ارمنستان

مسجد کبود ارمنستان

مسجد کبود ارمنستان

مسجد کبود ارمنستان بزرگترین مسجد از 8 مسجد موجود در ایروان بوده و از معروفترین جاذبه های گردشگری این کشور نیز قلمداد می شود. این مسجد در واقع یک مسجد شیعی قرن 18 در شهر ایروان محسوب می شود که به دستور حسین علیخان (خان اریوان) ساخته شده است. بنای تاریخی- مذهبی که از بناهای بسیار مهم بازمانده از دوره ایرانیان عهد قاجار در کشور ارمنستان می باشد. بنایی که همانند هر بنای تاریخی در کشور ارمنستان دارای یک تاریخچه پر فراز و نشیبی می باشد.

جالب است بدانید که مسجد مذکور فعلا تنها مسجد فعال مسلمانان در کشور ارمنستان محسوب می شود. از مهمترین بخش از تاریخچه این مسجد نیز این است که مسجد مذکور در دهه 1920 سکولاریزه سازی شده و به مدت 5 دهه نیز میزبان موزه تاریخ ایروان گردید اما درپی استقلال ارمنستان، مسجد مذکو ر با پشتیبانی دولت ایران بازسازی شده و مجددا به عنوان یک مسجد به کار خود ادامه داد. برای پاسخ به سوالات خود درباب سفر به ارمنستان 2023 حتما با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

مسجد کبود ارمنستان؛ بزرگترین مسجد ایروان

مسجد کبود ارمنستان؛ بزرگترین مسجد ایروان

یکی از جاذبه های کشور ارمنستان مسجد کبود این کشور یا blue mosque می باشد. مسجدی که وجود آن در یک کشور کاملا مسیحی نشین بسیار شگفت انگیز است. مسجد مذکور مسجد اهل شیعه قرن 19 در ایروان می باشد. به لحاظ تاریخی نیز مسجد مذکور در اوایل قرن 19 در طی حاکمیت خان آخر اریوان خانان یعنی حسین علی خان ساخته شده است. نمای مسجد با شیشه سبز و آبی پوشیده شده و نشان دهنده سبک های معماری ایرانی است. پس از تسخیر اریوان به دست روس ها، این مسجد به عنوان مهمات خانه استفاده شد. مسجد مذکور بعدا به پادگان روس ها نیز تبدیل شد. نمایی از این مسجد تاریخی در ایروان رادر زیر مشاهده می کنید:

نمایی از این مسجد تاریخی در ایروان

تاریخچه مسجد کبود ارمنستان

این مسجد به سال 1756-1766 توسط حسین علی خان حاکم خانات اریوان تحت خاندان افشاریان ایران به عنوان مسجد جمعه ساخته شده است. مسجدی که برای اهل تشیع ایروان ساخته شده است. این مسجد با موزاییک هایی در حدود سال 1887 تا 1888 تحت مدیریت روسیه تزئین شده است. بازسازی دوم مسجد کبود ارمنستان نیز در سال 1907 تا 1910 صورت گرفته است. همان طوری که قبلا هم عنوان شد مسجد مذکور بزرگترین مسجد مسلمانان در ایروان و فعلا تنها مسجد فعال در این کشور می باشد. نمایی از ورودی مسجد کبود ارمنستان را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی از ورودی مسجد کبود ارمنستان

این مسجد در نوشته های تاریخی و کتب معاصر همچنین به عنوان ترکی آن یعنی گوک جامی هم معروف است. مسجدی که از هر لحاظ نشانگر سبک فاخر معماری ایرانی است. نقاشی های گل و گیاه بر روی سقف و گنبد به همراه کاشی کاری های حرفه ای و بخش بندی های فضای داخلی از جمله ویژگی های معماری این مسجد می باشد. اما این مسجد در دوره حاکمیت شوروی بر ارمنستان سکولاریزه شد. همچنین در این دوره بازسازی های مختلفی مثل بازسازی و مرمت ورودی و خروجی آن نیز در این مسجد صورت گرفت. تقریبا در اواسط دهه 1920 کارکرد مسجد کبود ارمنستان از یک مکان مذهبی به یک موزه تغییر یافت. پس این مسجد به فضایی خلاق برای هنرمندان، نویسندگان و شاعران ارمنی جهت اراوه آثارشان تبدیل شد.

معماری مسجد کبود ارمنستان

معماری مسجد کبود ارمنستان

مسجد مذکور به سبب تعلق به کشور ایران در هیچ برهه ای حتی در جریان مناقشه قره باغ صدمه ای متحمل نشد. حتی در فوریه سال 1991 قرارداد پارلمانی بین مقامات شهری و نمایندگی ایران جهت بازسازی این مسجد صورت گرفت و مسجد کبود ارمنستان بین سال های 1994 و 1998 تحت بازسازی های جدی قرار گرفت. طرح بازسازی دیگر نیز بین سال های 2009 و 2011 انجام شد. امروزه مسجد آبی تنها مسجد فعال در ارمنستان است که دارای جمعیت خیلی کمی از مسلمانان می باشد. کل جمعیت مسلمان شهر ایروان بین 812 و 1000 نفر برآورد می شود.

مسجد مذکور در زمره بناهای یادبود ملی ارمنستان قرار داشته و یکی از قدیمی ترین بناها در مرکز شهر ایروان می باشد. مسجدی که تنها یادگار از دوره ایرانیان در ارمنستان می باشد. مجموعه مسجد کبود مساحتی در حدود 7000 متر مربع را تحت پوشش قرار می دهد. اندازه مسجد نیز 97 در 66 متر بوده در حالی که ابعاد حیاط مسجد کبود 70 در 47 متر می باشد. این مسجد نیز شامل مشخصه های مساجد شیعه شامل مناره، سه محراب و نوشتجات مقدس در نمای بنا می باشد. این مسجد شامل 24 حجره طاقدار است که نهایتا به حوض وسط حیاط ختم می گردد که توسط باغ رز احاطه شده است. مناره مسجد کبود (تصویر زیر) نیز 24 متر طول داشته و شیب 7 درجه ای اما از نظر معماری کاملا سالم دارد:

مناره مسجد کبود

شرایط اخذ شهروندی ارمنستان از طریق سرمایه گذاری

شرایط اقتصادی مثبتی در ارمنستان حکمفرماست از یک طرف اقتصاد این کشور با مراکز اقتصادی جهانی دارای روابط قوی است و از طرف دیگر ارمنستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز به بازارهای استراتژیک دسترسی دارد. در واقع ارمنستان امکان دسترسی سرمایه گذاران خارجی به بازار روسیه و تمام کشورهای شرق اروپا و نیز آسیای مرکزی با حدود 250 میلیون مصرف کننده بالقوه فراهم می کند. بنابراین سرمایه گذاران خارجی به آسانی می توانند با یک سرمایه گذاری خیلی پایین به تابعیت و اقامت ارمنستان دست یابند. آنها در این مسیر می توانند به دو طریق زیر به شهروندی ارمنستان دست یابند:

شرایط اخذ شهروندی ارمنستان از طریق سرمایه گذاری

توجه داشته باشید که هزینه رسیدگی به درخواست متقاضیان از این دو طریق نیز در حدود $10000 (دلار) می باشد. همان طوری که مشاهده نمودید، ارمنستان برای اعطای حق شهروندی به اتباع خارجی سرمایه گذاری حداقل $50000 (دلار) را مدنظر قرار می دهد. در حالی که برخی از کشورهای اروپایی برای اعطای حق شهروندی از سرمایه گذاران میزان سرمایه تا حدود $10 میلیون دلاری را هم درخواست می کنند. شما عزیزان می توانید برای اخذ اطلاعات تکمیلی در باب سفر به ارمنستان از کارشناسان خبره مجموعه سفیران سفر کمک دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *