ازبکستان

مناره کالتا در ازبکستان

مناره کالتا در ازبکستان

نمی توان شهر خیوه را بدون مناره کالتا در ازبکستان تصور کرد چرا که این مناره تا حدودی سمبول و نماد واقعی این شهر تاریخی محسوب می شود. مناره کالتا بیشتر به خاطر اندازه و طراحی منحصر بفردش معروف است. فونداسیون این مناره حدود 15 متر بوده قطر آن در فونداسیون حدود 14.5 متر و ارتفاع آن هم 26 متر می باشد. اما این برج عظیم فقط یک سوم از ارتفاع پروژه ای بود که قرار بود ساخته شود. دلیل ناتمام ماندن ساخت این مناره نیز قتل حاکم خیوه محمد امین خان بود. بنابراین ارتفاع نهایی مناره کالتا در قلعه ایچان بایستی به 70 متر و یا حتی به 110 متر می رسید.

مناره ای که سرنوشت آن چنین بود که در نهایت تا ارتفاع 26 متری ساخته شود. اما به هر حال این مناره حتی در شکل ناتمام خود نیز یک سازه شگفت انگیزی به حساب می آید؛ سازه ای که از بالا تا پایین آن با کاشی های آبی و سبز ساخت خیوه و الگوهای هندسی مختلف پوشیده شده بود. همچنین یک دسته از کاشی های نزدیک نقطه بالایی این بنا، مناره را با نوشته ای از دستخط نستعلیق دربرگرفته و بر زیبایی مناره کالتا افزوده است. تیم کارشناسان توریسم مجموعه سفیران سفر در این مقاله درپی معرفی نماد شهر خیوه یعنی مناره کالتا و همچنین آشنایی شما با قلعه ایچان ازبکستان هستند.

مناره کالتا

مناره کالتا کجاست؟

قبل از معرفی کامل مناره کالتا بهتر است به موقعیت قرارگیری این قلعه توجه کنیم و بدانیم که اصلا مناره کالتا کجاست؟ مناره کالتا در داخل قلعه ایچان ازبکستان قرار دارد. قلعه ایچان همان بافت تاریخی و مرکزی شهر خیوه می باشد که با بیش از 50 بنای تاریخی یکی از آثار تاریخی ازبکستان در لیست میراق جهانی یونسکو می باشد. یکی از بناهای موجود در این مجموعه مناره کالتا Kalta- minor Minaret می باشد. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، این مناره یک بنای ناتمام نزدیک دروازه غربی قلعه ایچان (شهر قدیمی خیوه) می باشد:

بنای ناتمام نزدیک دروازه غربی قلعه ایچان

تاریخچه ساخت مناره کالتا در ازبکستان

مناره کالتا یکی از بناهای شاخص و بسیار معروف مجموعه قلعه ایچان شهر خیوه محسوب می شود که به حق می توان آن را نماد این شهر دانست. ساخت این مناره در سال 1851 به فرمان حاکم خیوه شروع شده بود اما ناتمام ماند و حالا ما مناره ناتمام کالتا را می بینیم. در واقع قرار بر این بود که این مناره با ارتفاع 70 تا 110 متر ساخته شود اما به دلیل قتل حاکم خیوه محمد امین خان در سال 1855 ساخت و تکمیل آن ناتمام ماند و مناره بیش از ارتفاع 29 متر بالا نرفت. طبق طرح ارائه شده در آن زمان قرار بود که فونداسیون مناره برای افزایش استحکام برج بزرگتر باشد و برج رفته رفته کم عرض تر شود. تصاویری از مناره کالتا را در زیر می بینید:

تصاویری از مناره کالتا

معماری مناره کالتا در ازبکستان

عمده ترین شهرت مناره کالتا همان معماری این مناره بزرگ می باشد. مناره ای که ساخت آن در سال 1851 شروع شده بود اما ناگهان در پی کشته شدن خان خیوه ساخت این مناره در سال 1855 ناتمام رها شد. مناره ای که در نهایت تا ارتفاع 26 متری ساخته شد. اما به هر حال این مناره حتی در شکل ناتمام خود یک سازه شگفت انگیزی به حساب می آید؛ سازه ای که از بالا تا پایین آن با کاشی های آبی و سبز ساخت خیوه و الگوهای هندسی مختلف پوشیده شده بود. یک دسته از کاشی های نزدیک نقطه بالایی، مناره را با نوشته ای از دستخط نستعلیق دربرگرفته است که آن را می توان در تصویر زیر هم مشاهده کرد:

کاشی های مناره کالتا در ازبکستان

جالب است بدانید که به لحاظ کالبدی مناره کالتا از طریق یک پل کوتاه چوبی به مدرسه محمد امین خان که حالا به هتل خیوه تبدیل شده متصل است.

معماری مناره کالتا در ازبکستان

درباره قلعه ایچان در ازبکستان چه می دانید؟

قلعه ایچان یا Ichan Fortress در واقع همان شهر قدیمی در داخل شهر امروزی خیوه می باشد. این قلعه (شهر قدیمی) دارای دیواری رسی به طول بیش از 2 کیلومتر و عرضی متفاوت بین 5 تا 10 متر بوده که گرداگرد شهر را می گرفته است. خود شهر به همراه بناهای تاریخی موجود در آن در قرن 10 اما دیوار کنگره دار پیرامونی آن در قرن 17 احداث شده است. قلعه ایچان شامل بیش از 50 بنای تاریخی و مذهبی است که فقط یکی از آنها مناره کالتا می باشد. نمایی نزدیک از قلعه ایچان ازبکستان به همراه مناره کالتا را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی نزدیک از قلعه ایچان ازبکستان

تحصیل در اروپا تنها راه مهاجرت به این قاره و تنها راه پیشرفت و ترقی زندگی افراد محسوب نمی شود. بلکه افراد از طریق کار در کشورهای عضو اتحادیه اروپایی (EU) و از همه مهمتر از طریق سرمایه گذاری نیز می توانند به اقامت اروپایی دست یابند. سرمایه گذاری در اروپا برای اخذ ویزای طلایی اتحادیه اروپا از دو طریق خرید ملک و یا ثبت شرکت امکان پذیر است. شما عزیزان می توانید مشاوره های حرفه ای درباره هر دو روش اخذ ویزای طلایی اروپا را از مجموعه سفیران سفر اخذ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *