افغانستان

مجسمه های بودا در بامیان افغانستان

مجسمه های بودا در بامیان افغانستان

یکی از جاذبه هایی که گردشگران خارجی، کشور افغانستان را با آن می شناسند، مجسمه های بودا در بامیان افغانستان می باشد. در واقع این جاذبه ها شامل دو مجسمه تاریخی از بودا است که قدمت ساخت آنها به قرن ششم می رسد. مجسمه هایی که در داخل صخره ای در دره بامیان در 130 کیلومتری شمال غربی کابل در ارتفاع 2500 متری کنده کاری شده است و از دیرباز به عنوان یکی از عجایب تاریخی افغانستان و جهان محسوب می شد.

علی رغم اینکه گروه طالبان در سال 2001 با یک بمبگذاری عمدی باعث تخریب این اثر تاریخی و فرهنگی افغانستان شدند اما این جاذبه با عنوان چشم انداز فرهنگی و بقایای باستان شناسی دره بامیان جزء میراث جهانی یونسکو (UNESCO) ثبت شده است. همین امر نیز اهمیت بازدید از این جاذبه تاریخ در کشور افغانستان را دوچندان می کند. هدف کارشناسان مجموعه سفیران سفر از نگارش این مقاله معرفی این جاذبه مذهبی- تاریخی شگفت انگیز در کشور افغانستان می باشد.

درباره مجسمه های بودا در بامیان افغانستان

بوداهای بامیان یا Buddhas of Bamiyan متشکل از دو مجسمه قرن ششمی از گاتاما بودا در افغانستان است که در دل صخره ای در دره بامیان در حدود 130 کیلومتری از شمالغربی شهر کابل و در ارتفاع حدود 2500 متری کنده شده است. مطالعات باستان شناسان نشان می دهد که مجسمه بودای کوچکتر با ارتفاع 38 متری در حدود 570 پس از میلاد و مجسمه بودای بزرگ به ارتفاع 55 متر در حدود 618 پس از میلاد ساخته شده است. مجسمه بودای بزرگ در بامیان را در زیر مشاهده می کنید:

مجسمه بودای بزرگ در بامیان

در ادامه نیز مجسمه بودای کوچک را نیز در تصویر زیر مشاهده می کنید:

مجسمه بودای کوچک

تصاویر فوق مربوط به قبل از سال 2001 می باشد. متاسفانه این مجسمه ها در جاذبه بودای بامیان در افغانستان به فرمان ملا محمد عمر بمبگذاری و تخریب شد. بعدا نیز دولت طالبان اعلام کرد که این مجسمه ها بت هستند.

تاریخچه مجسمه های بودا در بامیان افغانستان

مجسمه های بودا در بامیان افغانستان یا Buda historic site تاریخچه دیرینه ای دارد و این امر مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است. در واقع بامیان محلی است که مجسمه بودای بامیان در افغانستان در آنجا قرار دارد و این منطقه زمانی بر سر راه جاده ابریشم قرار داشت که از منطقه کوهستانی هندوکش در دره بامیان عبور می کرد. جاده ابریشم نیز به لحاظ تاریخی جاده کاروانی متصل کننده بازارهای چین به بازارهای جهان غرب بود. اینجا دقیقا محل برخی از معابد بودایی و مرکز پر رونقی برای ترویج فرهنگ، هنر و مذهب بود.

در واقع راهبان بودایی در معابد به صورت گوشه نشین هایی در غارهای کوچک کنده شده در داخل صخره های بامیان زندگی می کردند. اغلب این راهباتن نیز غارهایشان را با مجسمه های مذهبی ، نقاشی های دیواری و غیره تزئین می کردند. بنابراین به استناد منابع متعدد معلوم می شود که ساخت مجسمه های بودا در بامیان افغانستان ایده و کار این راهبان بودایی بوده است. همچنین بنا به تاریخ معتبر، از قرن دوم تا زمان حمله عباسیان در سال 770 میلادی بامیان جاذبه مذهبی بوداییان محسوب می شد. مبین این واقعیت نیز زمان ساخت مجسمه های بودای بامیان در افغانستان می باشد.

تاریخچه مجسمه های بودا در بامیان افغانستان

مجسمه های بودا در بامیان افغانستان بعنوان میراث جهانی

همان گونه که گفته شد، جاذبه بودای بامیان در افغانستان متشکل از دو مجسمه غول پیکر می باشد که با نام های بودای کوچک و بودای بزرگ معروف است. مجسمه بودای کوچک معروف به بودای شرقی به طول 38 متر و مجسمه بودای بزرگ معروف به بودای غربی به طول 55 متر می باشد. نکته مهم اینکه این جاذبه تحت عنوان چشم انداز فرهنگی و بقایای باستان شناسی دره بامیان جزء میراث جهانی یونسکو (UNESCO) نیز محسوب می شود. معیار قرارگیری این جاذبه تاریخی در افغانستان در لیست یونسکو معیار فرهنگی بوده و در طی جلسه بیست و هفتم در سال 2003 اعضاء به این تصمیم دست یافتند.

مجسمه های بودا در بامیان افغانستان بعنوان میراث جهانی

هزینه سفر به افغانستان چقدر است؟

یکی از موضوعات بحث برانگیز درباب مسافرت به افغانستان اطلاع از هزینه این سفر می باشد. اول از همه باید به این نکته توجه داشته باشید که واحد پول افغانستان افغانی است که با علامت اختصاری AFN نشان داده می شود. طبق آمار روز نیز هر $1 (دلار) معادل AFN 78.50 (افغانی) می باشد. البته در شرایط کنونی امکان معامله در افغانستان هم با دلار و هم افغانی فراهم است. اما درباره هزینه زندگی در افغانستان نیز باید به عرض برسانیم که مخارج گردشگران در این کشور به مراتب پایین تر از سایر مقاصد توریستی در جهان می باشد. در نمودار زیر برآوردی از هزینه گردشگران خارجی در افغانستان 2023 را مشاهده می کنید:

هزینه روزانه گردشگران در افغانستان

در این میان بیشترین بخش از مخارج گردشگران خارجی در افغانستان مربوط به هزینه اجاره اقامتگاه می باشد که در این مورد ارزانترین گزینه نیز مهمانسرا در مرکز شهر کابل می باشد که متوسط اجاره آن $24 الی $29 (دلار) برای هر شب اقامت می باشد. هموطنان محترم همچنین برای دریافت آخرین اطلاعات درباب شرایط اخذ اقامت اروپا 2023 برای ایرانیان و یا الزامات دریافت ویزای شنگن می توانند با تیم وکلای مجموعه سفیران سفر مشاوره نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *