ترکیه

مسجد ایوب سلطان

مسجد ایوب سلطان

مسجد ایوب سلطان از مساجد مقدس در جهان اسلام است و دلیل آن وجود آرامگاه ابو ایوب الانصاری از یاران پیامبر اسلام در کنار این مسجد میباشد. کسی که در جریان اولین محاصره قسطنطنیه توسط اعراب کشته شد. در واقع تاریخچه ساخت این مسجد نیز به زمان سلطان محمد دوم یا محمد فاتح برمی گردد. بر طبق اسناد تاریخی معتبر این مسجد پس از گذشت 5 سال از زمان فتح قسطنطنیه یعنی در سال 1458 میلادی ساخته شد. اما بعدا بر اثر زلزله ای آسیب جدی دید و سپس در سال 1800 میلادی به دستور سلطان سلیم عثمانی مجددا ساخته شد.

مسجدی که به سبک معماری باروک عثمانی ساخته شده است و فضای داخلی آن با موزاییک های طرح گل و گیاه، تابلوهای خطاطی نفیس، سنگ مرمر سفید، پنجره های بزرگ رنگی تزیین شده است. در ضمن این مسجد دارای یک گنبد مرکزی بزرگ به قطر 17.5 متر می باشد که با دو نیم گنبد و چندین ستون غول پیکر ساپورت می شود. شما عزیزان می توانید سوالاتتان درباب شرایط و هزینه سفر به ترکیه 2024 و نیز بهترین تورهای ترکیه را با ما در مجموعه سفیران سفر در میان بگذارید.

ویژگی های مسجد ایوب سلطان

برخلاف تصور عموم، مسجد ایوب سلطان از نام سلاطین عثمانی گرفته نشده است. بلکه نام این مسجد از نام ابو ایوب الانصاری از یاران و همراهان پیامبر اسلام (ص) گرفته شده است. کسی که عقیده بر این است که در خلال اولین محاصره کنستانتینوپل در سال 670 میلادی به دست اعراب در همین جا درگذشته است. از همین رو نیز به این مسجد ، مسجد ایوب سلطان Eyüp Sultan Mosque گفته می شود. مسجدی که نقش مهمی نیز در مراسم تاجگذاری سلاطین جدید عثمانی داشته و امروزه نیز همچنان به عنوان یک مقصد زیارتی معروفی به حساب می آید.

ویژگی های مسجد ایوب سلطان

قدمت مسجد ایوب سلطان

مسجد ایوب سلطان نیز از جمله مساجد تاریخی شهر استانبول به حساب می آید. این مسجد یا بهتر است بگوییم مجموعه مسجد در سال 1458 میلادی یعنی تنها 5 سال پس از فتح قسطنطنیه در سال 1453 میلادی به فرمان سلطان محمد دوم عثمانی ساخته شده است. ایده ساخت این مسجد توسط سلطان محمد دوم نیز از آرزوی معلمش آک شمس الدین برای ساخت یک مسجدی در مکان دفن ابو ایوب الانصاری گرفته شده بود. پس زمانی که قبر الانصاری در سال 1458 میلادی پیدا شد، این مسجد در کنار آرامگاه الانصاری ساخته شد.

قدمت مسجد ایوب سلطان

اما این همه داستان نبود بلکه در اوایل قرن 18- ام، سلطان احمد سوم دو تا مناره نیز برای این مسجد ساخت. مناره هایی که تا امروز نیز به صورت سالمی باقی مانده اند. در پایان قرن 18- ام بود که مسجد ایوب سلطان بر اثر زلزله دچار آسیب های شدیدی شد و از همین رو نیز در سال 1798 میلادی سلطان سلیم سوم دستور تخریب و ساخت مجدد مسجد به جز دو مناره اش را صادر کرد. این پروژه نیز در سال 1800 میلادی به اتمام رسید. در ضمن مناره شرقی نیز در سال 1822 میلادی توسط سلطان محمود دوم به سبک اصلی اش بازسازی شد.

نکاتی قبل از بازدید از مسجد ایوب سلطان

جاذبه های معماری مسجد ایوب سلطان

هم نمای بیرونی و هم نمای داخلی مسجد و زیارتگاه ایوب سلطان از یک هارمونی خوبی برخوردار است. در طراحی و ساخت این دو بنای تاریخی سعی شده تا از سبک باروک عثمانی استفاده شود. فضای داخلی آن با موزاییک های طرح گل و گیاه، تابلوهای خطاطی نفیس، سنگ مرمر سفید، پنجره های بزرگ رنگی تزیین شده است. در ضمن این مسجد دارای یک گنبد مرکزی بزرگ به قطر 17.5 متر می باشد که با دو نیم گنبد و چندین ستون غول پیکر ساپورت می شود. نمایی از آرامگاه الانصاری را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

جاذبه های معماری مسجد ایوب سلطان

بخش های مختلف مسجد ایوب سلطان

اصولا اغلب مساجد ساخته شده در دوره عثمانی از جمله مسجد ایوب سلطان دارای بخش های مختلفی بودند و اصلا به همین دلیل نیز به آنها مجموعه مسجد گفته می شد. بنابراین مجموعه مسجد ایوب سلطان نیز شامل یک آرامگاه است که کفته می شود در آنجا ابو ایوب الانصاری از صحابه حضرت محمد دفن شده است. بنابراین شاید زیارتگاه ایوب جذابتر از خود مسجد باشد. از دیگر بخش های مسجد ایوب سلطان می توان به قبرستان ایوب در فاصله کمی از مسجد و در دامنه تپه اشاره کرد. ضمنا در همان حوالی کافه پیر لوتی قرار دارد که در آنجا هم می توانید ضمن نوش جان کردن چای یا قهوه از دیدن چشم اندازهای خیره کننده از شاخ طلایی (هالیچ) لذت ببرید.

بخش های مختلف مسجد ایوب سلطان

اما اگر جزء افراد انرژتیک و پر هیجان هستید پس به شما تله کابین (تله فریک) توصیه می شود که از ساحل شاخ طلایی تا بالای تپه در حرکت است. این ایده خوبی برای رسیدن به بالای تپه است. پس از پیاده شدن در بالای تپه می توانید به سمت پایین یعنی قبرستان ایوب پیاده روی کنید. در این صورت شما می توانید از محلات جذاب و رنگارنگ ایوان سارای، بالات و فنر عبور کرده و به سمت امین اونو و سلطان احمد برگردید.

شرایط بازدید از مسجد ایوب سلطان در ترکیه

کلا مسجد ایوب سلطان یا به قول ترکها ایوپ سلطان جامی به صورت 24 ساعته به روی بازدیدکنندگان باز است. در ضمن بازدید از این مسجد نیز مثل اکثر مساجد استانبول رایگان است. این مسجد در منطقه ایوب شهر استانبول بیرون از دیوارهای شهر و نزدیک شاخ طلایی (هالیچ) قرار دارد. بنابراین برای دسترسی به این محله می توان از خط کشتی هالیچ هاتی ( Haliç Hattı) از محلات کاراکوی، امین اونو و اوسکودار استفاده کرد. بازدید از مسجد ایوب سلطان برای همگان رایگان است و هنگام بازدید نیز عکاسی از داخل مسجد نیز آزاد است. منتها باید سعی کنید که قبل از شروع نمازهای سه گانه در این مسجد حاضر شوید.

شرایط بازدید از مسجد ایوب سلطان در ترکیه

نکاتی قبل از بازدید از مسجد ایوب سلطان

با اینکه گردشگران خارجی نیز می توانند از مسجد ایوب سلطان دیدن کنند و هیچ منعی ندارند ولی قبل از بازدید توجه به چند نکته مهم ضروری است. اولا برای بازدید از این مسجد نیز مثل بقیه مساجد ترکیه بایستی لباس مناسب پوشیده باشید و برای خانم ها نیز داشتن روسری هنگام ورود به مسجد ایوب سلطان الزامی است. دوما هنگام ورود به داخل مسجد حتما کفشتان را درآورید. سوما به هنگام بازدید نیز سکوت را رعایت کرده و در ضمن از سیگار کشیدن هم اجتناب بکنید. با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت می توانید به ریزترین جزییات مربوط به هر مقصد مسافرتی و یا هر جاذبه توریستی که بخواهید، دست یابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *