مسجد اورتاکوی ترکیه که به مسجد جامع سلطان عبدالمجید نیز معروف است در ساحل میدان اسکله اورتاکوی استانبول قرار دارد. به همین دلیل نیز به این مسجد، مسجد اورتاکوی گفته می شود. مسجدی بزرگ با نمای مرمری سفید رنگ که به فرمان سلطان عبدالمجید اول و در سال 1856 میلادی ساخته شده است. این مسجد از معدود مساجد دوره عثمانی است که معمار سنان در طراحی و ساختش نقشی نداشته است. چرا که معماران این مسجد دو برادر بالیان از اهالی ارمنستان بوده اند که این مسجد را به سبک معماری باروک جدید طراحی کرده اند.
این مسجد به خاطر معماری زیبایی که دارد و نیز موقعیت قرار گیری اش در ساحل اورتاکوی و کنار پل بسفر از زیباترین مساجد شهر استانبول محسوب می شود. از جمله دیتیل های قابل ذکر این مسجد می توان به دو مناره بلند و یک گنبد بزرگ، پنجره های بزرگ برای نورگیری بهتر، تالار اصلی مربعی شکل به طول 12.25 متر و سقف گنبدی با موزاییک های صورتی اشاره کرد. در کل مسجد اورتاکوی سوژه جذابی برای عکاسی نیز محسوب می شود. در ادامه با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید تا با این مسجد تاریخی در ترکیه بیشتر آشنا شوید.
مسجد اورتاکوی در کجاست؟
این مسجد که از معروفترین جاذبه های توریستی شهر استانبول نیز محسوب می شود در ساحل میدان اسکله اورتاکوی واقع شده است. مسجدی که نمونه زیلایی از معماری سبک باروک عثمانی نیز محسوب می شود. همچنین مسجد اورتاکوی به خاطر قرارگیری اش در لبه تنگه بسفر هم دارای چشم اندازهای زیبا و بسیار دیدنی از بسفر برای بازدیدکنندگانش است و هم اینکه برای گردشگرانی که از آب های بسفر عبور می کنند چشم انداز زیبایی خلق می کند. ضمنا در صورت گشت و گذار در محله اورتاکوی نیز می توانید از انبوهی از کافه ها و رستوران ها و گالری های هنری دیدن کرده و در ضمن استریت فود استانبولی را با کومپیر (سیب زمینی تنوری مخصوص اورتاکوی) تجربه کنید!
مسجد اورتاکوی یک مسجد آیکونیک در ترکیه
حقیقت این است که از نظر معماری و طراحی نمای داخلی و خارجی، مسجد اورتاکوی (Ortaköy Mosque Turkey) یکی از زیباترین مساجد کشور ترکیه است. مسجدی با نمای یکدست سفید رنگ که قبل از پل بسفر در کنار اسکله اورتاکوی قرار دارد. مسجدی که به فرمان سلطان عبدالمجید عثمانی و در سال 1856 میلادی ساخته شده است. تا به مسجد جامع محله مجیدیه تبدیل شود. این بنا توسط معمار ارمنیایی گارابت بالیان و فرزندش نیگوگایوس بالیان طراحی شد. یعنی همان کسی که مسئول طراحی کاخ دولما باغچه هم بود.
مسجدی که به سبک معماری نو باروک ساخته شده و دارای پنجره های بزرگ، تالار اصلی مربعی شکل کوچک و سقف گنبدی شکل پوشیده با موزاییک های صورتی است. این مسجد دارای دو مناره بلند است که هر کدامیک نیز دارای یک شرفه (بالکن) است. ضمنا مسجد اورتاکوی ترکیه به کاخ دو طبقه سلطان یا همان کاخ تابستانی نیز متصل است بنایی که اخیرا نیز تحت بازسازی قرار گرفته است.
مسجد اورتاکوی با چشم انداز زیبا از تنگه بسفر
داخل مسجد اورتاکوی به مدد وجود پنجره های بزرگ کاملا روشن است. ضمنا چشم انداز زیبای بسفر از این پنجره ها نیز سبب منحصر بفرد شدن این مسجد در بین دیگر مساجد استانبول شده است. البته که در بسیاری از بخش های بسفر، مساجد زیادی هست که دارای مناظر دریایی هستند. ولی با این وجود موقعیت مسجد اورتاکوی در نقطه زیبایی از این منطقه باعث شده تا بازدیدکنندگان دریا را مثل یک خانه ویو دار ببینند. همان طوری که در تصاویر هم ملاحظه می شود، داخل این مسجد با دکوراسیون پر زرق و برقی تزیین شده است. دکوراسیون های باروک داخلی مسجد نیز با رنگ های گرم و زنده و نیز صفحات خطاطی شده همراه شده است که از دیوارهای مسجد آویخته شده است.
جالب است بدانید که خود سلطان عبدالمجید عثمانی نیز یک خطاط زبردستی بوده و به دکوراسیون داخلی این مسجد نیز شخصا کمک کرده است.
جاذبه های اطراف مسجد اورتاکوی کدامند؟
مسجد اورتاکوی در یک منطقه تاریخی از شهر استانبول قرار دارد. پس اگر این مسجد دیدن می کنید سعی کنید زمان بیشتری برای بازدید از محله مجیدیه صرف کنید. محله ای که زمانی یک روستای ماهیگیری خلوتی بود. خود مسجد اورتاکوی در انتهای یک میدان فضای باز زیبایی قرار دارد که در اطرافش نیز بهترین کلوب های شبانه، رستوران ها و بارها وجود دارد. اگر شما یکشنبه از این مسجد دیدن کنید، در آن صورت همچنین می توانید از بازار صنایع دستی نیز دیدن کنید. همچنین در همان حوالی می توان از کلیسای ارتدوکس ایا فوکاس و کنیسه اتز- آهاییم بازدید کرد.
گردش در مسجد اورتاکوی ترکیه
علاوه بر دیدن مسجد اورتاکوی ترکیه در کنار این مسجد می توان یکسری کارهایی را انجام داد. برای مثال می توانید در مسیر اورتاکوی- ببک Ortakoy-Bebek walk پیاده روی کرده و از مناظر و چشم اندازهای زیبای بسفر نهایت لذت را ببرید. سپس در طول مسیرتان می توانید یک صبحانه مفصلی را در قهوه خانه های اورتاکوی و یا کافه بارهای ببک میل کنید. ضمنا نباید از این نکته هم غافل شوید که محله اورتاکوی به خاطر استریت فود مخصوصا سیب زمینی تنوری که ترک ها به آن کومپیر Kumpir می گویند، معروف است.
پس از امتحان کردن مزه و طعم کومپیر اورتاکوی، حالا می توانید با کمی پیاده رویوارد میدان اورتاکوی شوید. جایی که بهترین سوژه برای عکاسی اتان فراهم می کند. در این میدان می توانید عکس سلفی یا خانوادگی با پس زمینه مسجد اورتاکوی و پل بسفر بگیرید. ضمنا با پیاده روی بین اورتاکوی و ببک شما می توانید بهترین و زیباترین چشم اندازهای بسفر را ببینید. هنگام پیاده روی بین این دو منطقه نیز از آرناووت کوی (arnavutköy) هم رد می شوید که مقصد معروفی برای شکم گردهاست. چرا که آرناووت کوی به خاطر رستوران های ماهی اش معروف است.
شرایط بازدید از مسجد اورتاکوی ترکیه
به لحاظ معماری، مسجد اورتاکوی از زیباترین مساجد عهد عثمانی در استانبول به حساب می آید. این مسجد در منطقه بشیکتاش، محله مجیدیه، خیابان مجیدیه کورپوسو قرار دارد. بنایی که همه روزه از ساعت 9 صبح تا ساعت 6 عصر باز است ولی در خلال برگزاری نمازهای روزانه بسته است. با اینکه بازدید از این مسجد نیز برای همگان رایگان است ولی از اهدای نذورات مردمی استقبال می شود.
عزیزان مدنظر داشته باشند که بهترین زمان برای بازدید از مسجد اورتاکوی نیز هنگام طلوع یا غروب آفتاب است. چرا که در این هنگام چشم اندازهای بسیار زیبا و جذابی از مسجد اورتاکوی و محله اورتاکوی که بخشی از منطقه بشیکتاش است را می توانید نظاره گر باشید. اما برای دسترسی به این مسجد از میدان تکسیم می توانید سوار اتوبوس های خط 40، 40T یا 42T شوید و یا از کاباتاش نیز سوار اتوبوس های 22، 22RE و 25E شوید. به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباب خدمات مسافرتی ارایه شده توسط مجموعه سفیران سروش سعادت حتما با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.