحثی درباب هزینه زندگی در ارمنستان لازم است بدانید که واحد پولی این کشور درام است که به صورت AMD نشان داده می شود. طبق بازار معاملات روز نیز هر $1 (دلار) نیز برابر حدود AMD499 (درام) میباشد. مطابق آمار و ارقام سال 2023 میلادی، هزینه ماهیانه زندگی هر مسافر خارجی در کشور ارمنستان در حدود $1000 (دلار) معادل AMD499380 (درام) می باشد. اما هزینه ماهیانه زندگی هر شهروند ارمنی یا مقیم ارمنستان حدود $850 (دلار) است که معادل AMD424473 (درام) می باشد. طبیعتا مخارج گردشگران خارجی بیشتر از اتباع ارمنستانی است. هموطنان محترم برای اطلاع از جزئیات خرج و مخارج سفر به ارمنستان می توانند به جدول زیر توجه نمایند:

آیتم ها هزینه ها (درام)
هزینه اقامت شبانه در هتل یا مهمانپذیر AMD4014
هزینه اجاره خانه یا ویلای خصوصی AMD8028
هزینه غذا برای یک روز AMD4009
حمل و نقل (تاکسی، اتوبوس محلی و مترو) AMD1142
مسافرت بین شهری در ارمنستان AMD3912
هزینه تفریحی AMD523
هزینه های متفرقه AMD5154

شما عزیزان جهت اطلاع از شرایط سفر به ارمنستان می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه سفیران سفر در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *