ارمنستان

قلعه امبرد در ارمنستان

قلعه امبرد در ارمنستان

قلعه امبرد در ارمنستان قلعه تاریخی ساخته شده در قرن 10 می باشد که بر روی دامنه های کوه آراقات قرار گرفته است که درست در تلاقی دو رودخانه آمبرد و آرکشن در استان آراقاستون ارمنستان احداث شده. نکته اول درباره این قلعه وجه تسمیه آمبرد می باشد که در زبان ارمنی به معنای قلعه ای در ابر می باشد. نکته دوم اینکه نام این قلعه به طور نادرستی به کلیسای واهارماشن نیز نسبت داده می شود که کلیسای قرن 11 نزدیک این قلعه می باشد. ضمنا فاصله از ایروان تا این قلعه حدود 51.7 کیلومتر می باشد که با خودرو این فاصله را می توان در عرض1 ساعت و 9 دقیقه طی کرد. در تمام مزاحل اخذ ویزا و مهاجرت به ارمنستان 2023 ما در مجموعه سفیران سفر همراه شما خواهیم بود.

تاریخچه ساخت قلعه امبرد در ارمنستان

اول از همه باید بدانید که این جاذبه ابتداء به عنوان یک سکونتگاه عصر سنگی مطرح بوده و در طی دوره های عصر برنز و نیز دوره اورارتویی، قلعه ای که حالا جز مخروبه ای از آن باقی نمانده ساخته شد. برخی از منابع تاریخی به این نکته اذعان دارند که قلعه امبرد در ارمنستان اقامتگاه تابستانی شاهان بوده است. این قلعه و برخی بخش های دیوار آن در قرن 7 به عنوان کاخ اشرافی کامساراکان ساخته شده بود. تقریبا 4 قرن بعد قلعه و اراضی اطرافش توسط خاندان پهلوونی خریداری شده و توسط شاهزاده وهرام پهلوونی بازسازی شد. بر این اساس، وهرام کلیسای سورب آستواتساسیان را در سال 1026 ساخت و این مجموعه را با دیوارهای سنگی ضخیمی مستحکم کرد و سه پایه را در امتداد حاشیه دره آرخاشن اضافه کرد. بعدا نیز حمامی نیز به آن اضافه شد. نماهایی از قلعه امبرد را در زیر مشاهده می کنید:

نماهایی از قلعه امبرد

واقعه تسخیر قلعه امبرد در ارمنستان

در سال 1070 میلادی قلعه امبرد در ارمنستان با تهاجم ترکان سلجوقی مواجه شد و ترکها این قلعه را به پادگان نظامی تبدیل کردند. اما این شرایط دوام آنچنان زیادی نداشت و بالاخره در سال 1197 ارتش های متحد گرجستان و ارمنستان به فرماندهی ژنرال زاکاره زاکاریان این قلعه را از دست ترکها آزاد کرد. تحت حاکمیت زاکاریان در طی قرون 12 و 13 دیوارهای قلعه تقویت شده و قلعه و ساختمان های بیرونی آن نیز بازسازی شدند. بعدها شخص ثروتمند و اشراف زاده ای به نام واچه واچوتیان این قلعه را در سال 1215 خریدارای و آن را به یک جاذبه دفاعی کلیدی در منطقه تبدیل کرد. اما نهایتا مغول ها در سال 1236 قلعه را تسخیر و آن را ویران کردند. ضمنا این جاذبه تا قرن 20 متروکه و دست نخورده به همان شکل باقی ماند و در زمان معاصر بازسازی و اکتشافات باستان شناسی از این قلعه از سر گرفته شد.

واقعه تسخیر قلعه امبرد در ارمنستان

معماری قلعه امبرد در ارمنستان

کلا معماری قلعه امبرد در ارمنستان شامل سه بخش مجزای قلعه، مخزن آب و نیز حمام می باشد. خرابه های قلعه آمبرد در ارمنستان متشکل از ناحیه ای به مساحت 1500 مترمربع می باشد. دیوارهای این قلعه از بلوک های بازالتی و نیز ملاط ساخته شده اند. اگر خوب به این بنا نگاه کنید می بینید که دیوارهای برج عمدا متمایل ساخته شده تا پرتاب آتش به نیروهای دشمن زیر برج راحتتر صورت گیرد. داخل این قلعه سه طبقه ای است و هر طبقه نیز با تنه های چوبی از همدیگر جدا شده اند. کلا 5 اتاق در طبقه اول و دوم این قلاعه وجود دارد که هر کدام در یک ردیف چیده شده و فرد به هر اتاق از اتاق قبلی وارد می شود. طبقه سوم شامل اتاق های خصوصی خاندان سلطنتی بوده است. مجددا نمایی از اندرونی قلعه آمبرد را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی از اندرونی قلعه آمبرد

در این قلعه همچنین منبع آب ثابتی وجود دارد که برای ساکنین قلعه بسیار حیاتی بوده است. مشخصا با توجه به اکتشافات باستان شناسی اکنون معلوم شده که این منبع آب از طریق لوله کشی به طول 4 تا 5 کیلومتری از یک چشمه ای تامین آب می شده است. دانشمندان این فرضیه را مطرح می کنند که در زمان حملات به این قلعه احتمالا مسیر لوله کشی تخریب شده و از همین رو نیز موجبات شکست ساکنین قلعه و تخریب آن فراهم شده است. علاوه بر این حمامی در جنوب قلعه امبرد در ارمنستان وجود دارد که احتمالا بین قرون 10 و 11 ساخته شده است. این حمام دارای اتاق های دوقلو اما با یک گنبد بوده است.

معماری قلعه امبرد در ارمنستان

نحوه دسترسی به قلعه امبرد ارمنستان

قلعه امبرد در کشور ارمنستان قلعه ای قرون وسطایی است که بر روی دامنه های کوه آراقات درست در تلاقی دو رودخانه آمبرد و آرکشن در استان آراقاستون ارمنستان احداث شده است. بنابراین اگر شما در ایروان حضور دارید برای بازدید از این قلعه بایستی کمی تایم بگذارید. همان طوری که در تصویر پایین هم مشاهده میشود، گردشگران برای رسیدن به این جاذبه تاریخی سه مسیر مختلف با تایم های مسافرتی مختلفی در پیش رو دارند. نزدیکترین مسیر هم از طریق بزرگراه آشتاراک به طول 51.7 کلیومتر و مدت زمان حدود 1 ساعت و 9 دقیقه ای می باشد:

نحوه دسترسی به قلعه امبرد ارمنستان

نیازمندی های سفر به ارمنستان

ارمنستان برای هموطنان ایرانی یک مقصد توریستی بسیار جذاب و شناخته شده ای است. چرا که آنها با این سفر به مزایای مختلفی دست می یابند. اولا هزینه سفرشان در قیاس با هزینه سفر به کشورهای اروپایی یا حتی ترکیه بسیار پایین است. دوما ایرانیان برای سفر به کشور ارمنستان و شهر ایروان نیازی به اخذ ویزای توریستی ارمنستان هم ندارند. پس طبق قانون هموطنان تا ماکسیمم 90 روز می توانند بدون ویزا در ارمنستان به گشت و گذار بپردازند. سوما ارمنستان به لحاظ بعد مسافتی نیز دز فاصله نزدیکی از ایران قرار داشته و هموطنان براحتی و با طرق مختلفی میتوانند به ارمنستان سفر کنند. پس مزایای سفر به ارمنستان را یکبار دیگر با هم مرور می کنیم:

مزایای سفر به ارمنستان

اما جدا از موارد فوق این سوال در خصوص سفر به ارمنستان نیز مطرح است که برای این سفر چه ملزوماتی نیاز است؟ مثل هر سفر خارجی شما برای شروع سفر به ارمنستان نیازمند پاسپورت معتبر، مدارک شناسایی همراه، سیم کارت بین المللی، کارت اعتباری بین المللی همانند ویزا کارت VISA CARD، چند قطعه عکس و نیز لوازم شخصی مثل پوشاک و غیره می باشید. همکاران مجرب ما در مجموعه سفیران سفر آماده ارائه همه گونه خدمات مشاوره مهاجرتی یا اقامتی درباره کشور ارمنستان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *