کاروانسرای والده خان ترکیه یا همان بیوک والیده هان بزرگترین کاروانسرای موجود در شهر استانبول است که مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. این کاروانسرای قدیمی در سال 1651 میلادی توسط کوسم والیده سلطان مادر سلاطین عثمانی یعنی مراد ششم و ابراهیم پایه گذاری شده است. کاروانسرایی که در عهد عثمان و به سبک معماری عثمانی طراحی و ساخته شده است. در ضمن جالب است بدانید که در طی قرن 19- ام بخش عمده ای از این کاروانسرا در اختیار تجار و بازرگانان ایرانی قرار داشت. منتها بعدا به جای تجار ایرانی بازرگانان ترک مغازه های این کاروانسرا را به دست گرفتند. حالا گردشگران برای دیدن این کاروانسرای تاریخی و نیز مشاهده چشم اندازهای شهری از پشت بام این کاروانسرا به اینجا می آیند. برای صرفه جویی در وقت و هزینه سفرتان می توانید از خدمات مسافرتی حرفه ای ما در سایت سفیران سفر بهره مند شوید.
تاریخچه کاروانسرای والده خان ترکیه
در زبان ترکی به کاروانسرا هان Han گفته مبی شود و از همین رو ترک ها به کاروانسرای والده خان بیوک والیده هان Buyuk Valide Han می گویند. این کاروانسرا در بافت تاریخی مرکزی شهر استانبول قرار دارد که از بازار بزرگ استانبول تا محله امین اونو در ساحل شاخ طلایی (هالیچ) کشیده می شود. از زمان پایه گذاری اولین بدستن توسط سلطان محمد دوم در اواسط قرن 15- ام، بازار بزرگ استانبول نیز به داخل مرکز تجاری بین المللی شهر استانبول توسعه یافته است.
در حقیقت هان، یک نوع کاروانسرای شهری و نوع رایج بنای تجاری در معماری عثمانی است که دارای حجره های مختلفی داخلش هست که به کسبه و بازاریان اجاره داده می شود. قبل از ساخت کاروانسرای والده خان نیز در این محل، کاخ قرن 16- امی جراح محمد پاشا قرار داشت. در این کاخ بود که اولین چاپکده شهر در سال 1567 میلادی توسط آپکار سیواس راه اندازی شد. اما کاروانسرای والده خان در سال 1651 میلادی توسط کوسم والده سلطان مادر قدرتمند سلاطین عثمانی مراد و ابراهیم پایه گذاری شد و از آن برای تامین بودجه مسجد چینلی که او در اسکودار بنا کرده بود، استفاده می شد.
حضور ایرانیان در کاروانسرای والده خان ترکیه
جالب است بدانید که در قرن 19- ام تجاری ایرانی در این کاروانسرا ساکن بودند و حضور ایرانیان در این کاروانسرا به دلیل موقعیت شهر استنبول بر سر راه استانبول و نیز اوضاع داخلی بغرنج و پیچیده ایران تا مدتها ادامه داشت. در ابتدای قزن 19- ام نیز عمده جامعه تجار ایرانی در یک کاروانسرای کوچکی به نام هوجا هان در محله ایوپ ساکن شدند. با این همه جامعه تجار ایرانی در طی قرن 19- ام و پس از مهاهدات ارزروم بین دو حکومت عثانی و قاجاریه توسعه یافت. به دنبال همین قراردادها بود که تاجران ایرانی زیادی به مرکز کاروانسرای والده خان آمدند. پس بسیاری از خانواده های تاجر ایرانی ثروتمند در این کاروانسرا حجره خاصی داشتند. ضمن ایرانیان در این کاروانسرا مراسمات مذهبی مثل عزاداری عاشورا را هم برگزار می کردند.
اما حالا این کاروانسرا به شدت تغییر کرده است و مغازه های آن اینبار نه با تجار ایرانی بلکه توسط تجار ترک اشغال شده است. اما با این همه، مسجد ایرانیان در وسط حیاط اصلی هنور هم پابرجاست و به عنوان یک مسجد شیعه به جامعه ایرانیان مقیم استانبول مرتبط است. منتها این مسجد در مناسبت های خاصی باز است. در ضمن حالا گردشگران برای دیدن این کاروانسرای تاریخی و نیز مشاهده چشم اندازهای شهری از پشت بام این کاروانسرا به اینجا می آیند.
تفریحات کاروانسرای والده خان ترکیه
کاروانسرای والده خان تنها کاروانسرای بازمانده از دوره عثمانی است که تا به امروز در شهر استانبول باقی مانده است. این کاروانسرا به دستور مادر سلطان مراد یعنی کوسم والده سلطان ساخته شده و طوری هم طراحی شده بود که تا بتواند هر شب پذیرای 3000 مسافر و حیواناتشان باشد. از جمله جاذبه های این کاروانسرا می توان به حجره ها و مغازه های قدیمی و نیز مسجد شیعیان یا همان مسجد ایرانیان در وسط حیاط اصلی اشاره کرد. با این حال جذابترین بخش از این کاروانسرا پشت بام آن است که ویوهای خاصی از شاخ طلایی، تنگه بسفر، شهر قدیمی و گالاتا را برای گردشگران فراهم می کند.
شرایط بازدید از کاروانسرای والده خان ترکیه
کاروانسرای والده خان ترکیه در شهر استانبول از جمله جاذبه هایی است که شما به صورت رایگانی می توانید از آن دیدن کنید. این کاروانسرای قدیمی در شهر استانبول (محله محمود پاشا) یعنی بین بازار بزرگ استانبول و نیز محله امین اونو قرار دارد. کاروانسرایی که همه روزه به روی بازدیدکنندگان باز است و در ضمن بازدید از این کاروانسرا برای تمامی گردشگران داخلی و خارجی رایان است.
هزینه سفر به ترکیه چقد است؟
این یکی از مهمترین سوالاتی است که معمولا توسط هر گردشگری پرسیده می شود. واقعیت این است که فاکتورهای مختلفی هستند که هزینه سفر به ترکیه را تعیین می کنند. نوع سفر (هوایی و یا زمینی)، شهر و هتل محل اقامت، خورد و خوراک، تور گردشگری، علایق شما، انجام خرید و حتی زمان سفر به ترکیه (فصول گرم یا سرد سال) اینها همان فاکتورهایی هستند که هزینه مسافرت به ترکیه را مشخص می کنند.
همان طوری که گفته شد، هزینه سفر به ترکیه شامل انواع هزینه ها مثل هزینه حمل و نقل، هزینه خورد و خوراک، هزینه خرید، هزینه اقامت در هتل و نیز هزینه تفریحی است. با برآورد ما، امسال حداقل هزینه یک گردشگر ایرانی 15 میلیون تومان در هفته و حداکثر هزینه نیز در حدود 50 میلیون تومان در هفته است. همچنین متوسط هزینه هر گردشگر ایرانی در ترکیه حدود 32 میلیون تومان در هفته است. اگر شما هم متقاضی سفر به ترکیه 2024 هستید پس توصیه می شود که برای تسهیل سفرتان به این کشور حتما از خدمات مسافرتی امان در مجموعه سفیران سروش سعادت بهره گیرید.