جمهوری آذربایجان

مقبره مومنه خاتون در آذربایجان

مقبره مومنه خاتون در آذربایجان

مقبره مومنه خاتون در آذربایجان از جمله بناهای تاریخی آذربایجان میباشد که نام آن را میتوان در لیست جاذبه های میراث جهانی یونسکو مشاهده کرد. همین امر نیز نشانگر اهمیت تاریخی و فرهنگی این مقبره می باشد. مقبره ای که قدمت آن به قرن 12 برگشته و در شهر نخجوان قرار دارد. از نکات مهم در خصوص این مقبره اینکه معماری مقبره برگرفته از سبک مدرسه معماری نخجوان- مراغه بوده و طراح آن نیز معمار معروف به نام عجمی نخجوانی بوده است. هموطنان محترم می توانند از طریق دریافت مشاوره از مجموعه سفیران سفر در جریان کامل قوانین مهاجرتی به آذربایجان قرار گیرند.

درباره مقبره مومنه خاتون در آذربایجان

مقبره مومنه خاتون در آذربایجان یادگاری از دوره اتابکان

این مقبره در سال 1186 در بخش غربی شهر نخجوان (در داخل مجموعه معماری اتابک در مرکز تاریخی نخجوان) ساخته شده و نمونه بارزی از معماری سبک مدرسه معماری نخجوان- مراغه می باشد. در واقع مقبره مومنه خاتون Momine Khatun Mausoleum تنها مقبره ای است که از آن مجموعه به دوره ما رسیده است. اما پایه گذار دولت اتابکیان آذربایجان یعنی شمس الدین الدانیز کسی بود که تصمیم گرفت تا مقبره ای را بر روی قبر همسرش مومنه خاتون بسازد. با این حال خود مقبره نه در زمان شمس الدین بلکه در زمان پسرش محمد جهان پهلوان در آوریل سال 1186 به اتمام رسید.

مقبره مومنه خاتون در آذربایجان یادگاری از دوره اتابکان

مطابق تحقیقات صورت گرفته درباره این مقبره، این بنا جایی است که شمس الدین، همسرش مومنه خاتون و پسرشان جهان پهلوان در آن دفن شده اند. بر این اساس، احتمالا سنگ قبر افراد مدفون به مرور پاک شده و از بین رفته است. در تصاویر بازمانده از قرن 19 می توان مجموعه های آموزشی و مذهبی را در اطراف این مقبره مشاهده کرد که اکنون اثری از آنها نیست. جالب است بدانید که این مقبره در سالهای 1999 تا 2003 به عنوان بخشی از پروژه حمایت بانک جهانی از میراث فرهنگی آذربایجان مورد بازسازی قرار گرفت. اثری که تصویر آن را می توان در اسکناس 50000AZN (مانات) آذربایجان بین سال های 1996 تا 2006 مشاهده کرد.

معماری چشم نواز مقبره مومنه خاتون در آذربایجان

معماری چشم نواز مقبره مومنه خاتون در آذربایجان

مقبره مذکور یکی از جاذبه های دیدنی نخجوان می باشد که با الگوی هندسی پیچیده و نقل قول هایی از قرآن مزین شده است. جالب است بدانید که در قرون وسطی این مقبره با ارتفاع 34 متری خود به عنوان آسمان خراش قرون وسطایی منطقه شناخته می شد. هر طرف مقبره مومنه خاتون در آذربایجان را که مشاهده میکنی با نوشتجات عربی به سبک کوفی آشنا می شوی که به صورت الگوهای هندسی درآمده است. در واقع تزئینات 9 طرف از 10 طرف مقبره متفاوت از هم است. تنها یک طرف مقبره تکراری است در جایی که آنجا خروجی بنا بنظر می رسد. راس این مقبره با یک ترکیب استالکتیتی تزئین شده است. اما در طاق بالایی مقبره این جملات به خط کوفی نوشته شده که ما رد شدیم اما تنها باد پشت سرمان ماند. ما مردیم اما تنها این اثر به صورت عکسی ماند.

اما مقبره مومنه خاتون در آذربایجان بنایی شامل زیرزمین یا همان دخمه و بخش های رو زمینی است. اگر بخش رو زمینی مقبره را از نمای بیرونی نگاه کنید آن را به شکل بنایی ده ضلعی می بینید اما اگر وارد داخل بنا شده و از درون به آن نگاه کنید آن را به شکل گردی مشاهده می کنید. آنچه که در نگاه اول به این مقبره بیشتر به چشم می خورد همان تزئینات و نقش و نگارهای نمای بیرونی بناست. این تزئینات از مخلوط گچ و خاک رس ساخته شده و شامل متونی به سبک کوفی است. تصاویری از این تزئینات در نمای مقبره مومنه خاتون را در زیر مشاهده می کنید:

تزئینات در نمای مقبره مومنه خاتون

 شرایط قانونی برای اخذ ویزای سفر آذربایجان

ایرانیان نیز همانند اتباع دیگر کشورهای خارجی برای ورود قانونی به جمهوری آذربایجان و یا جمهوری نخجوان نیازمند دریافت ویزای توریستی آذربایجان میباشند. ویزایی که مثل ویزای شنگن یک نوع اقامت موقتی به حساب می آید و دارندگان چنین ویزایی بایستی بدانند که با این ویزا فقط می توانند تا 30 روز در کشور آذربایجان بمانند. همچنین باید در جریان این نکته مهم نیز باشند که ویزای سفر به آذربایجان ویزایی توریستی (برای دو منظور دیدار از این کشور و نیز دیدار دوستان و اعضای خانواده) می باشد.

اما از دیگر شرایط ویزای سفر به آذربایجان و اخذ ویزای این کشور آن است که فرآیند درخواست ویزای مذکور دیگر همانند گذشته فقط از طریق حضوری نیست بلکه متقاضیان می توانند از طریق آنلاین نیز نسبت به دریافت این ویزا هم اقدام نمایند. این امر نیز فقط توسط درخواست آنلاین میسر است. ویزایی که از این طریق دریافت می شود ویزای الکترونیک (e-visa) گقته می شود. شما برای دریافت ویزای مذکور می بایست مدارکی مثل پاسپورت و دیگر مدارک لازمه را اسکن و ازطریق آدرس اینترنتی مشخصی ارسال نمائید. بنابراین برای شروع فرآیند سفر خود به آذربایجان و اخذ ویزای توریستی این کشور و همچنین به منظور اطلاع از هزینه اقامت در آذربایجان با مشاورین برترمان در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *