ترکیه

مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

همه ساله خیل کثیری از گردشگران خارجی برای دیدن زیبایی های حیرت انگیز مسجد سلیمانیه استانبول به این شهر مسافرت می کنند. این مسجد را که به حق می توان به عنوان سمبول و نماد شهر استانبول نامید، یکی از معروفترین جاذبه های توریستی کشور ترکیه است. مسجد مذکور متعلق به دوره امپراطوری عثمانیان بوده و به دستور شاه سلیمان کبیر ساخته شده است. این بنا توسط معمار سنان معروف طراحی و در عرض 5 سال و با سبک معماری ترکیبی (اسلامی- بیزانسی) و با بهترین مصالح معماری ساخته شده است. عزیزان جهت اطلاع دقیق از شرایط سفر به ترکیه 2023 می توانند سوالات خود را با کارشناسان ما در مجموعه سفیران سفر در میان بگذارند.

تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول

تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول یا به ترکی Süleymaniye Camii یکی از مساجد امپراطوری عصر عثمانی واقع در تپه سوم استانبول می باشد. این بنای مذهبی که هم اکنون به عنوان یکی از جاذبه های توریستی معروف ترکیه نیز محسوب می شود به دستور سلطان سلیمان عثمانی بنا شده است. جالب است بدانید که طراح و معمار این بنای زیبا نیز معمار سنان معروف می باشد. به گواهی تاریخ، بنای این مسجد در سال 1550 طرح ریزی و پی ریزی شده و نهایتا بعد از حدود 7 سال یعنی به سال 1557 ساخت آن به اتمام رسیده است. مشخصات فنی مسجد مذکور از این قرار است:

مشخصات مسجد سلیمانیه استانبول
ارتفاع 53 متر
شعاع گنبد 26 متر
تعداد مناره ها 4 متر
ارتفاع مناره 76 متر

این شاهکار معماری از سبک معماری دوره عثمانی برخوردار بوده و اصولا یک نوع مسجد شاهی است. در حقیقت همانند دیگر بناهای به یادگار مانده از خواجه معمار سنان آغا این مسجد نیز از سبک ترکیبی آن دوره یعنی معماری اسلامی و معماری بیزانسی بهره می گیرد. نکته مهم دیگر درباب این مسجد زیبا و حیرت انگیز استانبول اینکه در محوطه اطراف همین مسجد می توان آرامگاه های سلیمان اول، همسر و دخترش و نیز مقبره های سلیمان دوم و احمد دوم را مشاهده کرد. تصاویر زیر نشانگر نماهایی از این مسجد می باشد:

نماهایی از مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه به عنوان نمادی از شهر استانبول

همان طوری که در بالا نیز عنوان شد، مسجد سلیمانیه به حق نمادی از استانبول است اما این مسجد را نباید با مسجد معروف ایاصوفیه اشتباه گرفت. چرا که ایاصوفیه مسجد اول استانبول و سلیمانیه مسجد دوم این شهر توریستی محسوب می شود. علاوه بر سبک معماری جالب، مسجد سلیمانیه دارای یکسری بناها و ساختمان های دیگری مثل حمام، مدرسه قرآن، کارونسرا، کتابخانه، آشپزخانه، بیمارستان و غیره نیز میباشد. این مجموعه بناهای جنبی در اطراف مسجد از همان زمان به عنوان کلیه مسجد یا به ترکی استانبولی جامی کولیه سی شناخته می شود. جالب است بدانید که این مسجد از همان زمان ساخت تا به الان از یک تاریخچه پرفراز و نشیبی نیز برخوردار بوده است که این رویدادهای تاریخی عبارتند از:

  • ویرانی بخش اعظم ساختمان مسجد بر اثر آتش سوزی در سال 1660
  • تخریب قسمتی از گنبد مسجد بر اثر زلزله سال 1766

اما خوشبختانه در طی سالیان بعد توسط محمد پنجم سلطان عثمانی بازسازی این مسجد شروع شد. اما متاسفانه این تعمیر نیز نتوانست دکوراسیون اصلی مسجد را برگرداند. حتی در طی جنگ جهانی اول که حیاط مسجد محل نگهداری مهمات بود، مسجد سلیمانیه دچار حریق دیگری شد که بعدا به صورت کاملی بازسازی گردید.

مسجد سلیمانیه به عنوان نمادی از شهر استانبول

معماری شگفت انگیز مسجد سلیمانیه استانبول

به لحاظ معماری، مسجد سلیمانیه استانبول را می توان هم از نظر طراحی داخلی و هم طراحی بیرونی مورد بررسی قرار داد. بمانند سایر مساجد امپراطوری عثمانی، قبل از رسیدن به درب ورودی این مسجد شما با یک محوطه باز همراه با یک فواره مرکزی روبه رو می شوید. این حیاط با انواع سنگ های مرمر و گرانیتی تزئین شده که برای اغلب گردشگران صحنه جذابی است. در 4 گوشه این مسجد مناره ها قرار گرفته و 10 بالکن هم قابل رویت است و وقتی از دور به مسجد نگاه کنید متوجه می شوید که گنبد اصلی توسط گنبدهای کوچک احاطه شده است. معمولا دکوراسیون های داخلی مسجد هنرمندانه و ظریف است و برای تزئین محراب یا بخش های خاصی از اندرونی مسجد از سنگ مرمر استفاده شده است. از عجایب این معماری شگفت انگیز اینکه در فرآیند ساخت آن حدود 3500 صنعتگر از مشاغل مختلف مشارکت داشته اند.

معماری شگفت انگیز مسجد سلیمانیه استانبول

راهنمای دسترسی به مسجد سلیمانیه استانبول

برای رسیدن به این مسجد شما بایستی ابتداء خودتان را به استانبول برسانید. سپس مسیر مربوط به خیابان دکتر صدیق سامی اونار را پیدا کنید. در این خیابان کوچه ای معروف به کوچه معتادها وجود دارد که به آن پیچیده و پس از کوچه به یک ورودی وارد می شوید که باغ های زیبا و دیوارهای مسجد در آنجا قابل مشاهده است. ابتداء امر وارد وضوخانه مسجد سلیمانیه شده و بعد از وضوخانه وارد محوطه مسجد خواهید شد که در همان اول کار نیز یک فواره آب وسط حیاط مسجد قابل مشاهده است. پس از آن نمای کامل این مسجد در مقابل شما رخنمون خواهد شد. تصویر زیر نشانگر نقشه دسترسی به این مسجد در شهر استانبول می باشد:

نقشه دسترسی به مسجد سلیمانیه استانبول

همانطوری که در نقشه فوق نیز بارنگ قرمز مشخص شده، آدرس مسجد سلیمانیه استانبول عبارت است از محله سلیمانیه، جاده یا خیابان پروفسور صدیق سامی اونار، شماره 1، فاتیح 34116. این مسجد معمولا به صورت 24 ساعته به روی علاقه مندان و بازدیدکنندگانش باز است اما ممکن است ساعت کاری آن در ایام کرونا کمی متفاوت باشد. اخذ اقامت ترکیه روندی است که از طریق تحصیل، کار، ثبت شرکت و یا حتی خرید ملک در ترکیه امکان پذیر است. هموطنان عزیز برای سفر به این کشور زیبا می توانند از مشاوره های حرفه ای مجموعه سفیران سفر برخوردار شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *