مسجد ادهم بی در آلبانی (Et’hem Bej Mosque) مسجدی زیبا و منحصر بفرد در تیراناست که به سبک مساجد تاریخی ترکیه یا سبک عثمانی ساخته شده است. این مسجد شامل سالن نماز یا نمازخانه ، ایوان یا سرسرایی است که بخش شمالی مسجد و مناره را دربرمی گیرد. مسجد مذکور از طراحی داخلی و خارجی زیبایی نیز برخوردار بوده و طراحی آن شامل گچ بری ها، آجرنماها و نیز نقاشی های دیواری زیباست. نقاشی های دیواری مسجد نشانگر درختان، آبشارها و پل ها می باشد. این نقاشی های زنده در هنر اسلامی نایاب می باشد. آلبانی کشور قلعه ها و موزه های تاریخی و نیز مقصد ماجراجویان و طبیعت دوستان در اروپاست و هموطنان گرامی می توانند جهت اخذ ویزای توریستی این کشور از خدمات مشاوره حرفه ای مشاورین مجموعه سفیران سفر بهره گیرند.
تاریخچه ای از مسجد ادهم بی آلبانی
این مسجد درست در وسط شهر تیراناقرار داشته، جلوی آن بازار قدیمی و در شرق آن مسجد سلیمان پاشا که در سال 1614 ساخته شده و در جریان جنگ جهانی دوم نیز کاملا تخریب شد قرار داشته و در شمال غربی آن نیز مسجد کاراپیچی قرار دارد. اما تاریخچه ساخت مسجد ادهم بی در آلبانی (Et’hem Bej) نیز در نوع خود جالب است. ساخت مسجد ادهم بی در 1791 یا 1794 توسط ملا بی آغاز شد و در سال 1819 یا 1821 توسط پسرش هاخی ادهم بی پس پسر ارشد سلیمان پاشا نیز به اتمام رسید. در مقطعی از تاریخ آلبانی نیز این مسجد تحت قوانین دوره کمونیستی بسته شده بود اما در سال 1991 مجددا به روی مسلمانان باز شد. این مسجد مرکز تاریخی تیرانا را تشکیل داده است و امروه نیز به عنوان مقصد بازدیدکنندگان شناخته می شود.
معماری مسجد ادهم بی آلبانی
همان طوری که گفته شد مسجد ادهم بی در آلبانی جزء مساجد اصلی و زیبای کشور آلبانی است که در تیرانا واقع شده است. امروزه این مسجد مشتمل بر نمازخانه و سرسرایی است که بخش شمالی و مناره مسجد را احاطه می کند. معماری به کار رفته برای ساخت مسجد ادهم بی در آلبانی معماری عثمانی است و به همین دلیل نیز این مسجد شبیه مساجد ترکیه است. در بخش شمالی ورودی به سمت نمازخانه است که دارای طرح مربعی بوده ذو با حجم خاصی نیز ساخته شده است. نمازخانه با گنبد پوشیده شده و گنبد هم شکل نیمه کروی داشته و پنجره ای ندارد. اما شاهکار هنری به کار رفته در مسجد مذکور نقاشی های هنری زنده و بی بدیل آن می باشد. نقاشی های دیواری مسجد چه داخل و چه بیرون آن نشان دهنده درختان، آبشارها و پل ها می باشد. این نقاشی های زنده در هنر اسلامی نایاب می باشد لازم به ذکر است که تورهای مسجد ادهم بی همه روزه برگزار شده و فقط در طی اقامه نماز متوقف می شود.
جاذبه های دیدنی مسجد ادهم بی در آلبانی
اصولا امپراطوری عثمانی به مدت چندین سال در کشور آلبانی سیطره داشته و از همین رو میراث فرهنگی و تاثیر آنها بر روی مردم آلبانی را می توان در قالب مساجد برجامانده از آن دوران مشاهده کرد. یکی از این مساجد دوره عثمانیان مسجد ادهم بی در آلبانی می باشد که اکنون به عنوان یکی از جاذبه های توریستی و فرهنگی تیرانا نیز شناخته می شود. به استناد تاریخ موثق، ساخت و ساز این مسجد در پایتخت آلبانی در حدود 28 سال طول کشیده و نهایتا به سال 1821 به اتمام رسیده است. اما آنچه که بیشتر از هر چیزی باعث جذابیت بیشتر مسجد ادهم بی در آلبانی می شود، معماری خاص این اثر و مخصوصا نقش و نگارها و نقاشی های به کار رفته در آن می باشد.
این مسجد با دکوراسیون ها و تزئینات بسیار جالب و صنایع دستی به کار رفته در آن به عنوان یکی از مساجد بسیار زیبای آلبانی محسوب می شود. نقاشی های دیواری خارجی مسجد و نیز نقاشی های سرسرا نشانگر درختان، آبشارها و پل ها می باشد. حقیقا این نقاشی های زنده در هنر اسلامی نایاب می باشد. معمولا ساعات بازدید از این مسجد در طول فصول مختلف سال متفاوت است:
- تابستان ها از ساعت 8 الی ساعت 22
- زمستان ها از ساعت 8 الی ساعت 19
نحوه دسترسی به مسجد ادهم بی در آلبانی
اصولا تیرانا در مقایسه با پایتخت سایر کشورهای اروپایی بسیار کوچک است و همین امر نیز مزیتی برای گردشگران محسوب می شود که تا به آسانی و سرعت از نقطه ای از شهر به نقطه دیگر نقل مکان کنند. اما برای دسترسی به مسجد ادهم بی در آلبانی که دقیقا در شهر تیرانا قرار دارد شما ابتداء بایستی از طریق ترکیش ایرلاین یا سایر پروازهای بین المللی خود را به فرودگاه بین المللی تیرانا رسانده و سپس با اتوبوس یا تاکسی خود را به میدان اسکاندربیگ رسانده و از آنجا نیز به طرف مسجد ادهم بی حرکت کنید.
سایر جاذبه های توریستی آلبانی چیست؟
آلبانی کشوری است که به دلیل وجود جاذبه های فرهنگی دیدنی، طبیعت ییلاقی و دست نخورده و نیز آب و هوای بسیار مطلوب خود اخیرا مورد توجه گردشگرانی از سراسر دنیا قرار گرفته است. از مهمترین شهرهای توریستی آلبانی نیز می توان به شهرهای برت، کرویه و تیرانا اشاره کرد. از مهمترین جاذبه های آلبانی مخصوصا در شهر تیرانا می توان از میدان اسکاندربی، بلوار شهدای ملی، برج ساعت، موزه تاریخ ملی، مسجد ادهم بی، گالری هنر ملی، تله کابین کوه دایتی و پارک ملی، مرکز هنرهای معاصر ترزا و غیره نام برد.
یکی از روش های مهاجرت به اروپا از طریق سفر توریستی است و شما برای سفر به کشورهای اروپایی ناخیه شنگن نیازمند اخذ ویزای تایپ C یا ویزای شنگن اروپا هستید. اما با اینکه آلبانی نیز کشوری در قاره اروپا به شمار می رود ولی عضویتی در ناحیه شنگن یا اتحادیه اروپایی (EU) ندارد. از همین رو این کشور به گردشگران خارجی ویزای شنگن صادر نکرده و در عوض ویزای توریستی یا ویزای بیزینس صادر می کند. خود این ویزا از نوع ویزای تایپ C آلبانی بوده و به مدت حداکثر 6 ماه اعتبار دارد. شما عزیزان و همراهان گرامی جهت اطلاع از مدارک لازم به منظور اخذ ویزای مذکور می توانید با کارشناسان مجموعه سفیران سفر در تماس باشید.