اگر علاقه مند نقشه و نقشه خوانی هستید و به اطلاعات جغرافیایی و مکانی علاقه مند هستید، پس توصیه می شود که حتما از مپاریوم در آمریکا دیدن کنید. مپاریوم Mapparium در واقع نمایشگاهی جالب و منحصر به فرد در شهر بوستون از ایالت ماساچوست آمریکا می باشد که همه روزه امکان بازدید آن در کتابخانه ماری بیکر ادی شهر بوستون برای بازدیدکنندگان فراهم است. در واقع نمایشگاه های متعددی در این کتابخانه برگزار می شود منتها مهمترین و پربازدیدترین آنها نمایشگاه مپاریوم می باشد.
مپاریوم نیز به کره وارون سه طبقه ای شامل 608 پانل شیشه ای رنگ آمیزی شده گفته می شود به طوری که بازدیدکنندگان برای دیدن تمام نقاط عالم می توانند درست وسط جهان بایستند. قدمت ساخت خود مپاریوم نیز به سال 1935 برمی گردد. جالب است بدانید که از همان زمان تا کنون نیز این گوی شیشه ایی به همین صورت حفظ شده و فقط در سال 2002 یکسری LED برای نورتابی آن استفاده شده است. اگر دوست دارید درباره مپاریوم بیشتر بدانید پس حتما با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت همراه باشید.
مپاریوم در آمریکا چیست؟
ابتداء باید دید که اصلا مپاریوم چیست و منظو.ر از آن چیست. در واقع مپاریوم Mapparium در آمریکا به نمایشگاهی جهت نمایش کره شیشه ای رنگی سه طبقه ای گفته می شود که به بازدیدکنندگان اجازه این را می دهد تا دقیقا وسط کره یا گوی ایستاده و جهان سال 1934 را نمایش دهند. اما حالا به این سوال می رسیم که مپاریوم در کجا برگزار می شود. در حقیقت مپاریوم در آمریکا در کتابخانه ماری بیکر ادی شهر بوستون بر پاست و بازدیدکنندگان همه روزه می توانند از این نمایشگاه جغرافیایی جالب دیدن کنند.
مپاریوم در آمریکا؛ معروفترین نمایشگاه در کتابخانه ماری بیکر ادی!
برای آشنایی بهتر چاره ای جز آشنایی با کتابخانه ماری بیکر ادی بوستون نیست! این کتابخانه یک کتابخانه پژوهشی، موزه و گنجینه اسناد و مدارک ماریبیکر ادی موسس علوم مسیحی می باشد. کتابخانه مذکور در مرکز علوم مسیحیت، خیابان ماساچوست، شهر بوستون، ایالت ماساچوست قرار دارد و ضمنا میزبان بخشی از سازه 11 طبقه ای ساخته شده برای انجمن انتشارات علوم مسیحی است. با اینکه این کتابخانه آرشیو نامه ها و نسخ خطی ماری بیکر ادی را نگهداری می کند اما شامل نمایشگه های دیگر مثل مپاریوم نیز می باشد. نمایشگاهی با یک کره شیشه ای سه طبقه ای که به بازدیدکنندگان اجازه این را می دهد تا دقیقا وسط کره یا گوی ایستاده و جهان سال 1934 میلادی را نمایش دهند.
معرفی نمایشگاه مپاریوم در آمریکا!
مپاریوم نمایشگاه اصلی و شاخص در کتابخانه ماری بیکر ادی می باشد. مپاریوم در واقع یک گوی یا کره معکوس سه طبقه ای است که از حدود 608 صفحه شیشه ای رنگی تشکیل شده است. هر بازدیدکننده ای می تواند در وسط مپاریوم ایستاده و از این نقطه که به مرکز جهان نیز معروف است تمام کره زمین، کشورهای مختلف و تمام نقاط این عالم را ببیند. جالب است بدانید که مپاریوم طوری طراحی شده است که باعث ایجاد تاثیرات صوتی منحصر بفردی می شود. پس اگر درست در مرکز کره زمین بایستید یعنی دقیقا زیر ستاره شمالی می توانید صداهای پژواک شده را بشنود.
از دیگر نکات جالب توجه درباره مپاریوم در آمریکا تاریخچه و قدمت این اثر می باشد. این مجموعه در سال 1935 میلادی ساخته شده است و جالبتر اینکه از ن زمان تا کنون به صورت دست نخورده باقی مانده و فقط یک شیشه آن آسیب دیده و تعویض شده است. همچنین برای بهتر دیده شدن آن در سال 2002 چراغ های LED در اطراف این کره نصب شدند.
دیگر نمایشگاه های کتابخانه ماری بیکر ادی
به جز نمایشگاه مپاریوم که اصلی ترین و پربازدیدترین نمایشگاه در کتابخانه ماری بیکر ادی محسوب می شود یکسری نمایشگاه های نیز در این کتابخانه برپا می شود. از جمله این نمایشگاه ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- خبرنگاری احساسی، پاسخ رایدکال: این نمایشگاه به زندگی شخصی ماری بیکر ادی و انگیزه های پشت تاسیس روزنامه کریستین ساینس مونیتور در سن 87 سالگی می پردازد.
- کلکسیون انجیل تاریخی: این کتابخانه میزبان بیش از 460 جلد انجیل می باشد که عمدتا جز انجیل های خطی و کمیاب هستند.
- نامه های ماری بیکر ادی: کلا این نمایشگاه از سال 2014 شروع به کار کرده و توانسته است حدود 24000 نامه مکتوب ادی را جمع آوری و نمایش دهد. علاوه بر این در این نمایشگاه می توان 35000 نامه به آدرس ادی نیز وجود دارد.
شرایط بازدید از مپاریوم در آمریکا چگونه است؟
همانگونه که در مطالب قبلی هم بیان شد، مپاریوم همان کره شیشه ای بسیار بزرگ و غول پیکر ساخته شده در سال 1935 می باشد که اکنون در کتابخانه ماری بیکر ادی واقع شده است. خود این کتابخانه نیز در شهر بوستون از ایالت ماساچوست آمریکا قرار دارد. شما برای دسترسی به این کتابخانه بایستی خودتان را به آدرس 200 Massachusetts Ave, Boston, MA 02115, United States برسانید. ساعت کاری کتابخانه مذکور نیز طوری است که معمولا از ساعت 11 صبح تا 5 بعد از ظهر به روی علاقه مندان و مشتاقان باز است. ضمنا هزینه ورودی این کتابخانه برای هر بازدیدکننده در حدود $76 (دلار) می باشد. برای افزایش اطلاعات و آگاهی خود درباره بهترین جاذبه های سیاحتی در اقصی نقاط جهان توصیه میشود حتما از مشاوره های تخصصی و رایگان کارشناسان مجموعه سفیران سروش سعادت بهره مند شوید.