جهانگردی

قلعه حصار تاجیکستان

قلعه حصار تاجیکستان

قلعه حصار تاجیکستان یک قلعه باستانی است که تقریبا در فاصله 15 کیلومتری از شهر دوشنبه پایتخت کشور تاجیکستان قرار دارد. قلعه ای که حالا به یک موزه رو باز تبدیل شده است. در واقع شهر حصار که این قلعه تاریخی در آن قرار دارد زمانی پایتخت استان بخارای شرقی بوده و تا سال 1924 میلادی یعنی پس از شکست توسط ارتش سرخ در دست حاکم امیر ابراهیم بی بوده است. دلیل شهرت حصار قلعه تاجیکستان نیز به خاطر ارتباط برخی از افسانه های تاریخی از شاهنامه فردوسی شاعر پر آوازه ایرانی با این قلعه می باشد.

مثلا بر طبق یکی از معروفترین این افسانه ها، در زمان های خیلی دور این قلعه یک دژی بوده که افراسیاب برای محافظت از خود در برابر رستم ساخته بود. اما آنچه که مشخص است اینکه برای چندین دهه متمادی این قلعه اقامتگاه حاکم بخارا بوده و گفته می شود که قدمت ساختش نیز به زمان کورش کبیر هخامنشی برمی گردد! در ادامه نیز با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید تا با این بنای تاریخی در کشور تاجیکستان بیشتر آشنا شوید.

درباره خود شهر حصار در تاجیکستان

قلعه حصار The Fort of Hisar در شهری به همین نام یعنی شهر حصار قرار دارد. شهری که در غرب کشور تاجیکستان واقع شده و با شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان نیز فاصله خیلی کمی دارد. شهری که در ارتفاع 799 تا 824 متری قرار داشته و با رشته کوه گیسار در شمال و رشته کوه های بابا طاق و آک تائو در جنوب احاطه شده است. در ضمن رودخانه خاناکا نیز از مرکز همین شهر می گذرد. جمعیت شهر حصار به حدود 29100 نفر می رسد که بیش از 80 درصد آن نیز تاجیک تبار هستند. مهمترین و معروفترین جاذبه توریستی شهر حصار نیز قلعه حصار می باشد. همان قلعه ای که سبب شهرت شهر حصار نیز شده است.

قلعه حصار؛ قلعه ای 3000 ساله در تاجیکستان

قلعه حصار؛ قلعه ای 3000 ساله در تاجیکستان!

از جمله معروفترین یادبودهای تاریخی تاجیکستان، قلعه حصار Hissar Fortress می باشد. قلعه ای که قدمت ساختش به 3000 سال پیش می رسد. زمانی که مسیر جاده ابریشم از اطراف شهر حصار می گذشت. در واقع قلعه حصار یکی از قدیمی ترین و بزرگترین یادبودهای معماری آسیای مرکزی است و حالا نیز با مساحتی در حدود 86 هکتار به یک موزه تاریخی رو باز در تاجیکستان تبدیل شده است. نمایی از قلعه حصار تاجیکستان را در تصویر پایین مشاهده می کنید:

نمایی از قلعه حصار تاجیکستان

همان طوری که در تصویر فوق نیز مشاهده می شود، از این قلعه تاریخی دو برج استوانه ای، دیوارهای بلند و گیت اصلی باقی مانده است. از این قلعه نیز به مدت طولانی به عنوان اقامتگاه حاکم بخارا استفاده می شد. درباره این قلعه افسانه های قدیمی نیز وجود دارد که بر طبق یکی از این افسانه ها نیز افراسیاب دژی برای حفاظت از خودش در برابر رستم ساخت که این دژ همان قلعه حصار تاجیکستان است. همان طوری که می دانید هم رستم و هم افراسیاب نیز هر دو از شخصیت های قهرمانی معروف شاهنامه فردوسی می باشند.

تور راهنمای قلعه حصار تاجیکستان

یکی از روش های رایج برای بازدید از قلعه حصار تاجیکستان، رزرو تور یک روزه قلعه حصار می باشد. این تور از نوع تورهای اتوبوسی بوده و هزینه رزو آن برای هر گردشگر خارجی از $80 (دلار) شروع می شود. ماکسیمم اندازه گروه گردشگران د ین تور حدود 3 نفر بوده و تور یک روزه قلعه حصار تاجیکستان نهایتا به مدت 3 ساعت و نیم برگزار می شود. ضمنا این تور به زبان انگلیسی بوده و شامل یک وسیله نقلیه مجهز به تخویه هوا و نیز هزینه ورودی قلعه می باشد. توری که توسط یک راهنمای محلی مجرب و بوسیله شرکت مسافرتی Bunyod-Tour برگزار می شود.

تور راهنمای قلعه حصار تاجیکستان

هتل های نزدیک به قلعه حصار تاجیکستان

واقعیت این است که در فاصله خیلی نزدیک مثلا کمتر از 8 مایلی از قلعه حصار هتل و یا اقامتگاهی برای اقامت گردشگران وجود ندارد و همان طوری که در لیست زیر نیز مشاهده می شود، فاصله نزدیکترین هتل ها به قلعه مذکور از 8 مایل شروع می شود:

  • هتل لطیفه دوشنبه: در فاصله 9.49 مایلی
  • هتل- مهمانپذیر پامیر: در فاصله 9.82 مایلی
  • هتل اوریون: در فاصله 8:30 مایلی
  • ساتورن: در فاصله 8.73 مایلی
  • مهمانپذیر دوشنبه: در فاصله 9.02 مایلی و غیره

هتل های نزدیک به قلعه حصار تاجیکستان

نحوه دسترسی به قلعه حصار تاجیکستان

قلعه حصار یا به قول خود تاجیکی ها حیصور قلعه ای به قدمت 3000 ساله در فاصله 15 کیلومتری از شهر دوشنبه (پایتخت کشور تاجیکستان) قرار دارد. از همین رو گردشگران با خودرو و یا با پای پیاده نیز به راحتی و سهولت می توانند خودشان را به حصار قلعه برسانند. این قلعه همه روزه به جز ایام یکشنبه و چهارشنبه از ساعت 8 صبح تا ساعت 6 بعد از ظهر به روی بازدیدکنندگان باز است.

نحوه دسترسی به قلعه حصار تاجیکستان

کشور تاجیکستان کشوری محصور در خشکی است و در واقع دشتی است که کوه های بلند همچون سدی آن را مسدود کرده اند و راهی به دریاهای آزاد ندارد. اما از آنجایی که این کشور زمانی جزء قلمرو ایران محسوب می شده دارای فرهنگ و تمدن مشابهی با ایران دارد و این را می توان از آثار، ابنیه و یادبودهای موجود در این کشور مثل موزه ملی تاجیکستان، قلعه حصار، مجسمه اسماعیل سامانی، پارک رودکی و غیره متوجه شد. برای اطلاع از شرایط و مدارک لازم جهت سفر به تاجیکستان 2025 با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *