جهانگردی

مسجد شصت گنبد بنگلادش

مسجد شصت گنبد بنگلادش که در زبان بنگالی به آن شایت گومبوج موسجید گفته میشود یکی از جاذبه های توریستی در شهر مسلمان نشین باگرهات می باشد. بنای اسلامی که قدمت ساخت آن به قرن 15- ام یعنی دوره حاکمیت سلطان بنگال می رسد. بنایی زیبا و دیدنی که توسط معمار خان جهان علی و به سبک معماری توگلاگ طراحی و ساخته شده است. ضمنا این مسجد به دلیل اهمیت فرهنگی اش از سال 1985 میلادی نیز در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) به ثبت رسیده است. در ادامه نیز با ما در سایت سفیران سفر همراه شوید تا با این جاذبه توریستی و پر اهمیت کشور بنگلادش بیشتر آشنا شوید.

درباره مسجد شصت گنبد بنگلادش

مسجد شصت گنبد یا Sixty Dome Moaque مسجدی در باگرهات کشور بنگلادش است. این مسجد بخشی از شهر باگرهات بوده و جزئی از سایت میراث جهانی یونسکو (UNESCO) نیز محسوب می شود. مسجدی با سبک معماری منحصر بفرد که به عنوان بزرگترین مسجد بنگلادش از دوره حاکمیت سلاطین بنگالی به حساب می آید. علاوه بر این مسجد شصت گنبد به عنوان یکی از بناهای اسلامی بسیار مهم در کل منطقه جنوب آسیای محسوب می شود. نمایی زیبا از مسجد شصت گنبد بنگلادش را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

درباره مسجد شصت گنبد بنگلادش

تاریخچه مسجد شصت گنبد

در اواسط قرن 15- ام، کلونی مسلمانان در جنگل مانگروو سوندربانز نزدیک ساحلی در منطقه باگرهات توسط ژنرال خان جهان علی پایه گذاری شد. او در طی حاکمیت سلطان نصیر الدین محمد شاه یک شهر آبادی معروف به خلیفه آباد را پایه گذاری کرد. خان جهان علی این شهر را با مسجد بزرگ و باشکوهی تزیین کرد. مسجدی که جزء یکی از بزرگترین مساجد بنگلادش بود و ویژگی اصلی آن چند گنبدی بودنش است و اصلا به همین دلیل نیز بعد از آن این مسجد با نام مسجد شصت گنبد شناخته می شود.

تاریخچه مسجد شصت گنبد

ساخت این مسجد در سال 1442 میلادی توسط خان جهان علی شروع شد و در نهایت نیز ساخت مسجد شصت گنبد در سال 1459 میلادی به اتمام رسید. جالب است بدانید که از این مسجد هم به عنوان نمازخانه، هم به عنوان مدرسه و هم به عنوان سالن گردهمایی استفاده می شود.

مسجد شصت گنبد یا شصت ستون بنگلادش؟

واقعیت این است که این مسجد در زبان محلی با عنوان شات گومبوج مسجد شناخته می شود که در زبان بنگالی به معنای مسجد شصت گنبد است. اما آیا این مسجد دقیقا دارای شصت گنبد است؟ جالب است بدانید که مسجد مذکور دارای 77 گنبد بر روی تالار اصلی است اما جالبتر اینکه دقیقا 60 ستون سنگی دارد. احتمال دارد که این مسجد با عنوان مسجد شصت ستون یا به زبان عربی شصت عمود شناخته می شد که بعدا به معنی گنبد وارد زبان بنگالی شده است. به هر حال مسجد شصت ستون اصلا یک مسجد ملی در کشور بنگلادش محسوب نمی شود.

مسجد شصت گنبد یا شصت ستون بنگلادش

سبک معماری مسجد شصت گنبد بنگلادش

همان طوری که در ابتداء نیز گفته شد، مسجد شصت ستون توسط معمار خان جهان علی و به سبک معماری توگلاگ طراحی و ساخته شده است. این مسجد دارای دیوارهای خیلی ضخیمی است که آجرهای آن به سبک توگلاگ گذاشته شده است. مسجدی که بر روی تالار اصلی یا نمازخانه آن 77 گنید وجود دارد که دقیقا هم بر روی 60 ستون سنگی برپا شده است. همچنین در این مسجد حدود 4 برج (مناره) نیز وجود دارد که دو تا از این چهار مناره برای اذان گفتن استفاده می شود. تصویری از فضای داخلی مسجد شصت گنبد بنگلادش را در زیر مشاهده می کنید:

همان طوری که در تصویر فوق نیز مشاهده می شود، فضای داخلی این مسجد توسط ستون های سنگی به راهروهای مختلفی تقسیم می شود که در طاق های مختلفی که از سقف نگهداری می کنند، به هم می رسند. به این ترتیب این مسجد نمونه زیبایی از معماری توگلاگ دهلی را اینبار در کشور بنگلادش به تصویر می کشد.

سبک معماری مسجد شصت گنبد بنگلادش

شرایط بازدید از مسجد شصت گنبد بنگلادش

قبل از سفر و بازدید از مسجد شصت گنبد بنگلادش بایستی با شرایط و جزییات بازدید از این جاذبه توریستی آشنا شد. همان طوری که قبلا هم گفته شد، این مسجد در شهر باگرهات بنگلادش قرار داشته و گردشگران برای بازدید از آن بایستی به آدرس MPFR+RP4, Khulna Road, 9300, Bangladesh مراجعه کنند. در واقع این مسجد در فاصله 5 کیلومتری از شهر اصلی باگرهات قرار دارد و خود باگراهات نیز از داکا پایتخت بنگلادش نیز حدود 320 کیلومتری فاصله دارد. هزینه بلیط ورودی برای بازدید از مسجد مذکور نیز از این قرار است:

  • هزینه بلیط برای افراد محلی: BDT20 (تاکا)
  • هزینه بلیط برای افراد خارجی: BDT100 (تاکا)
  • کودکان زیر 5 سال: رایگان

ضمنا این مسجد همه روزه از ساعت 8 صبح تا ساعت 5 الی 6 عصر نیز به روی بازدیدکنندگان باز است و نکته آخر هم اینکه مدت زمان توصیه شده جهت بازدید از مسجد شصت گنبد در حدود 1 الی 2 ساعت می باشد. به منظور کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص سفر به کشور بنگلادش و نیز اطلاع از قوانین و مقررات ویزایی این کشور می توانید با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *