جهانگردی

مزار قائد در پاکستان

مزار قائد در پاکستان

مزار قائد در پاکستان همان آرامگاه محمد علی جناح موسس و اولین نخست وزیری کشور پاکستان است که برخی از گردشگران به بازدید از آن میپردازند. به همین دلیل نیز پاکستانی ها به احترام جناح به این بنا آرامگاه جناح یا آرامگاه ملی نیز می گویند. از همین رو نیز این مزار برای پاکستانی ها از اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار است و پاکستانی ها احترام زیادی برای آن قائل هستند.

آرامگاهی با نمای سفید رنگ و دارای یک گنبد که کار ساخت آن در دهه 1960 میلادی به سبک مدرنیستی شروع شد و نهایتا ساخت آن در سال 1971 میلادی نیز به اتمام رسید. به همین علت نیز این بنای یادبود سمبلی نمادین از شهر کراچی و نیز یکی از جاذبه های توریستی معروف و پر بازدید در این شهر قلمداد می شود. با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید تا با یکی از بهترین جاذبه های کشور پاکستان آشنا شوید.

دلیل شهرت مزار قائد در پاکستان چیست؟

مزار قائد Mazar-e-Quaid که در بین پاکستانی ها با عنوان آرامگاه ملی هم شناخته می شود، مزار پایه گذار و موسس پاکستان نوین یعنی محمد علی جناح می باشد. آرامگاهی که در مرکز شهر کراچی در یک دشت طبیعی قرار دارد. این سازه مرمری توسط معمار هندی یحیی مرچنت طراحی شده و ساخت آن نیز در سال 1970 میلادی به پایان رسید. جالب است بدانید که در این آرامگاه علاوه بر مزار محمد علی جناح همچنین مزار شخصیت های معروف پاکستانی مثل لیاکات علی خان، اعنا لیاکات علی خان، عبدالرب نیشتار، نورالامین و چوندریگار نیز وجود دارد. نمایی از بنای مزار قائد پاکستان را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

دلیل شهرت مزار قائد در پاکستان

کمی درباره تاریخچه مزار قائد در پاکستان

برای آشنایی با تاریخچه مزار قائد در پاکستان بایستی از بیوگرافی خود محمد علی جناح شروع کرد. مرگ محمد علی جناح موسس و بنیانگذار کشور پاکستان در سال 1948 میلادیرقم خورد و مکان ابدی اش با یک قطعه سنگ مرمر سفیدی مشخص شد که افراد برای دسترسی به آن بایستی از پلکان های مرمری بالا می رفتند. در سال 1949 میلادی برای نگهداری و پاسداشت مزار پدر پاکستان نیز بنیاد یادیود قائد اعظم (QMF) تاسیس شد و به همت همین بنیاد نیز در سال 1952 میلادی گنبد کوچکی بر روی مزار قادئد اعظم ساخته شد.

تاریخچه مزار قائد در پاکستان

اما این ماجرا به همین جا ختم نشد و در سال 1952 میلادی QMF پیشنهاد ساخت 4 یادبود برای محمد علی جناح در کشور پاکستان را مطرح کرد. که آنها شامل یک آرامگاه و مسجد در مکان فعلی در مرکز شهر کراچی، یک مدرسه مذاهب دار العموم در پنجاب و نیز دانشگاه علم و فناوری در شرق پاکستان بودند. سپس دولت پاکستان در سال 1957 میلادی برای طراحی آرامگاه محمد علی جناح آستین بالا زد و بمنظور طراحی آرامگاه جدید یک رقابت بین المللی برپا کرد.

درباره تاریخچه مزار قائد در پاکستان

و خلاصه اینکه در این رقابت معمار بریتانیایی ویلیام ویتفیلد از شرکت راگلان اسکویر و شرکا برنده شد. اما طرح ویتفیلد بنا به دلایلی توسط فاطیما جناح (دختر جناح) رد شد و در نتیجه او معمار هندی یحیی مرچانت را مامور طراحی و ساخت این آرامگاه کرد. بدین ترتیب بود که در 31 جولای سال 1960 میلادی سنگ بنای مزار قائد در پاکستان توسط پرزیدنت ایوب خان گذاشته شد و نهایتا این آرامگاه در 18 ژانویه سال 1971 میلادی افتتاح شد.

معماری مزار قائد در پاکستان

درباره معماری مزار قائد در پاکستان

واقعیت این است که معمار هندی یحیی مرچانت برای طراحی مزار قائد در کشور پاکستان بیشتر از پلان آرامگاه های شاهان سامانی در بخارا متاثر بود. به همین دلیل نیز او نیز مزار قائد را به سبک مدرنیستی و در طی دهه 1960 و 1970 میلادی طراحی کرد و به عنوان یک یادبود سنتی از دوره مدرنیستی نامیده شد. بنایی که از نظر کاربرد مصالح و نیز به کارگیری تزیینات زیبا در اوج پیچیدگی قرار دارد. مثلا استفاده از مرمر سفید در این بنا نشانگر خلوص و نیز وجود اشکال هندسی نیز طوری طراحی شده اند تا پرتره جناح بزرگتر و برجسته تر دیده شود. همچنین داخل این آرامگاه نیز دارای طراحی منحصر بفردی است که به گردشگرانی که به پاکستان سفر می کنند توصیه می شود حتما از آن دیدن کنند. نمایی از داخل آرامگاه قائد پاکستان را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

نمایی از داخل آرامگاه قائد پاکستان

نحوه بازدید از مزار قائد در پاکستان

پس با توجه به مطالب فوق معلوم شد که مزار قائد در پارک جناح شهر کراچی قرار دارد. آدرس این یادبود تاریخی در کشور پاکستان؛ ایالت سند، شهر کراچی، سنترال جاکوب لاینز، خیابان محمد علی جناح می باشد. با وجود اینکه بازدید از مزار قائد در پاکستان برای همگان رایگان است ولی نباید فراموش کرد که مزار قائد پاکستان در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه از ساعت 10 صبح تا 5:30 عصر و روزهای جمعهتا سه شنبه هر هفته نیز از ساعت 2 الی 5:30 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است. با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت همراه باشید تا با جاذبه های بیشتری از کشور پاکستان آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *