جهانگردی

قلعه لالباغ بنگلادش

قلعه لالباغ بنگلادش

قلعه لالباغ بنگلادش یا معروف به قلعه اورنگ آباد یک قلعه مغولی قرن 17- امی است که در کنار رودخانه بوریگانگا در بخش جنوب غربی داکا قرار دارد. به دلیل به کار گیری سبک معماری مغولی است که این قلعه شبیه تاج محل هندوستان است! بنایی که در سال 1678 میلادی و به دستور محمد اعظم شاه ساخته شده است. قلعه ای که کار ساختش هرگز به اتمام نرسید. این قلعه علاوه بر داشتن یک معماری زیبا همچنین دارای باغی بسیار دیدنی همراه با یک حوض و فواره های مختلف است. از بخش های مختلف قلعه مذکور نیز می توان به دیوان عام (یا تالار مهمانان)، انبار آب، مقبره بی بی پری و مسجد قلعه لالباغ اشاره نمود که هر یک نیز دارای جاذبه های هنری و معماری خاص خودشان را دارند. با ما در ادامه این بحث نیز همراه باشید.

درباره قلعه لالباغ بنگلادش بیشتر بدانید!

قلعه لالباغ یکی از بناهای تاریخی و یادگاری از دوران تسلط مغولان بر کشور بنگلادش است. این قلعه که در اطراف رودخانه بوریگانگا قرار گرفته از جاهای دیدنی شهر داکا محسوب می شود. قلعه ای که کار ساختش به دستور سپهدار محمد اعظم شاه مغولی شروع شده و توسط جانشین اش شایسته خان ادامه یافت ولی هرگز به اتمام نرسید. این واقعیتی است که با نگاه اول به نمای این قلعه به راحتی می توان متوجه شد. قلعه ای که از بخش های مختلفی نیز تشکیل شده و به همراه المان های هنری دیدنی سبب شده تا توجه گردشگران به این بنا بیشتر جلب شود.

تاریخچه قلعه لالباغ بنگلادش

قلعه لالباغ یا همان قلعه اورنگ آباد یکی از جاذبه های توریستی و لندمارک های معروف شهر داکا به حساب می آید. در سال 1677 میلادی امپراطور مغول شاهزاده محمد اعظم فرمان ساخت قلعه لالباغ Lalbagh Fort را صادر کرد. اما این پروژه هرگز به اتمام نرسید. در واقع کمی پس از شروع ساخت این قلعه، شاهزاده محمد اعظم برای محلق شدن به پدرش امپراطور اورنگ زیب به دهلی سفر کرد.

او نیز کار تکمیل این قلعه را به شایسته خان واگذار کرد. کسی که کار ساخت قلعه لالباغ را تا جایی ادامه داد که دختر محبوبش پری بی بی را در سال 1684 میلادی در همین جا از دست داد. پس از این واقعه تلخ بود که دیگر کار ساخت و تکمیل این قلعه متوقف شد. این قلعه نیز به صورت وضعیت فعلی اش باقی ماند. این وقفه نیز هیچ موقع از طرف شاهزاده محمد اعظم که در آن زمان نیز نامزد پری بی بی بود مورد اعتراض قرار نگرفت!

تاریخچه قلعه لالباغ بنگلادش

بخش های مختلف قلعه لالباغ بنگلادش

قلعه لالباغ یک مجموعه قلعه مغولی قرن هفدهمی ناتمام است که از جاذبه های دیدنی شهر داکا بنگلادش نیز محسوب می شود. این مجموعه قلعه متشکل از 3 بنا شامل مقبره بی بی پری، مسجد قلعه لالباغ و نیز دیوان عام به همراه دو دروازه و نیز دیواری استحکامی نسبتا آسیب دیده است. ولی تحقیقات جدید انجام شده توسط اداره باستان شناسی بنگلادش وجود بناهای دیگر را به اثبات می رساند. با این حال معروفترین بخش های این قلعه شامل:

دیوان عام: یک بنای دو طبقه ای مخصوص حاکم مغولی بنگال است که درست در شرق مجموعه قلعه لالباغ قرار دارد و یک حمام نیز به پهلوی سمت راستش چسبیده است. بخش حمام دارای یک فضای زیر زمینی جهت ذخیره آب جوش است و یک دیوار پارتیشن طولانی نیز در امتداد نمای غربی حمام کشیده شده است. ضمنا حمام خانه نیز در بخش جنوبی این بنا قرار دارد که یکی از 7 حمام خانه موجود در بنگلادش محسوب می شود.

دیوان عام

مخزن آب یا آب انبار: مخزن آب مربعی شکل که طول هر ضلع آن 71.63 متر می باشد و در شرق دیوان عام واقع شده است. برای پایین رفتن از این مخزن نیز 4 پله گوشه ای تعبیه شده است.

مقبره بی بی پری: یکی دیگر از بخش های جذاب و پر بازدید قلعه لالباغ بنگلادش مقبره بی بی پری دختر شایسته خان می باشد که درست در وسط مجموعه قلعه لالباغ قرار دارد. اگر وارد این مقبره شوید، یک اتاق مربعی مرکزی را خواهید دید که شامل بقایای پوری بی بی است که با گنبد هشت ضلعی نیز پوشیده شده است. همان طوری که در تصاویر نیز مشاهده می شود، کل دیوار داخلی این مقبره نیز از مرمر سفید پوشیده شده است.

مقبره بی بی پری

مسجد قلعه لالباغ: مسجدی دارای سه گنبد که به لحاظ اندازه و ابعاد نیز برای مجموعه قلعه لالباغ نسبتا کوچک به نظر می رسد.

مسجد قلعه لالباغ

جاذبه های دیدنی قلعه لالباغ بنگلادش چیست؟

همانگونه که در مطالب فوق هم بیان شد، مسجد لالباغ دارای سه بخش اصلی یعنی مقبره پری بی بی، دیوان عام (تالار مهمانان) و مسجد کویلاست. در بین این بخش ها نیز ساختمان دیوان عام بیشتر از همه در کانون توجه گردشگران قرار دارد. یعنی همان جایی که از آن برای اقامت حاکم مغولی استفاده می شد. یک بنای دو طبقه ای که حالا پذیرای موزه ای هنری است که به نمایش اشیاء مغولی مختلف مثل سکه ها، تابلوهای نقاشی، فرش ها و سلاح ها می پردازد.

جاذبه های دیدنی قلعه لالباغ بنگلادش

شرایط بازدید از قلعه لالباغ بنگلادش

برای دسترسی و بازدید از قلعه مذکور شما می بایست در شهر داکا به خیابان لالباغ بروید. این مجموعه همه روزه به جز یکشنبه ها از ساعت 9 صبح تا 1 بعد از ظهر و مجددا از ساعت 1:30 بعد از ظهر تا ساعت 5 عصر به روی بازدیدکنندگان باز است. به علاوه اینکه مدت زمان توصیه شده جهت بازدید از این قلعه تاریخی نیز بین 1 تا 2 ساعت می باشد. اما هزینه بلیط بازدید از قلعه مذکور در کشور بنگلادش نیز از این قرار است:

  • گردشگر داخلی: TK20 (تاکای بنگلادش)
  • گردشگر از کشورهای آسیای جنوب شرقی: TK100 (تاکای بنگلادش)
  • گردشگر از کشورهای خارجی مثل ایران: TK200 (تاکای بنگلادش)

و امکان رزرو بلیط این مجموعه تاریخی نیز برای توریست های خارجی فراهم است. مشاورین برترمان در مجموعه سفیران سروش سعادت آماده ارائه اطلاعات کاملتری درباب شرایط مسافرت توریستی به کشور بنگلادش و یا هر کشور آسیایی دیگر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *