ازبکستان

قلعه ایچان در ازبکستان

قلعه ایچان در ازبکستان

قلعه ایچان در ازبکستان یکی از شگفتی های دیدنی و از جاذبه های تاریخی معروف این کشور می باشد که علاقه مندان فراوانی داراست. اهمیت این قلعه در ازبکستان تا حدی است که یونسکو بنای مذکور را از سال 1990 در لیست میراث جهانی خود قرار داده است. قلعه مذکور در واقع محله مرکزی دیوارکشی شده شهر خیوه می باشد. این بافت قدیمی مشتمل بر 50 بنای تاریخی و 250 خانه قدیمی است که قدمت آنها نیز به قرون 18 یا 19 می رسد.

از مهمترین مشخصات قلعه ایچان نیز می توان به دیوارهای آجری کنگره دار و 4 دروازه یا گیت آن می باشد. به عقیده برخی از محققان این قلعه در قرن دهم پایه گذاری شده اما دیوارهای آن عمدتا در اواخر قرن هفدهم ساخته شده و بعدا بازسازی شده است. هموطنان گرامی می توانند سوالات خود درباب شرایط سفر به تمام نقاط جهان از جمله سفر به کشورهای اروپایی و نحوه اخذ ویزای شنگن را با تیم مشاورین مجموعه سفیران سفر مطرح کنند.

قلعه ایچان جزء میراث جهانی یونسکو در ازبکستان

در حقیقت، قلعه ایچان Ichan Kala در واقع شهر باستانی خیوه می باشد که دور آن را دیواری طولانی کنگره داری فراگرفته است. در این شهر باستانی هم بناهای تاریخی زیادی از جمله مسجد جمعه وجود دارد که قدمت ساخت آن به قرن دهم برمی گردد. شکل کلی قلعه ایچان نیز مستطیلی و به مساحت 37.5 هکتار بوده و از 4 دروازه و با دیواری به ارتفاع 10 متر ساخته شده است. خود شهر و بناهای آن در قرن دهم اما دیوارهای اطرافش در قرم هفدهم بنا شده اند. به دلیل اهمیت فرهنگی این بنا، قلعه ایچان در ازبکستان از سال 1990 در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و هم اکنون نیز جزء برترین جاذبه های توریستی ازبکستان به شمار می رود. نمایی از دیوار قلعه ایچان را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی از دیوار قلعه ایچان

تاریخچه قلعه ایچان در ازبکستان

اصلا قلعه ایچان چیست و به کجا ایچان می گویند؟ در شهر خیوه قدیم همانند دیگر شهرهای شرقی، کل شهر به 3 بخش مختلف شامل قلعه یا ارگ، حومه یا دیشان قلعه و خود شهر یا ایچان قلعه تقسیم بندی می شد. پس قلعه ایچان یا ایچان قلعه همان شهر می باشد که امروزه به موزه بزرگ و روبازی تبدیل شده است. در حقیقت قلعه ایچان در ازبکستان همان بخش قدیمی شهر خیوه است که با دیوارهای کنگره دار احاطه شده و اکنون نیز به موزه تاریخی دولتی بدل شده است. تصاویری چند از قلعه ایچان را در زیر می بینید:

تصاویری چند از قلعه ایچان

در این محوطه 37.5 هکتاری است که تصویری زیبا از یک شهر شرقی آنهم در آسیای میانه به نمایش گذاشته می شود. اما شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا اصلا سکنه ای در قلعه ایچان وجود دارد؟ در واقع قلعه ایچان در ازبکستان یک موزه شهر منجمد و غیرفعال نیست بلکه نبض زندگی در این شهر قدیمی همچنان می زند و اینجا محل زندگی 300 خانواده ازبک است که از طریق تولید صنایع دستی و فروش آن به گردشگران امرار معاش می کنند. مجددا در زیر نماهای زیبا از قلعه ایچان در ازبکستان را مشاهده می کنید:

نماهای زیبا از قلعه ایچان در ازبکستان

معماری رسی قلعه ایچان ازبکستان؛ زیبایی در عین سادگی!

همان طوری که در مطالب قبلی هم به اطلاع رسانده شد، قلعه ایچان شهر قدیمی و مرکزی خیوه کنونی است که دورها دور آن را دیواری طولانی و مرتفعی فراگرفته است. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، این دیوار از جنس خاک رس بوده، طول آن بیش از 2 کیلومتر و پهنای آن هم بین 5 الی 10 متر متغیر است. این دیوار شهر ایچان قلعه را دربرگرفته و دارای 4 دروازه به چهار گوشه جهان به نام های آتا دروازه (دروازه غربی)، دروازه باغچی (به سمت اورگنچ پایتخت سابق خوارزم)، دروازه پهلوان (به سمت آمو دریا) و بالاخره دروازه تاش (دروازه جنوبی) می باشد:

معماری رسی قلعه ایچان

در قلعه ایچان در ازبکستان حدود 50 بنای تاریخی و 250 خانه قدیمی وجود دارد که قدمت اغلب آنها نیز به قرون 18 یا 19 می رسد. از جمله این بناهای تاریخی و مهم می توان به مجموعه قرارگاهی ارگ قونیه، مجموعه تاش کاخ هائولی، مناره کالتا، مسجد جمعه را با 213 ستون کنده کاری شده اش، مناره خواجه اسلام سمبول خیوه و غیره اشاره نمود.

معماری رسی قلعه ایچان ازبکستان

شرایط اخذ ویزای توریستی ازبکستان برای ایرانیان

در کل ویزای توریستی ازبکستان یک نوع یا تایپ ویزای اقامت کوتاه می باشد و طبق مقررات مهاجرتی این کشور دارندگان آن می توانند در قالب 90 روز از زمان صدور ویزا فقط تا 30 روز در ازبکستان بمانند. ویزای مذکور نیز با توجه به ملیت متقاضیان به دو صورت آنلاین و مراجعه حضوری به سفارت ازبکستان صادر میشود. هموطنان ایرانی جزء آن دسته از متقاضیانی هستند که می توانند درخواست خود را هنگام سفرشان و به صورت آنلاین ارائه دهند. در این صورت است که آنها می توانند در عرض 3 روز به ویزای الکترونیک یا eVisa ازبکستان دست یابند. اما از مهمترین شرایط اخذ ویزای گردشگری ازبکستان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • فرم درخواست ویزای توریستی ازبکستان
  • اسکن 1 قطعه عکس پاسپورتی
  • اسکن پاسپورت ملی با اعتبار کافی
  • پرداخت هزینه درخواست صدور ویزا به مبلغ $20 (دلار)

شرایط اخذ ویزای توریستی ازبکستان برای ایرانیان

در شرایط کنونی آسانترین و سریعترین گزینه برای اخذ اقامت اروپا از طریق سرمایه گذاری و خرید ملک در یونان می باشد. چرا که اولا سرمایه لازم برای این کار با حدود €250000 (یورو) بسیار مقرون به صرفه بوده و ثانیا متقاضیان از این طریق و در مدت کمی میتوانند به اقامت دائمی اروپا دست یابند. برای شروع پروسه خرید ملک در یونان و اخذ ویزای طلایی از این کشور عضو اتحادیه اروپا (EU) حتما با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *