جمهوری آذربایجان

قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان نمونه زیبا و آیینه تمام نمای تاریخ می باشد که اغلب گردشگران خارجی مشتاق دیدار از این دو قلعه می باشند. قلعه باکو شامل بخش های مختلفی مثل ایچری شهر، دیوارها و برج های اطراف یکی از بزرگترین و قدیمی ترین قلعه های تاریخی آبشرون می باشد. قلعه دختر نیز از زیباترین آثار تاریخی آذربایجان است که قدمت ساخت آن به قرن 12 برمی گردد و بنا به نظر کارشناسان و مورخان این بنا مربوط به دوره پیش از اسلام و زرتشت گرایی در ایران و آذربایجان است. برای آشنایی هر چه بیشتر با جاذبه های این دو بنای تاریخی حتما از مطالب ارائه شده توسط گروه کارشناسان مجموعه سفیران سفر در این نگارش بهره مند شوید.

درباره قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

حقیقتا یکی از دیدنی ترین و جذاب ترین جاذبه های توریستی کشور آذربایجان قلعه باکو و قلعه دختر می باشد. قلعه باکو با نام آذری Baki Qalasi جزء بزرگترین قلعه های آبشرون می باشد. قلعه مذکور شامل ایچری شهر، دیوارها و برج های اطراف آن می باشد که از سال 2000 در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است. این قلعه زیبا در حدود سال های 1138- 1139 به دستور شیروانشاه منوچهر سوم ساخته شده است. اما قلعه دختر یا Qiz qalasi که گاها با عنوان برج میدان هم نامیده می شود بنای تاریخی قرن 12 در بافت تاریخی شهر باکو می باشد که قدمت ساخت آن همراه با کاخ شیروانشاه به قرن 15 برمی گردد. تصویر سمت راست در پایین مربوط به قلعه دختر و تصویر سمت چپ مربوط به قلعه باکو می باشد:

درباره قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

نکته بسیار جالب در مورد این دو قلعه تاریخی نیز اینکه هر دو قلعه باکو و قلعه دختر از سال 2000 میلادی در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) ثبت شده است.

تاریخچه ساخت قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

بنا بر نظر برخی از منابع علمی، قلعه دختر نمونه بارزی از معماری پیش از اسلام در ایران و آذربایجان بوده و معماری آن متعلق به دوره زرتشتی می باشد. در واقع مورخان و باستان شناسان معتقدند که قلعه دختر در واقع شواهدی از یک برجی را نشان می دهد که گویا معبد آتش زرتشتی بوده که 7 آتشدان در بالای برج داشته است. چراکه زرتشتیان معتقد بوده اند که برای رسیدن به بهشت 7 پله یا 7 آسمان وجود دارد. بر اساس نظر مورخان نیز تاریخ ساخت این قلعه نیز به حدود قرن 7 یا 8 قبل از میلاد می رسد.

همان طوری که در مطالب فوق هم بیان شد، قلعه باکو متشکل از بخش های مختلفی مثل ایچری شهر Icheri sheher و دیوارهای دوگانه می باشد. در حقیقت باکو همان ایچری شهر بوده که در طی دوره های مختلف به عنوان پایتخت دولت شیروانشاهان محسوب می شده است. اولین بار نیز این واقعه در 1191 رخ داد زمانی که شیروانشاه آخسیتان اول بعد از زلزله مهیب شماخی همراه با کاخ خود به اینجا نقل مکان کرد. برطبق تصاویر هوایی موجود از قرن 19، قلعه باکو شامل یک دیوار دوبل می باشد. دیوار اول توسط شیروانشاه سوم منوچهر و دیوار دوم در طی زمان شیروانشاه آخیستان اول ساخته شد.

تاریخچه ساخت قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

جاذبه های هنری قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

قبل از بررسی جاذبه های توریستی و زیبایی های این دو قلعه ابتدا بایستی با سبک معماری این دو قلعه آشنا شد. این دو قلعه از بناهای اسرار آمیز و زیبای باکو می باشد که با فونداسیون سنگی محکمی احداث شده است. در معماری این دو قلعه تاریخی می توان تاثیرات سبک های مختلف ایرانی، عربی و عثمانی را مشاهده کرد. ایچری شهر و برج میدان در آثار هنری اغلب هنرمندان به تصویر کشیده شده است. از جمله این آثار می توان از آثار انگلبرت کامپفر، آلکسی بوگولویوف، گیروگوری گاگاریان، واسلی ورشچاگیان و غیره یاد کرد. جالب است بدانید حتی طرح ایچری شهر و برج میدان بر روی اسکناس 10 ماناتی آذربایجان نیز چاپ شده است.

امکانات رفاهی نزدیک قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

رستوران های مختلفی هم در اطراف دو قلعه و هم در سطح شهر باکو وجود دارد که با انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه آذری، ترکی، اروپایی، گرجستانی و غیره از مهمانان پذیرایی می کنند. از معروفترین این رستوران ها می توان به رستوران های گرین گاردن، رستوران و بار ساحیل، پینوایا آپتکا، رستوران نرگیز و غیره اشاره نمود. هتل های بین المللی زیادی در نزدیکی این دو قلعه با امکانات متنوعی وجود دارد. از هتل های نزدیک به قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان می توان به هتل های زیر اشاره نمود:

هتل امکانات هزینه اقامت شبانه به دلار
حایات رگانسی باکو Wi-fi رایگان و پارکینگ 130$
هتل فایرمونت باکو Wi-fi رایگان و پارکینگ و اقدامات بهداشتی 172$
هتل چهار فصل باکو Wi-fi رایگان و پارکینگ و اقدامات بهداشتی، بار و رستوران 397$
هتل قیز قالاسی Wi-fi رایگان و پارکینگ و اقدامات بهداشتی 24$
هتل کاسپین Wi-fi رایگان و پارکینگ و اقدامات بهداشتی 57$
هتل دنیز Wi-fi رایگان و پارکینگ و اقدامات بهداشتی 53$

امکانات رفاهی نزدیک قلعه باکو و قلعه دختر در آذربایجان

شرایط سفر توریستی به آذربایجان

طبق قوانین کشور آذربایجان، اتباع ایرانی برای سفر توریستی و بیزینسی به کشور آذربایجان نیازمند اخذ ویزای الکترونیکی یا eVisa هستند. این ویزای آذربایجان نیز همانند ویزاهای توریستی دیگر کشورهای جهان مثل ویزای شنگن اروپا به دارندگان آن اقامت موقت آذربایجان را اعطاء می کند. پس گردشگران ایرانی با اخذ ویزای مذکور می توانند تا ماکسیمم 90 روز در آدربایجان بمانند. لازم به ذکر است که مدت مذکور از زمان صدور ویزا برای متقاضیان محسوب می شود.

متقاضیان برای اخذ این ویزا می توانند مدارک لازم مثل اسکن پاسپورت ملی، اسکن مدارک شناسایی، آدرس ایمیل، گواهی تمکن مالی و رسید هزینه ویزا را به صورت آنلاین به آدرس مشخصی ارسال نموده و در زمان مقرر نیز ویزای الکترونیک خود را دریافت کنند. اما زمان تحویل و قیمت ویزای توریستی آذربایجان بنا به درخواست متقاضیان متغیر بوده و از قرار ذیل می باشد:

زمان تحویل و قیمت ویزای توریستی آذربایجان

شما عزیزان و سروران گرامی همچنین برای کسب اطلاع از شرایط سفر به آذربایجان 2023 و همچنین اخذ ویزا می توانید با مشاورین برتر و کارشناسان مجربمان در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *